Skocz do zawartości
IGNORED

Odsłuch u McGyvera-Sosnowiec 29.03.2006r

Gość discomaniac71

Rekomendowane odpowiedzi

discomaniac71,

Pkt. 3.Unikaj powielania istniejących już wątków. Przed założeniem wątku dotyczącego jakiegoś aktualnego zagadnienia sprawdź na kilku ostatnich stronach w danym dziale, czy topik na ten temat nie został już założony.

-http://www.audiostereo.pl/forum_wpisy.html?temat=23146

to mi sie podoba

w pokoju nie był a pisze że nie zagra w takim albo tylko w takim zagra w innym nie Wszechwiedzący ? prorok czy jak ?

a ustawienie kolumn sie nie podoba bo inaczej niż u ciebie ?

i pytanie ilu z forumowiczów ma specjalne pokoje z panelami akustycznymi i innymi ustrojami ? 10 % :)

UUU to błąd trzeba robic kolumny co zagrają u tych 10 % a nie 90 % ? :)

i czy porównali akustykę pokoju pozbywając sie paneli a wstawiajac zwykłe przedmioty codziennego uzytku pełniące naturalnie funkcje takich ustrojów ? .

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

sorry dluzej nie jestem ale wystarczajaco dlugo zeby znac zasady - jesli watek ci sie nie podoba to go ignoruj - jak mowilem nie masz nic nowego zeby do niego wniesc

discomaniac71, 29 Mar 2006, 20:07

>maly offtopic: zdjecia sa ostre i zrobione w rozdzielczosci 2048 na 1536 - znacie jakis dobry

>program do zmniejszania fotek bez duzej straty jakosci?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Better JPEG - Mały, prosty, aczkolwiek baaardzo użyteczny.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Kurcze, znowu sie dubluję, ale przypomnialo mi sie jeszcze jedno - dobrym pomysłem jest umieszczanie fotek na serwerach typu Imageshack. Są szybkie, pozwalają na załadowanie plików bezpośrednio z dysku, nie kasują fotek, podajesz tylko link na forum i każdy sobie otwiera to, co chce. Jedyne ograniczenie to maksymalny rozmiar 1MB.

Obsługa banalna - podajesz lokalizację pliku i klikasz upload. Czekasz, a potem wklejasz link do fotki na forum.

Adres:

Ukryta Zawartość

Jesli masz Photoshopa, to fajnie jest zapisac zdjecia poprzez Plik > Zapisz dla sieci Web. Kompresja naprawde duza (zdjecia 2048x1536 zajmują potem ~150-250kB a jakość jest jeszcze lepsza, niż zdjęć w pierwszym wpisie tego wątku).

Ukryta Zawartość

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Powiem Wam ze po konfrontacji tego co slyszalem u Adama z odsluchami w Ancient Audio Studio Pro i tymi ktore prowadzilem samodzielnie diametralnie zmienil mi sie poglad na dobre brzmienie za duze pieniadze. Coz czlowiek uczy sie cale zycie...

Drobna uwaga do przedmowcow: kolumny McGyvera w Monarchii byly oceniane bardzo dobrze natomiast nie najlepiej zagraly w Studio Pro. Po 1 dlatego ze srednio pasowaly brzmieniowo do Gamuta a po 2 ze wzgledu na drobne ograniczenie tweetera swiadomie zrobione przez Adama pod katem domowego preampa ktorego nie zlikwidowal przed odsluchem. Brzmienie jakie uzyskalismy wczoraj daleko odbiegalo od obu wczesniej wymienionych. Wrecz powiedzialbym ze to zupelnie inna klasa. Kto nie sluchal wierzyc nie musi. Pozdrawiam.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - nawet jest, tak mysle, że za równe 3 kzł naprawdę byłoby warto - w końcu ma 3,5 roku, niewiadomo jak był eksploatowany, choć wygląda idealnie :)

Ukryta Zawartość

McGyver, 29 Mar 2006, 22:02

>Janek_Dolas, a może wpadniesz do mnie i sam zobaczysz jak mieszkam? Możesz przyjechać rowerem.

>Tylko płytki jakieś swoje zabierz.

mysle ze to dobry pomysł,a co do roweru,zabiore owszem bo chyba jakis okolice slaska mieszkasz więc pojeździmy sobie po ladnym terenie.

co do odsluchów to moje marzenie posłuchac "czegos" dobrego Twojego lub innego HIFI ale w warunkach pokoju odsluchowego. Nic nie mam co do wystroju waszych mieszkan, jednak bede sie powtarzac sprzet HIFI w pokoju typu living room czy kinderroom to chyba nie to o czym marzymy.

-->Janek_Dolas, bywam na odsłuchach w wielu sklepach posiadających tzw. studia odsłuchowe. Niestety w większości z nich, mimo ładnego wystroju warunki akustyczne są znacznie gorsze niż u mnie w domu. Mam naprawdę dobrze wytłumiony pokój. Natomiast w wielu studiach odsłuchowych w których bywałem hula echo, bas dudni i nie sposób uzyskać prawidłowej stereofonii. Jeżeli nie wierzysz, to sprawdź osobiście.

I tu sie zgodzę dobre pół roku temu sam zmuszony byłem zaliczyc kilkanaście tzw SALONÓW AUDIO z zasady kicz i porażka do potegi sprzedajacy nieuprzejmi nie maja czasu w SALONIE wieczny młyn tak naprawde ch*j ich to obchodzi co chcesz masz wysrac do kasy fiskalnej 3000zł za paczki ..spieprzac w podskokach i sie wiecej nie pojawiac tak wyglada obsługa w Salonach audio..a wrocław w tym wiedzie prym..

Oczywiście tu się z Tobą zgadzam. Bo na pytanie co polecają rozglądają się po sklepie i polecają to co najmnoiej im schodzi.A odsłuch -albo się umów albo mowia ze to nie ma sensu bo u Ciebie i tak inaczej będzie grało.

A ja nigdy nie mowie ze sie na tym coś znam.

janek_dolas, 30 Mar 2006, 20:57

>ale nie w dziale DIY tutaj "chyba"tego nie ma

Dojenia?

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

Czy mam omamy i wydaje mi sie ze jakiemus wpisowi sie "zniknemlo"? Czy "sila opatrznosci" czuwa? :D

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

discomaniac71, 30 Mar 2006, 09:41

>Powiem Wam ze po konfrontacji tego co slyszalem u Adama z odsluchami w Ancient Audio Studio Pro i

>tymi ktore prowadzilem samodzielnie diametralnie zmienil mi sie poglad na dobre brzmienie za duze

>pieniadze. Coz czlowiek uczy sie cale zycie...

Czyżby stare CD Pioneera to już nie było to? ;-))

PS: McGyver - off-topic - co to była za płytka z muzyką celtycką którą puszczałeś u p. W.? Chętnie bym się w nią zaopatrzył.

Nie traktuje powaznie ludzi "slyszacych" brzmienie kabli USB...

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Misfit nie chodzi o zrodlo ale o calosc. Primare zagral swietnie ale rownie dobrze zagralby Pioneer PD 75. Analogowy dzwiek to jest to czego mi trzeba. Znajomy jezdzi wciaz nach Vaterland i mam nadzieje ze dopadne bestie. Pozdrawiam.

>>>discomaniac71

jest i bestia przyczajona :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

W swojej konfiguracji przewiduje jeszcze dwie zmiany: zmiana kolumn i zmiana zrodla. Zobaczymy co bedzie szybciej. Szukam cdeka o typowo analogowym brzmieniu. Pioneer PD 75 bylby idealny. Zreszta kumpel stale jezdzi po sprzet do Niemiec i zamowilem go nawet z padnietym laserem.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.