Skocz do zawartości
IGNORED

Kończ Waść ,wstydu oszczędz.....

stefanB

Rekomendowane odpowiedzi

McGyver

Teraz jak ktos poskladal ukladanke to nagle okazuje sie, ze popelniles kilka wpisow pod innym Nickiem. Czy jesli ktos sie bardzie za ukaldnke zabierze okaze sie, ze nie ma dwoch fizycznych osob tylko dwa nicki ??

Jestes nieuczciwy kretacz i tyle.

>>McGyver

OK, rozumiem i cieszy mnie że pewne rzeczy stały się jasne.

Szerze mówiąc, właśnie takiego katharsis to forum potrzebuje, ale niestety nie tylko od jednego człowieka, tylko od tych cholernych tłumów, których tu wcale nie brakuje...

McGyver, po raz kolejny Ci to powiem : rzuć to w diabły, masz naprawdę inne talenty, marne groszę zarabiasz na audio w porównaniu z politykami albo innymi co żyją z PR. W podbramkowych sytuacjach pokazujesz klasę wytrawnego gracza, a to wzbudza u mnie respekt - szanuję bowiem każdy rodzaj uzdolnień. Niestety, nie mogę Ci złożyć żadnej konkretnej oferty, firma w której pracuję nie ma działu PR..:-(.

>>McGyver, 4 Kwi 2006, 15:59

Przecież to co napisałeś można porównać do zapytania kontr-szachisty czy zgadza się na remis, wiedząc że najpózniej w drugim ruchu dostaniesz "checkmate". IMHO w Twoim przypadku sprawa jest ewidentna więc się nie pogrążaj.

Na forum mało sie udzielam ale ten wątek wciągnął mnie na maxa :-) (jak najlepszy serial).

Zdecydowanie popieram inicjatywę systemowego uregulowania problemu, podnoszone przez kilku forumowiczów, zgodnie z hasłem "wyrwać chwasta" (proszę nie traktować tego ad persona).

Nie spodziewałem się ,że odpowiesz na pytania. Nie masz dobrej odpowiedzi więc podszedłeś z innej strony - propozycja ugody.

Odpowiedź jest złożona :

1) nie ufam ci bo byłem świadkiem jak godziłes sie z gipsy2, salmo , igodem i kilkoma innymi , których szanuję- zawsze dochodziło do ponownego konfliktu

2) ty jesteś przejawem wielu ( zbyt wielu ) cech jakie mnie brzydzą ( obłuda , cynizm, niekompetencja , małostkowość )

3) nie wyciągaj ręki bo twoje intencje są nieszczere , robisz to tylko dlatego ,że wokół twojej osoby rośnie świadomość coraz większej grupy uczestników forum , którzy dążą do zakończenia procederów takich jak twoje

Wiedziałes ,że taka będzie moja odpowedź i zrobiłes to tylko dlatego aby powtarzac przy innych okazjach ,że wyciągnąłeś dłoń a ja ją odrzuciłem . To się nazywa cynizm i obłuda .

Ty się zmień a nie staraj się zatuszować sprawę . Wtedy wszyscy dadzą ci spokój . Dawno to pisałem do ciebie .

...there is no spoon...

Publis Enemy>swietna rola w stylu wiem ale nie powiem,widziałem ale sam nie wiem co, świetna ale śmieszna.Jak zdeponujesz u notarisza twoje przesłanie ,,przesłanie Qubrica i jakies tam, to można by poćwiczyć zgadywankę, tak dla sportu. A tak bardziej przypominasz świat orwella, wielkie oko,duże ucho-WIELKĄ TAJEMNICĘ. Takie zdolności świetnie spisują się w bajkach dla dzieci pisanych-ale dzieci w różnym wieku nie brakuje- fakt.

>>saczek_XTRM

Miałem na myśli cało "towarzystwo wzajemnej adoracji", ale wspomniany McGyver jest już raczej poza wszelkimi wątpliwościami. Co do pozostałych nie chcę się wypowiadać bo miałem za mało czasu żeby przeanalizować wpisy. Swoją drogą, wiedząc "who is who", całkiem ciekawa jest ich lektura. Zdecydowanie łatwiej jest dostrzec tekst między wierszami.

>saczek_XTRM

"tu jest pies pogrzebany...nie wiem tylko dlaczego, najwyraźniej Lukar nie radzi sobie sam z forum. A to dziwne, czyżby mu na nim nie zależało? Najgorsze jest to że to jest poważny problem, a jak widać dyskutować na ten temat nie ma ochoty. Nawet jeśli coś zrobi żeby temu przeciwdziałać, to nie chce znać zdania innych.... i tak w kółko.."

To jest dokladnie TO o czym mowie na tym Forum od kilku miesiecy !

Opowiada sie Nam koszalki - opalki o jakichs Mega-Trollach, wystepnych posiadaczach wielu nickow,

zagrazajacych Tej biednej, zastraszanej Spolecznosci, a NIKT nie jest w stanie wymusic na Lukarze

odpowiedzi na KILKA PROSTYCH PYTAN ! :

1. Jakie sa zasady jakimi kieruje sie na tym forum ? (ostatnio odpowiedzial, ze takie, jaki ma aktualnie kaprys !)

2. Jakie sa komercyjne zasady jego funkcjonowania ? W kontekscie, ze moze bysmy sie zlozyli na oplate miejsca

na serwerze np. chocby na Bocznice ! (nie odpowiedzial !)

3. Dlaczego nie przestrzega samemu ustanowionych regul Regulaminu (brak odpowiedzi !)

4. Dlaczego nie mozna stworzyc nowego Regulaminu, ktory bylby dla wszystkich

jasny i wymagac jego przestrzegania (brak odpowiedzi !)

ITD, ITP !

I powiedcie Sami : kto Tu jest - MEGA - TROLLEM ?

Pozdrawiam

>>>Public Enemy, 4 Kwi 2006, 16:20

>>peperoni

>

>Sorry peperoni ! Ale TO by popsulo cala zabawe ! :)

Mnie się już znudziło i nie bawi. Sorry.

W temacie:

1. Skończmy z nagonką na tego czy owego bo nie o to chodzi, odbiegamy od tematu.

2. Chcemy rozwiązania problemu gadania kilku nicków (należących do tej samej osoby) samym ze sobą i pieprzenia głupot albo kryptoreklamy? - Tak czy nie?!

3. Jeśli odpowiedź na p.2 jest TAK, to proponuję żebyśmy przedstawili jakąś spójną myśl adminowi i poprosili o jej rozważenie. Odpowiedni regulamin i zasady jego egzekwowania oparte o jawnośc decyzji. Mówię JAWNOŚĆ a nie poddawanie dyskusji. JAWNA decyzja ma być NIEPODWAŻALNA i w pełni ZGODNA Z PRZYJĘCTYMI ZASADAMI ODNOSZĄCYMI SIĘ DO UZYTKOWNIKÓW I ADMINA.

Jesli NIE to olejmy. Taka propozycja już padła.

Pozdrawiam,

peperoni.

>>gallegro

ja też to mówiłem do ogółu...

>Co do pozostałych nie chcę się wypowiadać bo miałem za mało czasu żeby

>przeanalizować wpisy. Swoją drogą, wiedząc "who is who", całkiem ciekawa jest ich lektura.

>Zdecydowanie łatwiej jest dostrzec tekst między wierszami.

Ja tam sędziego z siebie nie będę robił, nie oceniać mi innych, sami niech to zrobią dla własnego dobra jeśli mają odwagę... Takie milczenie i udawanie że nic się nie stało jest gorsze niż stwierdzenie najgorszej prawdy..

Zresztą małymi dziećmi nie jesteśmy, dla własnego sumienia i tego, żeby ludzie patrzyli na siebie nie "wilkiem", nie wytykali sobie tego całe życie co chwila...

IMHO jeśli ktoś chce się liczyć z szacunkiem wśród innych powinien przyznać sie do tego sam, im szybciej tym lepiej. Sztuka to wybaczać innym....

>> saczek_XTRM, 4 Kwi 2006, 16:52

>>>peperoni

>

>padło kilka dobrych pomysłów na rozwiązanie takiego problemu, tylko gdzie jest ten gdzie to naprawi?

>to LUKAR?

no a kto inny?

tylko on może to zrobić, a nasza rola poddać pomysł (sensowny i wykonalny).

Fajny serial tu leci :] Tylko powoli męczący.

Nie zrobimy wam nic złego, tylko dajcie nam jego

Nieważne, co się stanie, żywego czy martwego

Poszedłem na południową stronę dzielnicy

Tam, gdzie w dzień jeszcze można chodzić po ulicy

Dookoła tłum wykrzykiwał, co się stanie

Jeśli się nie nawróci i opamiętanie nie nadejdzie wkrótce

Lecz niektórym to przeszkadza

Bo prawda to biel ale czerń to władza

I najlepiej, gdy tłuszcza żre, pracuje i śpi

I jeszcze się rozmnoży czasem. Wtedy żadnej myśli

Nie ma czasu pomyśleć, tylko słucha i patrzy

Co mu przygotują mendy w swoim teatrze

A teatr ten coraz wyższe poziomy

Osiąga, ale patrząc na to z drugiej strony

To tłum najbardziej lubi tę rozrywkę

Gdy szcza się na zwłoki gryząc grdykę

Kto za tym, a kto za tym? O czym jest ta piosenka?

Ten wierszyk milutki? Tego nikt nie pamięta

A z mojej strony patrząc, to kto jest wiarołomcą?

Nie wypada szeptać. Ja jestem kłamcą!

Ja jestem kłamcą!

Ja jestem kłamcą!

Ja jestem kłamcą!

...tak mi się skojarzyło...

>peperoni

Na Twe znudzenie nic nie poradze, choc to dziwne, ze znudzilo Cie cos czego nie rozumiesz !?

Ja w takich razach jestem raczej - zaintrygowany ! :) Chyba, ze wybrales sposob na wybrniecie

z tej konfuzji, zaprzeczajac przed samym Soba, ze jest w Tym jakakolwiek tajemnica !

Ale wtedy to jest juz tylko Twoj problem i Twojej rozmowy z samym Soba !

A w temacie :

Propozycja dokladnie taka jaka przedstawiasz juz dawno i nie raz padla i reakcja byka totalnie NEGATYWNA !

Pozdrawiam

A może by tak zastosować abolicję (nie mylić z "grubą kreską")?

Cytuję:

"Typowym dla prawa polskiego sformułowaniem abolicyjnym jest "przebacza się i puszcza w niepamięć". Abolicja może być uzależniona od spełnienia przez sprawcę czynu pewnych warunków, w szczególności dotyczących zmiany trybu życia albo denuncjacji lub autodenuncjacji."

Sugeruje egzekwowanie końcowych fragmentów przytoczonej sentencji.

A tak zupełnie (prawie) poważnie:

"Dobry Bóg już zrobił co mógł, teraz trzeba zawołać fachowca" (czytaj: admina). Nie wyobrażam sobie, żeby po tym co tutaj napisano, pozostało to bez echa.

Tak Lustracja Lukara : ) (Ładnie brzmi)

nie wywołujcie Lukara bo admin nie ma byc kolegą z forum Tylko bogiem który karze w przypływie gniewu bez żadnych sentymentów. I gdybym ja był Adminem to bym milczał aż się ludziska smi pozagryzają, a potem pozmieniał regulamin i wszystko to co pozmieniane musi być. I napewqno Lukar nie może brać udziału w tej dyskusji a jedyne Przedstawiać goitowe rozwiązania, bo inaczej straciłby autorytet : )

Zastanawia mnie skąd bierze się taka wściekłość u niektórych. Nikogo nie rozlicza się z tego tylko jedną osobę i to akurat mocno zasłużoną mimo wszystko. Przykre to co się stało, niestety mało przekonywujące - ale jako jedyna osoba się przyznała i co? w nagrodę trzeba pojechać go. Skupmy sie raczej nad sensownymi pomysłami na przyszłość. Może po lekturze KREATYWNYCH wpisów uda się obrać dobry kierunek?

arturp - gipsy zamawiał u Ciebie usługi adwokata? Osobiście uważnie czytam dokładnie wasze wątki z jednej przyczyny - chciałbym w przyszłości zamówić porządne kolumny u kogoś z forum i jakoś nie widziałem aby Mcgaver łamał zawartą wtedy ugodę. Nie eskaluj więc konfliktów po raz kolejny o to proszę.

Alez sytuacja identyczna z Ta przed ktora stoimy juz przeciez BYLA !

Co to, jakies piepszone deja vu ?

Nie pamietacie watku : "Od Admina - ode mnie "

Lukar w nim wlasnie sie "ustosunkowal" ! :)

Obiecal powolanie godnych zaufania moderatorow itd, itp ! Slowem - Praska Wiosna !

Jedyna decyzja do tej pory jaka podiol byl : DOZYWOTNI BAN DLA ATOPOSA !

Koniec i kropka ! Dosc warcholstwa ! A teraz do pogaduszek ! I nie rezonowac ! Bo zbanuje !

Czarno to widze ! Chyba tylko jako "Powtorke z Rozrywki" - dozywotni ban dla Public Enemy !

Z jedna noga w grobie :

Pozdrawiam

"Pokaże może jednak parę innych "zjawisk". Zaobserwowałem ostanio kreowanie "mitycznych" części. Przykładem niech będą może Siemensy MKV. Jak się poszuka to się je kupi za 10-15 zł szt, czyli w cenie tanich MKP (Jantznena np.) Co więc usprawidliwia sprzedawanie zrobinego na nich GC za 4000 zł? Albo drut nawojowy Cardasa do cewek i zrobione z niego kable głośnikowe po 800 zł? Wiecie o kim mówię, nie podważam umiejętności i wiedzy ale to jest dopiero pazerność, tak samo jak cena 1500 zł za starego Philipsa po tuningu..."

>jaro4444

Czy piszesz o mnie? Wydaje mi sie ze tak. Jeśli tak to powiem ci krótko, bałwan jest i nie wiesz nic jak to naprawdę wygląda i twój wpis jest po prostu śmieszny.

Jesli chodzi o moje kable. Nie wiesz jak są zbudowane i nie wiesz ile kosztują materiały. Drut nawojowy Cardasa... Cardas nie robi drutu nawojowego a juz na pewno nie do cewek. Koszt samego drutu w moich kablach to tylko 15-20% kosztu reszty materiałów, a ten koszt całosciowy kabli to około 300-350zł. Kable sa bardzo pracochłonne i czasem jedną parę robię 3-4 dni po 10-12 godzin. Na papierze pomimo ciężkiej pracy wychodzi czysty zysk w prostej kalkulacji, ale nie wiem czy wiesz zawiesiłem produkcję tych kabli i robię je jeszcze tylko do wyczerpania materiałów. Dlaczego? Bo ich produkcja na dłuższą metę okazał sie NIEOPŁACALNA!!! Z kilku powodów, na przykład takich jak rózne dodatkowe koszty typu szpulka cyny Cardas za 350zł raz na 2-3 miesiace, typu koszty przesyłek i cła oraz podatki za materiały z zagranicy, wreszcie typu materiały do pakowania paczek do wysyłki kabli. Dodatkowo kilka z materiałów musze kupować na wiele par kabli bo inaczej sie to nie opłaca, w praktyce kończyło się na tym ze musiałem sprzedac 2-3 pary zeby zarobić na partię materiałów do zamówienia, zamawiałem je a za chwilę kończyły się następne..itd itp. 2-3 razy przez materiały na te kable miałem na karcie kredytowej debet na 2-3 tys zł.

I jak to sie ma do bzdur które wypisujesz??? o 800zł za kable zrobione z drutu nawojowego? Jak byś chciał wiedzieć to jeszcze są tam wewnątrz tasmy Alpha Core oprócz tego drutu, który akurat tam nie jest od Cardasa tylko od Vampire :)

teraz Philipsy

Juz ci piszę o moich modyfikacjach , chociaż w pratyce "stuningowałem" tylko 4-5 sztuk i przestałem sie tym zajmować bo było to NIEOPŁACALNE.

Za CD304MKII brałem 1400zł dokałdnie.

400-500zł cena CD z eBaya

okoo 500-600zł wkłądałem w czesci

reszta czyli koło 300-350zł to za mój wkład pracy

A ten wkład pracy to zamawianie częsci z około 10-12 różnych źródeł co zajmuje duuużo czasu oraz późniejsze siedzenie 5-7 dni z lutownica w ręku po kilka godzin dziennie...w MC Donald zarabiaja wiecej.

To móstwo babraniny i nawał pracy i wybacz ale za te pieniądze juz tego nie robię.

A cena 1400 czy nawet 1500zł za takiego Philipsa jest rewelacyjna ponieważ brzmi on jak sklepowy CD za 4-6 tys i go 3 razy przeżyje. I jak to sie ma do tego co napisałes?

Teraz sprawa Siemensów,są naprawdę bardzo dobre, wręcz wyśmienite.

Talko jakim niby cudem i po co ja miał bym je reklamowac??? Przecież sam je zbieram i nikomu nie odsprzedaje!!!

Przecież to chyba od ciebie ostatnio chciałem odkupić wartości których szukam, wiec niby jak ja mam je reklamować i po co??

Tak więc nie masz niestety bladego zielonego pojęcia jak sprawy naprawdę wyglądają i tym wpisem dałeś pokaz swojej niewiedzy.

To jest dopiero pazerność...he he he, jesteś po prostu śmieszny piszac te słowa, ech szkoda gadac :)

Straszna pazerność sprzedawać coś co ledwo na siebie zarabiało i dawało tak niskie przychody ze trzeba było z tego zrezygnować.

Następnym razem juz tak pazerny nie bedę, będe 2-3 razy pazerniejszy bo za taką pazerność dziękuję :)

P.S. Podziękowania dla mojego dobrego kolegi, również forumowicza, który mi link do tego wpisu podesłał, ja niestety nie sledziłem watku.

Atopos

Tak o meganaprawcze forum ty od początku krzyczysz że nie ma regulaminu którego mógłbyś przestrzegać i że chcesz aby go egzekwowano.

Ty już chyba mózg zapomniałeś zalogować do tego nicku!

Ale fajny wątek!

Tylko co to ma do audio/stereo/hifi/cośtamjeszcze?

Proponuję osobną zakładkę pod nazwą "Rozrachunki i Porachunki".

miłego dnia wszystkim życzę

Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

Osobiscie wolalbym 356 wpisow dotyczacych mozliwosci zakupu czegos faktycznie interesujacego, przedstawiajacego dobra wartosc za dana cene, obojetnie czy zrobione przez forumowicza, czy przez jego wujka. Przestancie tak paplac i zagladac sobie pod sukienki szukajac zusow. Niech jeden i drugi i trezci sprzedaje, ale niech nikogo nie oszukuje.

Nastepnie, skala sprzedazy jest tutaj znikoma. Jozwa prywatnie skomentowal akcje Lukar Kloc jako fajna reklame MD, na co mu odpowiedzialem, ze to nie ma zadnego znaczenia, poniewaz glowny segment rynkowy kupujacy urzadzenia md nie ma pojecia o istnieniu Lukara. To date, 3 (trzy osoby!!) z forum zakupily ode mnie tuner poprzez informacje znalezione na forum, lub od forumowicza. Czyli przecietnie jedna sztuka rocznie.

Wszystkim robiacym cokolwiek (DIY), sprzedajacym cokolwiek zwiazanego z audio, lub chcacym opisac szerzezj swoj produkt, osobiscie zapraszam na forum. Zachowajmy godnosc, solidarnosc i uczciwosc. Zazdrosc, zawisc, donosicielstwo, etc - sa cechami definiujacymi prostaka.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.