Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - propozycje, uwagi, pomysły

Redaktor

Rekomendowane odpowiedzi

1. Zupelnie Swiezy Regulamin (m.in. bez idiotyzmow w rodzaju "zakazu filozofowania" etc.!)

2. Dozywotni Ban - tylko za zabojstwo innego forumowicza badz inna nasilona postac ekstrawertyzmu (trudne slowo !)

3. Amnestia dla Nieslusznie Skazanych

4. Uczciwy wybór (oparty na WARTOSCIACH jak np. - szlachetnosc charakteru) i mozliwosc szybkiej weryfikacji - Moderatorów

5. Brak moderacji na Bocznicy (wyjatek patrz pkt. 2)

6. Wszystkie decyzje Moderatora w pelni - JAWNE !

7. Wszelkie kary poprzedzone - ostrzezeniem !

8. Obowiazkowe projekcje Kabaretu Starszych Panow i Latajacego Cyrku Monty Pythona (dla moderatorow) w celu wyostrzenia Ich inteligencji,

.....oraz wychwytywania roznic miedzy Ironia a Sarkazmem !

9. Zaprzestanie przesladowania Inteligencji

10. Totalna TRANSPARENCJA Wszystkiego ! :))

Witaj parmenides

Wyszukiwarka na ogłoszeniach jest, w prawym górnym roku zaraz nad ramkami z poszczególnymi ogłoszeniami. Można wybra- rodzaj ogłoszenia (sprzedam, kupię, zamienie) i rodzaj sprzętu. Sprawdzałem przed chwilą, działa.

Pozdrawiam Stempur

Wysyłam na priva info o spotkaniu

Proponuję zrezygnować ze skryptu unifikującego (niszczącego) oryginalny sposób zapisu w tematach postów.

Częstu używa się tam nazw własnych, symboli itd. Dla przykładu z czegoś takiego:

"ARCAM Diva CD73 czy Rotel RCD-1072 ?"

wychodzi:

"Arcam diva cd73 czy rotel rcd-1072 ?"

Po co?

Czy nie mozna atoposa zostawić?

Polemika z nim wzbudza często zażenowanie, ale to nasz kolega. Ja sie do niego przyzwyczaiłem.

W jego własnym interesie mozna mu co najwyżej ograniczyć ilość wpisów do trzech, czterech na godzinę. Przy większej ilości szybciej pisze, niż myśli.

>W jego własnym interesie mozna mu co najwyżej ograniczyć ilość wpisów do trzech, czterech na

>godzinę. Przy większej ilości szybciej pisze, niż myśli.

Oj, Stefan. Jakiś Ty sie zrobił wspaniałomyślny. Zaczynasz rozdawać coś, czego właścicielem nie jesteś.

StefanB

Mozna wszystko. Natomiast jezeli spojrzysz sie precyzyjniej na efekt obecnosci atopsa na forum, niekonieczny jest gleboki wysilek intelektualny, zeby szybko dojsc do wniosku, ze ten ewenement zamierzony lub nie zamierzony jest koncowo identyczny do wirusa komputerowego. Pisalem juz o tym jakis czas temu uzywajac prostego time line wydarzen forum oraz wynikajacych z nich zmian w portalu i jego przeksztalcen. Nietrudno jest zauwazyc znaczaca degradacje forum audio po pojawieniu sie atopsa i sam fakt jego natrectwa (w moze na poczatku nieswiadomym niszczeniu - pozniej z wrecz maniakalna destrukcja), bez wzgledu na czeste usuwanie "problemu" wplynal na bezpowrotne zmiany. Byc moze atopos pojawil sie zbyt pozno na forum? Wczesniejsza obecnosc bylaby najprawdopodobniej znacznie krotsza, jednak w czasie odkrycia strony przezmaniaka, bylo juz znacznie wiecej do zniszczenia. Apetyt rosl rownolegle z rosnacym zapleczem tak forumowiczow jak i tematyka. Wandalizujaca forum egomanialkalna krucjata apetytu publicznego zaistnienia.

• Redaktorzy

Przepraszam za off-topic. Jazz, zgubiłem telefon z książką numerów i nie mogę się z tobą skontaktować. Mógłbyś rzucić okiem do poczty emailowej? Pozdrówka- A.

Jazz :-), 13 Wrz 2006, 12:21

Jazz:-) jestes stronniczy. A uwierz, to tylko zazdrość, że to nie Ty jestes największym sk... na forum (bo któz może być bardziej od jazza nieokiełzanym forumowiczem) powoduje Twój osąd :-)

Warning: array_keys(): The first argument should be an array in /var/www/virtual/audiostereo.pl/htdocs/forum_wpisy.html on line 107

Warning: array_keys(): The first argument should be an array in /var/www/virtual/audiostereo.pl/htdocs/forum_wpisy.html on line 111

System sie rozjezdza :P

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

Lukar, dzięki za przywrócenie do życia zakładki SKLEPY (dobry ruch).

* * *

Moja prośba/propozycja: umieść obok profilu autora coś więcej niż tylko: ufam/neutralny/nie ufam.

Może i ufam ale nie chcę pakować do jednego wora z "nie ufam" osób które mają problemy z odróżnianiem co czarne, a co białe, nie myślą samodzielnie i lubią ponaciągać rzeczywistość do swoich o niej wyobrażeń ("bo coś im się wydaje" ;))

Proponuję rozwinąć profil autora o "krętacz", "głupi" oraz o "gówniarz". I wtedy byłoby ok.

Za jakiś czas, będziesz mógł zgodnie z tym co napisałeś w ostatnim p. REGULAMINu pogrupować ludzi i doradzić kto z kim/na jakim forum może sobie podyskutować.

* * *

Poza tym razi mnie, że punkt regulaminu mówiący iż jest to forum tematyczne nie jest nr-em 1. (A powinien.)

Pozdrawiam.

andrea29, 17 Wrz 2006, 16:32

>Proponuję rozwinąć profil AUTORA o "krętacz", "głupi" oraz o "gówniarz". I wtedy byłoby ok.

Faktycznie - cieszy, że nareszcie poznałeś samego siebie i chcesz rozwinąć swój profil o te określenia.

Nie krępuj się :)))

Ja proponuję dodać w wyszukiwarce opcję wyboru, w której zakładce ma zostać wykonane szukanie ( jako dodatkowa opcja). Czasem jak się wyszukuje jakąś popularną frazę można dostać oczopląsu & ) Będzie to przydatne bardzo, a chyba nie jest wielki problem? : )

Napisałem do admina dwie wiadomości..i na żadną odpowiedzi...widocznie niegodny jestem dostąpić szczytu adminowych informacji....Towarzystwo niektórych lizodupów adminom milsze niż rzetelene odpowedzi na pytania..

Czy mozna zwiekszyc na stronie odleglosc STEREO od ANALOG? Prawie kliknelem przez przypadek na ANALOG, zamarlem na chwile.. ale udalo sie, gdybym trafil to moglobyc STRASZNE!

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

Qubric, 17 Wrz 2006, 17:04

>>Proponuję rozwinąć profil AUTORA o "krętacz", "głupi" oraz o "gówniarz". I wtedy byłoby ok.

A ja bym dodał jeszcze "trep" :-)

Testuję ostatnio ewaluację binarną, czyli ocenę rzeczy poprzez konfrontację dotychczasowej oceny innych z własnym osądem. Zadaniem naszym jest potwierdzenie lub zaprzeczenie trendowi, wyznaczanemu przez poprzednich głosujących.

Pozwoliłem sobie nawet użyć w celach testowych tego Forum (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) )

Rezultaty są ciekawe, bo w większości wypadków dochodzi albo do oceny kategorycznej (swoiste sprzężenie zwrotne dodatnie) albo stabilizacji (ujemne). Osiąga się w ten sposób dwa, fundamentalne cele: prostotę (nie mylić z prostatą) głosowania (TAK/NIE) oraz prostotę interpretacji wyniku.

Jeśli Lukar miałbyś ochotę, mógłbyś wprowadzić tę formę głosowania do ewaluacji postów i całych wątków. Przyznam, brakuje mi tego: często wątki są tytułowane tak dziwacznie, że nie zaglądam do nich mimo że kryją ciekawą treść. Często też ciekawe wypowiedzi są umieszczane w wątkach które z jakichś tam powodów są niekontynuowane np. poprzez kategoryczność ostatniego wpisu. Wyszukiwarka spełnia swoje zadanie, ale nie do końca, bo działa przy słabym zapytaniu jak Demon Drugiego Rodzaju, a przy mocnym pokazuje figę.

Jak widziałbym taką ewaluację na Forum? Przy każdym poście poza Bocznicą pojawiałyby się dwa linki np. wpis: denny|cenny. Użytkownik klikając jeden z nich dawałby wyraz swojej ocenie tej wypowiedzi. Skąd wiedziałby jak głosowali inni? Przy każdym wpisie pojawiała by się liczba od -100% do 100%, oznaczająca różnicę między liczbą głosów pozytywnych i negatywnych, unormowaną liczbą wszystkich głosów.

Oczywiście nie da się zrobić tego na tip-top bez spowolnienia całego forum. Jeżeli jednak zrezygnujesz Lukar z prezentowania wyników on-line oraz inwalidacji linków denny|cenny dla użytkownika który już tu głosował, a zamiast tego będziesz sobie na boku, off-lineowo wszystko przeliczał, koszt całości dla wydajności silnika będzie żaden. Jeżeli chodzi o przyrost masy danych, to jest to w końcu kilka numerycznych kolumn w postach, jedna-dwie kolumny w wątkach oraz relacja post/user/ocena, nie myślę żeby cechowała się ona dramatycznymi przyrostami rekordów (większość wpisów to - przepraszam Wszystkich - raczej takie tralalala, wymykające się ocenie ;-).

Jak skonsumować wyniki? Tu nie mam specjalnych pomysłów, ale może wpisy z oceną powyżej 75% przy conajmniej dziesięciu głosujących dostawały by inny kolor tła? Oczywiście zarówno te z +75% jak i -75% :-))) Wątki w których takich wpisów jest sporo albo te w których jest po prostu bardzo dużo głosów na tak lub nie mogłyby być oznaczone już na poziomie listy. Niestety, jak w to dodatkowo wciągnąć wyszukiwarkę oraz jak wprowadzić selekcję "dziś mam czas tylko na ciekawe wpisy" inwencji mi nie starcza.

Statystyka per user dawałaby dość ciekawe wyniki. Myślę, że sprawdziło by się to lepiej niż silnie zdeterminowane towarzysko ufam|nie ufam.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Witam serdecznie

Przerzucam mój pomysł z innego wątku (...), bo chyba rzeczywiście szkoda by umknął uwadze Lukara.

Wymyśliłem żeby poddać pod ocenę osobowość każdego uczestnika forum w

głosowaniu niejawnym lecz jego wynik byłby jawny - widoczny przy nicku każdego

forumowicza, w postaci obrazka określającego stosunek braci forumowej do

danej osoby. To będzie najbardziej miarodajna ocena

widoczna dla wszystkich.

1.Każdy forumowicz miałby możliwość oddać 1 głos w tygodniu na daną

osobę. Lecz nie więcej niż 10 głosów w tygodniu na różne osoby -a to dlatego

by się dobrze zastanowił przed oddaniem swego głosu. Głosowałby

klikając w ikonki, w "o mnie" danej osoby, bez możności powielania co

wybraną ikonę. Ikon byłoby więcej o różnym znaczeniu, z wyraźnie

sposób pokazywały wszystkim jak głosujemy na daną osobę. A po kliknięciu

tego obrazka pojawiałyby się cyferki statystyki i na które ikony

mu zagłosowano. Każdy forumowicz startowałby z pozycji posiadacza (o sobie) np.1000 głosów "neutalny".

Po zagłosowaniu na niego przez innych forumowiczów, np. w ilości i jakości:

"obojętny" -3 głosy, "ignorowany"-5 głosów, "zaufany" -1 głos, głupek -1głos, ilość 1000startowych głosów "neutralny" zmniejszyłaby sie o te 10 z głosowania.

Ale ponieważ "ignorowany" z "zaufanym" się znoszą to w

tabelce pojawiłyby się: 2 głosy"zaufany", 1 głupek i 1 klown.

993.

Mechanizm jest prosty, tylko trzeba dobrać przeciwstawne parami ikony (np. mądry/głupi, itd.)

2.Głosować byłoby można wyłącznie po zalogowaniu się na forum, a statystykę oglądać

nawet bez logowania.

Jak miałyby wyglądać ikony ? - Na forum mamy sporo zdolnych

grafików - niech coś wymyślą.

3. Oceny zmieniałyby się pod wpływem "ocen" oceniających.

Zatem nikt nie byłby dożywotnio potępiany czy hołubiony, o ile by na to sobie nie zasłużył.

Proponuję takie określenia: neutralny (

Gość

(Konto usunięte)

Sprytne:)

Już nikt by nie śmiał przeszkadzać w interesach np. XXX , bo ten sprzedawałby swoją chałture z rabatem pod warunkiem kliknięcia delikwenta . No , a kto chce zostać clownem?

Sytuacja druga :

Dziesięciu kumpli na forum , kto im podskoczy po dwóch tygodniach jest krętaczem/trollem/clownem itp.

Ludzie myślcie troche.

Bodo, ocenianie forumowicza en bloc jest obarczone dużym narzutem naszego nastawienia. Dużo łatwiej zrobić to na poziomie wpisu. Weź, ot taki Qubric, mimo że rzeczywiście większość jego wpisów to zrzędliwa napastliwość i walenie po nerach, potrafi powiedzieć coś pożytecznego (im dalej od Bocznicy, tym to prawdopodobniejsze).

Jacch, przy głosowaniu na/przeciw trendowi klaki są dość słabe. Oczywiście, klaka bardzo silna przebije się przez mechanizm, ale to już wtedy nie jest klakierstwo a stronnictwo :-))) Ja tam mam zaufanie do inteligencji zbiorowej, a na dowód - spójrz proszę na listę podobnych tematów przy niektórych wątkach. Czy to nie piękne? ;-)

Kurna, ludzie. A nie lepiej to poczytać i samemu sobie wyrobic zdanie komu się ufa a komu nie? Kto głupek a kto żartowniś? Jak ktos głupi to i tak mu wskaźniki nie pomogą ;-) Samo życie.

NAJDROŻSZY MOJ ADMINIE UKOCHANY PROSZĘ O: możliwość wklejania 3 fotek w dziale opinie(przy okazjii pisania recenzjii klocka kolumn etc... mozna by było zamieszczac fotki klocka w srodku z przodu i od tyłu łatwiej by potem mozna było skojarzyc i np porównac z stanem faktycznym np. w wypadku zakupu na allegro, e-bayu etc.

Pozdrawiam Piotrek608

Do Lukara

A może taką propozycja udało by sie dla poprawienia atmosfery wprowadzić, że osoby z długim pobytem na forum ( np +1000 dni) po zalogowaniu mogliby by w dodatkowej zakładce o nazwie np 'dla weteranów' wpisywać swoje 'dojrzałe przemyślenia' hmmm jak ktoś dostał by bana lub zmienił login automatycznie traciłby możliwość pisania w niej.....co spodziewam się było by dotkliwą karą a reszta mogła by się uczyć zanim zada pytanie czy za 300 zlotych będę miał Hi End

Ot taki pomysł skonsultowany z jeszcze jednym forumowiczem ( w początkowej wersji

pawelm, 22 Wrz 2006, 12:05

Jeszcze jeden reawelacyjny pomysł;-). Poszedłbym jeszcze dalej. Zakładka dla zdeklarowanych oldbojów niewidoczna dla reszty a pozostałe zakładki niewidoczne dla oldbojów. A bany za kare przenoszą osobnika do do przeciwnego obozu :-)

A to nie lepiej wystapic do Lukara o utworzenie osobnej zakładki tylko dla wybranej grupy osób?

Popieram utworzenie zakładek:

- Sami Swoi

- Dla Gentle-Menów

- Kultura Sarnacka & "Kulturalny Dźwięk"

- Menele

- Wazelina

- "Święty Spokój"

- Kaszpirowski & Friends

- Listy miłosne dziadka do babci

- Donosy

- Baloniki i wata cukrowa

- Quadrophrenia - dźwięk przyszlości

- Jaskinia Hazardu

...................

Pozdrawiam

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.