Skocz do zawartości
IGNORED

Najlepszy translator-program?

gutekbull

Rekomendowane odpowiedzi

Programu żadnego darmowego nie znam. Korzystam czasem z tłumaczenia online:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

oraz PWN ( tłumaczy nawet strony www, swietna rzecz):

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

tak naprawdę to nie ma czegoś takiego jak translator tekstów, ale nawet niezła ta translatica.

przykładowy kawałek tekstu o tematyce audio:

oryginał:

Veneered in a honey beech, the Vienna Acoustics Strauss looks ready to conduct a visual symphony. VA has perfected a way of bending veneers around sharply curved edges using membrane presses. This means they can design their cabinets for optimum sonic benefit while still making stylishly shaped enclosures. With baffles of 1.5-inch-thick MDF, extensive internal bracing based on their own finite-element analysis, and a back rake that time-aligns the drivers, the Strauss impresses without looking massive or ungainly.

tłumaczenie:

Fornirować bukiem z miodu, Wiedeń Akustyka Strauss wygląda gotowy by prowadzić wizualną symfonię. VA udoskonaliła drogę gięcia fornirów wokół w pełni zagiętych ostrzy używających pras błony. To oznacza , że oni mogą projektować swoje szafki dla optymalnej dźwiękowej korzyści podczas gdy jeszcze robienie stylowo ukształtowało miejsca odgrodzone. Z deflektorami 1.5-inch-thick MDF, znaczne wewnętrzne podpieranie oparte na ich własnej analizie ograniczony-element, i tylne grabie, które osiować czasowo kierowcy, Strauss uświadamia nie patrząc masywny albo niezgrabny.

wiadomo, że trafiają się kwiatki w stylu pierwszego zdania, ale ogólnie jestem przyjemnie zaskoczony. Można nabrać jakiegoś pojęcia o treści, no i pośmiać się czasem - tylne grabie, hehe.

Tłumaczenie online recenzji Ushera X-719 ,niestety maszyny są jeszcze bardzo niedoskonałe.

Ale za jakiś czas ?

JA ma posiadał (posiadany) albo słuchają wielkiej sumy (ilość) mówców półki na książki (*totem* modelują (kształtować) 1,*von* *schweikert* *vr1*,*b*&*w* 705 & 805,zabawa (zabawiać się) *m20* & *m22*, *kef* *q1*, i *variuos* inny mówca linia (wiersz; liniuje; ustawia) )JA musi mówić (przemawiać) co *usher* *x719* są jed z lepszych mówców brzmienia na rynku one może w stosunku do zabawy *m22* & *b*&*w* 805-y stać na czele (głowa; główny; brać kurs) głowa dla mniej niż połowa ceny (wartość) i absolutnie zabijają *von* *schweikert* *vr1's* w mocnej jakości i kopalniach ukazania (widok) są czarne *laquer* z *maple* strony kiedy JA najpierw JA 719-ego (obmyślił) one kosztują więcej niż *b*&*w's* i zabawy one patrzą (wyglądać) co (żeby; który) dobry JA także ma odpowiadający (odpowiedniość) pozycje (podpórka) który są każdy chwycony (kawałek; chwila) *50lbs* każdy w którym JA, tylko ma jedzicie skarga one są są *extremly* ciężcy mówcy półki na książki, o *40lbs* każdy tak (więc) przynoszą przyjacielowi podczas gdy wy szukacie lepszego dźwięku *location.The* *bass* na tym mówcy są absolutnie niewiarogodny one brzmią jak (podobny do; podobnie do tego; upodobanie do) *floorstanders*. *midrange* jest gładki z stolica (kapitał; główny) "*S*" bardzo neutralny nie *foward* albo *recessed* po prostu (dopiero co) prawo (prawy; naprawo od) i *treble* *sparkels* w lepszej drodze (środek).Te *spaekers* obraz (przedstawiać) lubią piekło one płascy poza *dissapear* i co *soundstage* one odnawiają cokolwiek miejsce spotkania muzyka była *created.I* handlował moim *vr1's* i JA nie przepuszcza (być nieobecnym) & (oni) jed chwytany te (te) są wiele (wielka ilość; dużo) lepszy (lepiej) niż te (te) bardzo (wysoko) *touted* mówcy jak (ponieważ) daleki (daleko) jak (ponieważ) dźwięk (brzmieć; mocny) *bass* jest wiele pełniejszy jak i głębszy (głębiej) środki są wiele (wielka ilość; dużo) bardziej (więcej) neutralny *vr1's* są bardzo środek zorientował (zorientowany; przystosował; przystosowany) mówcy naprzód (przedni; odsyłać; przyśpieszać) dla mojego gustu i maksimów są nie *shrill* przy cały jak (podobny do; podobnie do tego; upodobanie do) *vr1's* *are.You* może przypuszczać kocham tych mówców biegnę (przesuwać się) mój *rotel* 1067 z & (oni) JA także używają pioniera elity 47 *dvd* gracz JA ma 2 rozmieszcza parami (para) z pięknym kanałem centrum co (żeby; który) używać (użycie; za pomocą; przyzwyczajać się) w 7.1 otaczają system (ma para *totem* *dreamcatcher* dla plecy (tylny; do tyłu; popierać) kanał (wyżłabia) )*b*&*w* 675 & *def* techniczny *supercube* 1 *subs* dla *bass.When* grający (granie) 2 kanał (wyżłabiać) biegnę (przesuwać się) mój *rotel* w omijaniu trybu (moda) który redukuje poza *subs* & *dsp* dla absolutnie okropnego mocnego żadnego zapotrzebowania na *subs* kiedy ma *bass* podobni do ci mówcy ma.Jeżeli wy nie pamiętacie (pilnować) podniesienie polecam tym mówcom 100 procent i przy mniej niż $1500 włączający (włączenie; przyłączający; przyłączenie; włączając) stoi (pozycja; podpórka; osiąga; trzyma się) tam absolutna kradzież. Moce: wielki dźwięk (mocny) faktycznie mówcy dwukrotnie tam oceniać (cena; wartość) poznaję mam *others.On* co (żeby; który) uwaga JA ma ni jeszcze mówić (przemawiać). Słabości: tylko jedzicie skarga ciężki kiedy połączył do *stands.Other* niż co one są wielcy.

:-)))))

ten sam tekst Frank>

Przyznałem się lub posłucham dużej ilości mówców bookshelf(model totemu 1, Von schweikert vr1, b & w 705 & 805, bawić się m20 & m22, kef q1 i variuos, który inny mówca liniuje)muszę powiedzieć, że odźwierny x719 są jednym z najlepszych sounding mówców na rynku, który oni mogą przeciwko bawić się głowa m22 & b & w 805's zmierzać dla mniej niż połowa cenę i całkowicie zabić Von schweikert vr1's w zabrzmij jakość i kopalnie pojawienia się są czarnym laquer ze stronami klonu kiedy najpierw widziałem 719's myślałem, że oni kosztują więcej niż b & w's i uczt oni spoglądają to dobro również mam pasujące stojaki, które są całkowicie 50lbs każdy, w którym ja, tylko mieć jedną skargę oni są są extremly ciężkimi mówcami bookshelf, o 40lbs każdy tak przynieś przyjaciela kiedy spoglądasz na najlepszy zabrzmieć location.The bas na tych mówca są całkowicie niewiarygodne, że oni brzmią jak floorstanders. Średnia częstotliwość są gładki z kapitałem "S" bardzo neutralny nie do foward lub zrobiony wgłębienie tylko dobrze i potrójny sparkels wewnątrz najlepszy way.These spaekers obraz piekielnie oni płasko z dissapear i czym soundstage oni rozrywają jakiekolwiek miejsce muzyka była created.I handlowanym w moim vr1's i nie przegapiam ich jeden kawałek ci są dużo lepszy niż ci wysoce o ile mówcy brzmią bas jest jak również pełniejszy głębszy mids jest dużo bardziej neutralny vr1's ma są bardzo wśród zostawany ukierunkowany mówcy do przedniego dla mojego smaku i wysokie poziomy są nie ostry w ogóle podobnym are.You vr1's może domyślić się kocham ci mówcy biegnę mój rotel 1067 z nimi również używam pionier elita 47 DVD gracza mam 2 pary z pięknym centrum kanałem to używają w 7.1 otoczyć system(mają para totem łowcy snów dla tylnych kanałów)b & w 675 & def techniczny supercube 1 łodzie podwodne, ponieważ bass.When grający 2 kanał biegnę mój rotel w obwodnica trybie, który wycina łodzie podwodne & dsp, dla całkowicie przerażający brzmią żaden nie potrzebuje dla łodzi podwodnych kiedy mają bas podobny ten mówcy have.If nie masz coś przeciw podnoszeniu polecam ci mówcy 100 procent i co mniej niż $1500 w tym stojaki tam absolut kradną.

Kto by pomyslal ze rotel wycina łodzie podwone... ;-))

czepiacie się i tyle... zajrzyjcie poniżej :)

Ukryta Zawartość

choć to niekoniecznie o audio, ale trudno się nie skusić

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.