Skocz do zawartości
IGNORED

KAiM gości Ancient Audio

yuma

Rekomendowane odpowiedzi

Miło mi poinformować,

że w końcu udało się nam zgrać zegary i w przyszłym tygodniu będziemy w KAiM gościć Ancient Audio, czyli Jarka Waszczyszyna i jego produkty.

Dla zoostrzenia apetytu dodam, że szykują się dwie światowe prapremiery produktów AA.

Można liczyć na dobry dźwięk, dobrą muzykę, i dobry shaw w wykonaniu JW, znany i ceniony z innych shawów (ech, żeby jeszcz był nie zbyt drobną brunetką).

I teraz najważniejsze.

Piątek jest dniem zamkniętym, tylko dla członków KAiM.

Sobota dniem otwartym dla sympatyków klubu i AA. (w godz. 10 - 15)

pozdrawiam

awas

https://www.audiostereo.pl/topic/25080-kaim-go%C5%9Bci-ancient-audio/

No zobaczymy ... będę miał ten zestaw u siebie od jutra do piątku. Ciekawe czy lampa AA zagra z Avalonami ?

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Tak na marginesie w najblizszej audycji radia Jazz w niedziele bedzie rozmowa na temat produktow i firmy Ancient Audio.

pozdrawiam kaszanka7

Wszyscy myślą tylko o sobie. Tylko ja myślę o mnie.

A co było aż tak źle? :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Witaj Rekin

Dla mnie było nie najlepiej - dżwiek sterylny, suchy, odchudzony, bez basu. Gdyby nie to, że miałem otwarte oczy, to nie uwierzyłbym, że graja lampy. No i Gospodarz Wieczoru jakoś tak niedemokratycznie traktował gości i różne gatunki muzyki...

Pozdrawiam Stempur

Ja jestem bardzo ciekaw, bo mnie sie ten dźwięk podobał. Napewno nie przypadnie do gustu wielbicielom przebarwionych basem "wolnomularzy":-)

Pamietam, że był to dźwiek "jędrny" a taki ostatnio lubię:-)

Faktem jest, że na AS dźwięk był szybki, ale dość jeszcze barwny. Ograniczenia w zakresie makro były wyczuwalne, ale mikrodynamika była całkiem niczego sobie. Ogólnie podobało mi się. Fakt faktem, że Pan W. dość autorytarnie prowadził prezentacje i mogliśmy posłuchać popu i rocka, ale tylko z XVII wieku, ale takie prawo gospodarza. Myślę, że te przesadnie drogie monitorki nie obroniłyby się w każdym gatunku muzycznym.

Ukryta Zawartość

post-2999-100005178 1170287389_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Witam Pana Jarka,

Jak czytam wyżej, zpowiedź Twojej wizyty (ze sprzętem) wzbudza zainteresowanie, a co poniektórzy już ostrzą języki i zęby. Nie będzie to łatwa przeprawa. Klubowicze z tego, co ich poznałem, bardzo są ciekawi nowych sprzętów, wrażeń i ludzi. Doceniają sponsorów wszelkich audiofilskich zabaw w Klubie. Klakierami to oni jednak nie są i nawt 15 lat cudzych doświadczeń, co to "(a nie tylko z uomnym hi-fi)" mieli kontakt wrażenia na nich nie robi.

Czeka Cię "razwietka bojem", ale prwdziwe doświadczenie, jakość i hart zdobywa się tylko w boju.

Trzymam kciuki za Cię, jako i klubowiczów (ja z tej bandy).

pozdrawiam

awas

poirot -->

nie bądź czarnowidzem :)

Ja myślę że zagra :) bardzo ... bardzo ładnie :)

No ale ja jestem zwolennikiem "mulenia" więc sam rozumiesz ;)

zdezintegrowany_3PO

Nie było moim zamiarem przyrównywanie kogokolwiek do muła (choc moze warto zwołać konwent seniorow?)

To, że kazdy interpretuje swoje wrazenia słuchowe według własnego słownika to fakt. Np. yuma i ja czesto sie na to samo mamy inne okreslenia. Najlepiej i najostrzej to było w p[rzypadku przezroczystości - walka była okrutna. A nie było o co, po prostu to co dla mnie jest przezroczyste dla niego na odwrót;-)

Podobnie jest z muleniem. Dla mnie, jak napisałem kojarzy sie z mułem (rzecznym) bo słyszę jabky dźwiek, do którego przyklejaja sie cząsteczki mułu, powodując ociężałość, stępienie i 'grząskość' dźwieku. Brak mu wtedy makro i mikrodynamiki, dobrej i klarownej góry. Jest ciężki i mało 'energetyczny/

poirot, 14 Mar 2006, 16:28

>Elberoth grzeje Ancient Audio u siebie od tygodnia i jego opinie w innym wątku są entuzjastyczne.

>Bardzo jestem ciekaw - przy Audiomatusie i BAT jakoś nam się opinie nie zgadzały...

Typiczno,skazałby, w naszej stranie. Najpierw wiadra z pomyjami a teraz ..... Nie odnoszę do nikogo osobiście,ale w różnych wątkach było czasem, że łeb boli.

zildjian, 16 Mar 2006, 14:58

>poirot, 14 Mar 2006, 16:28

>

>>Elberoth grzeje Ancient Audio u siebie od tygodnia i jego opinie w innym wątku są entuzjastyczne.

>>Bardzo jestem ciekaw - przy Audiomatusie i BAT jakoś nam się opinie nie zgadzały...

>

>

>Typiczno,skazałby, w naszej stranie. Najpierw wiadra z pomyjami a teraz ..... Nie odnoszę do

>nikogo osobiście,ale w różnych wątkach było czasem, że łeb boli.

zildjian -->

Ty się o nic nie martw... będę Ja więc będzie subiektywny obiektywizm a może obiektywny subiektywizm ;) sam już nie wiem jak to będzie :)

Na pewno będzie ciekawie jak to w KAIM :)

zdezintegrowany_3PO

-> zildjian

sam również tracę orientację, o co w tym wszystkim chodzi

co chwila nowe (a może te same) opinie i to tej samej osoby ;-)) he he he, zobaczymy co tym razem wyjdzie

-> zdezintegrowany

słuchaj, słuchaj ... zdasz później relację ... he he he ;-))

widzę, że w KAiM się dzieje, no no , czyżby członków klubu przybywało??

chyba jestem pierwszy :)

napiszę tylko że ... jestem oczarowany tym co zaprezentował Ancient Audio :)

takich głębokich planów ... szerokiej i sceny jeszcze w swoim 33 letnim życiu nie słyszałem :)

zdezintegrowany_3PO

To i ja coś szybko dodam: nie muliło;-) Warto naprawdę posłuchać. I jeszcze co było:

Ukryta Zawartość

post-644-100004839 1170287933_thumb.jpg

post-644-100004840 1170287929_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.