Skocz do zawartości
IGNORED

INFINITY KAPPA 200 - gdzie góra i dół?

gk101380

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Czy ROTEL RB-1050 powinien napędzieć INFINITY KAPPA 200? Próbowałem ROTELem RA-02 i lipa - brak "cykania" góra jak burza piaskowa, niezbyt czytelna, chropowata i bez życia. Podłączyłem pod RB-1050 i też nic. Czy konieczne jest posunęcie się do tak drastycznych srodków jak ostra korekcja? Nie chciałbym tego, ale nie wiem ,czy nie będe zmuszony. Dół niby gdzieś tam jest ale gdzie? Poprzednio korzystałem z JBL E30, E20, KEF Q1, Q5, KLIPSCH RB-25, 35. Paradigmy serii V2 oraz V3 i wiele wiele innych zestawów nie tylko podstawkowych - wszystko tak czy inaczej udawało się rozruszać. W tych INFINITY gdzies mi to wszystko ucieka. Sosuję przewody MONSTER CABLE Z1, Z3, Z2 bi-wire, Original Monste rCable (OMC) kurcze i nic - nie mogę ich ożywic.

Proszę o poinie czy to wogóle gra i jak?

Niestety kappa 200 i cała ta seria infinity nie gra i nie zagra nigdy chyba.Miałem takie same kappa 200 (1000zł dałem ,okazja za 2 szt).Pozbyłem sie z ulgą.Wszystkie dzwieki pomniejszone i bez masy.Sprawdzaja sie jako komplet Kina Domowego z firmowym subem podobno.

Grundig High Fidelity

Racja ,chyba trza odpocząc od audiofilizmu .To ja podłubie pierwszy i jak nie spalę chatki to dam znać.

ps.

a jakie diody polecasz i kondy ???

Grundig High Fidelity

• 10 miesięcy później...

pewnie już za późno na porady ale dla zainteresowanych którzy tu trafią zostawie kilka wiadomości.

Infinity Kappa 200 (nowe) wymagają przedewszystkim barrrrdzo długiej rozgrzewki. u mnie trwała ona około 170 godzin non stop. Najpierw dźwięk był jak z tranzystorowego radyjka, ale po 170 godz. wierzcie mi był nie do poznania. Sprawa drugo to moc a właściwie wydajność zasilacza. Zacząłem od 1 końcówki ale po miesiącu czasu szukałem drugiej i dopiero w połączeniu bi ampingu to jest to. Scena głęboka i nie wydobywająca się z kolumn, oraz dobre zrównoważenie pasma. To naprawdę dobre kolumny, niemniej jednak dużo wymagają od wzmaka (chciaż pisali w prasie że te Kappy nie są już prądożerne - bujda).

Z Infinity - tylko Classics !!!

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.