Skocz do zawartości
IGNORED

syfiaste stereo

broy

Rekomendowane odpowiedzi

Tyle osób psy wieszało na Technicsie a tu proszę tylko trzy osoby coś wspomniały. I to trzy razy pudło – żaden chyba wznak Technicsa (poza suv620) w ostatnich 15 latach nie był dobrze oceniony (zawsze były jakieś ale) a więc każdy kto „to coś” kupił nie może powiedzieć że zrobiono go w bambuko. 300 i 500 był zato opśmiany w kilku redakcjach – słusznie zresztą.

Przyznaje, że dzielony 1000 bardzo mi się podobał (i podoba, ale faktycznie to nigdy go nie słyszałem – czytałem recenzje w hi-fi choisie test wersji 1010 6 kanałowej również niezbyt pochlebny – o ile pamiętam to jest to rozwiązanie przyzwoite dla kogoś, kto ma/miał już wersje stereo).

Tak od siebie: NAD 312 (niestety przez długi czas wydawało mi się, że tak wzmak powinien grać).

> Piotrek608

>B&W - szczegolnie dm602 i cdmki o rany te krwiste wysokie

Niezgadzam się. Trzeba B&W słuchać w odpowiedniej konfiguracji.

Posłuchaj sobie ich na Grundigu A9000 i CD Nakamichi OMS 7E II to zmienisz zdanie.

Będzisz zdumiony aksamitnymi wokalami. Bardzo dużo zależy od wzmacniacza.

>Kable Audioquest..czemu wszyscy tak to chwalą??

Tu się z Tobą w pełni zgadzam. Wg mnie mają zapiaszczone górki.

>Sony modele ponizej seri ES i tanie Esy np z cyfra 2 na poczatku

I tu również masz racje ;)

Pozdrawiam

Ola

to i ja dołoże swoje 3 grosze (jeśli nie było jeszcze o 320bee)

- dużo "gwiazdek" i rekomendacji w prasie i wydawało mi się że jest taki jak piszą do momentu aż nie usłuszałem innego wzmacniacza z podobnej półki cenowej (miałem go ponad rok (w tym wymiana na nowy coś mu tam padło, w czasie gwarancyjnym)

- NAD bynajmniej ten model to pomyłka (bynajmniej dla mojego ucha)

>>>baq85

przepraszam za uszczypliwosc (naprawde :P) ale mam nieodparte wrazenie, ze mylisz sens uzycia slowa 'bynajmniej' z 'przynajmniej' :))) A na uwage pozwolilem sobie... bo przypadkow takich mnozy sie ostatnio ogrom :>

Creek CD53

Cena dopasowana do wzmacniacza, obudowa też.

Podobno tworzy z 5350SE synericzne połączenie (z recenzji w HiFi+). G... prawda, sprawdzałem. To cd nie pasuje do niczego, ono po prostu jest do niczego.

Technics-y SU-V300/500 itd.

SU-A700 (najgorszy z najgorszych),

SU-A800/DMII/MKII (jedno gówno).

NAD320,

Marantza wzmaki z niskich serii PM4000, 6010OSE itp. (zachwytów duzo i gwiazdek jeszcze więcej)

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

Ha, to ja jeszcze pare rzeczy dorzuce do swojej poprzedniej listy:

1. Plinius 8100, 8200

2. AcuHorn - to jest w ogole najgorsze gowno jakie w zyciu dane mi bylo sluchac. O cenie juz nie wspomne, wyglada na to, ze panowie liczyli sobie kilka/nascie tys. zlotych za pare woskowanych dech i taniutki przetwornik tesli.

3. Naraze sie wielu osobom ale: przereklamowany, uwielbiany Usher R1.5 oraz kolumny z serii Dancer - szczegolnie w zestawieniu razem - ciemnosc, smola, lepkosc, na kolumny rzucony koc juz nawet nie z grubej welny a z olowiu. Czegos tak k...wa zlego za te kase jeszcze nie slyszalem.

4. Jadis Orchestra - jak za te cene - chyba nie za dobrze, generalnie integry od Jadis to nie jest dobry pomysl.

5. CR Developments Romulus - tutaj uwydatnienie wszystkich zlych cech kojarzonych z lampiakami wyniesiono do rangi sztuki.

A Audio Physic w zadziwiajacy dla mnie sposob potrafia zagrac...zestawienie SA-102 + Capitole + Avanti III / Virgo III + okablowanie Fadela na prawde brzmi bardzo przyzwoicie.

Oczywiscie jak wszystko caly efekt mozna spieprzyc - np. zamieniajac Capitole na CD Cary :-)

Podoba mi się ten wątek,więc wtrącę swoje trzy grosze,dzielone lampowe McIntoshe plus Avanti III,okablowane Heavens Gate Ultra Silence,wszystko gra tragicznie,skąd wiem?Wiem bo mam w domu,i na co dzień tego słucham,katastrofa.Dlaczego nie zmienię,bo nie stać mnie na nic lepszego :) .

Herbie Hancock:"Czasami nie wiem,co mam grać - wyznałem."

Miles Davis: "To nic nie graj"

Witam

Czy musicie Panowie obrzygiwać sobie i obsrywać wszystko co tylko jest dookoła to hiv, to syf, a to kiła mogiła.

W życiu naprawdę bywa tak że to co je moc szpatne bywa jednocześnie velmi heskie i na abarot. Poszukajmy w szpetocie tego świata rzeczy pięknych np danych na temat:FISHER MODEL PH 55, SONY WM-D3 , SONY WM-D6C,czy AIWA HS-F07; jad się wtedy z zębów nie wydziela, kiełbie we łbie nie mają tarła a wszystkie klepki włącznie z piątą są w stanie stabilnym.

Pozdrawiam

Zbyszek

Przychylam się do powyższej opinii. Względność rzeczy jest po to aby podobały nam się różne ich wcielenia. Po co więc obniżać wartość sprzętu skoro znajduje on swoich zwolenników. Najlepiej i tak każdy uczy się na swoich błędach. Nadejdzie dzień, w którym nastapi odsłuch czegoś lepszego co pozwoli na samodzielną weryfikację wcześniejszych opinii. Nikt i tak nie jest w stanie nas przekonać jeśli nie przekonamy się o tym sami, a doświadczenie zdobyte poprzez te poszukiwania przyczyni się do podejmowania lepszych wyborów.......

AT

Do TheOne2005.

Życie uwierzytelni, to co mam w zupełności wystarczy, a co jest mi pisane mieć będę, zdobyłem wystarczającą ilość sprzętu i doświadczenia, że mogę dzielić się jednym i drugim nic nie żądając w zamian. Gdybym się bardzo upierał może wydłubałbym z pamięci jakąś skromną listę sprzętu o którym nie mam pochlebnej opinii, ale jak pomyślę, że to co ja olewam dla kogoś jest przyczyną nieustannej radości ochota na wydawanie sądów mi przechodzi.

pozdrawiam

Zbyszek.

Amplitunery Elac'a z lat 70/80....

Sluchałem tego ostatnio i bez przesady powiem że (na monitorach monitory magnat) w bespośrednim porównaniu radmor jest wyraźnie lepszy.

Z perspektywy legendy ich kolumn spodziewałem się destrukcji jakościowej.....

>theli28

>co za kretyński wątek, ja pier......

Nie uważam żeby wątek był kretyński. Być może sam tytuł tak, reszta nie.

>Fan Madonny będzie najeżdżał na Milesa Davisa, jaki to ma sens? Żaden.

Porównanie pozbawione sensu. Nie rozumiem jak można porównywać gatunki muzyczne ze sprzętem. Co ma jedno do drugiego ?

Zdajesz sobie sprawę ile osób na tym forum nacięło się na różnych urządzeniach i wywaliło kosmiczną kasę w błoto bo ktoś napisał "to zajebisty zestaw" ? Osobiście wolę przeczytać kilka uwag konstruktywnych, krytycznych uwag dzięki którym przy wyborze sprzętu będę bardziej ostrożny i będę wiedział na co zwrócić uwagę, niż poematów pełnych zachwytów, które nie mają pokrycia w praktyce. Efektem końcowym części z nich to, że ktoś pod wpływem opinii kupuje wychwalane cacko i jest niezadowolony. Dwa dni później pojawia się post: mój system gra jednak źle, co mogę w nim zmienić i... następuje masowe bicie piany: zmień kolumny, zmień kable etc.

>O gustach się nie rozmawia.

Tak, ale o konkretach jak najbardziej.

deep

Do DEEP-a

Witam

Część dokładnie obsmarowanego w tym temacie sprzętu po małej korekcji konstrukcyjnej spełnia w 99,99% bardzo wyżyłowane normy, a o tą 1/100 nie pójdziemy do Wójta. Istnieją metody uczciwej diagnostyki, ale nie

należą one do prostych tanich i przyjemnych, poniżej pewnej kwoty nie do przeskoczenia a więc nic z tego PODARUJ SOBIE ODROBINĘ LUKSUSU BO JESTEŚ TEGO WARTA. Świadomie olewam wszelakie peany na temat super, hiper i ekstra basów bo są to bądźmy z sobą szczerzy igraszki z częstotliwościami psychoaktywnymi.

Najlepsza moim zdaniem rada zanim się coś obsra lub wyniesie na ołtarze należy się dobrze zastanowić , bo fama

w Polskę idzie

Pozdrawiam

Zbyszek.

Korwin

Tak po prawdzie mówiąc to cały dział audio,hi-fi i hi-end w szczególności można o kant dupy rozbić bo wogóle on nie ma jakiś pożądnych, miarodajnych filarów!

Tu wszystko opiera się na bardzo indywidualnym i osobistym odbiorze, i różnych chorobach uszu.

Co koncert i płyta to inaczej więc co tu z czym porównywac jak to powinno na prawdę być?

Myślę że jeśli można wogóle tu konkretnie porozmawiać to o charakterze danego sprzetu, danych zestawień itp.

> Korwin

Zgadzam się z Tobą Zbyszku, ale nie w 100 %. Generalnie chodzi mi o to, że również na tym forum funkcjonuje wielu sprzedawców sprzętu audio którzy zachwalają poprostu towar. Nie każda pozytywna opinia jest prawdziwa. Można dyskutować i spierać się o to czy Krell jest bardziej delikatny i wysublimowany od czegoś tam, ale jeśli coś ma ewidentne mankamenty jak np. budżetowy HD-970 o którym sam wspomniałem, a w recenzjach ludzie dostają orgazmu słuhając powyższego to moim zdaniem jest to przegięcie i zwykła nieuczciwość. Moim zdaniem takie buble warto nazywać po imieniu. Bo w tym wypadku jedynie głuchy nie usłyszy różnicy.

Deep

Do

KURT DUPEL-a i DEEP-a

Mam w swojej okolicy świetnego sprzętowca, z wieloletnią praktyką w instytutach badawczych, kiedyś połowę naszej półkuli zaliczył na kontraktach; jak zaczynam cipieć z zachwytu nad jakimś guwnem On mi blachy z oczu ściąga a następnie doprowadza do stanu równowagi psychicznej. Zgadzam się, że jest tutaj cała masa mniej lub bardziej zakamuflowanych handlarzy usiłujących zachwalać dziadostwo wszelakiego gatunku i maści, mam szczęście, moje zainteresowania są dalekie od ich ofert stanowią zaledwie skromne ułamki cen zachwalanych klocków.

Każdy medal ma dwie strony: dynamiki i pojemnościowe jakie mam w torbie szufladzie i pod poduszką nawet gdybym je sprzedawał za 1/2 ich wartości to majątek, kiedyś stanowiły powód do dumy i podstawowe narzędzia pracy moich nieżyjących już przyjaciół, albo zostały zdobyte za cenę wyjątkowych wyrzeczeń. Nie narzekam na swój sprzęt i nie pragnę lepszego od Niego nim ktoś mający nawet wyjątkową wprawę odpali Nagrę IV ja już dawno pracuję na CR-240 a różnica na ucho nie do uchwycenia poprostu serce za serce i porządne elektrolity.

Każdy z nas ma swojego starego Kudelskiego [wylizanego i na chodzie], ale korzysta z UHER-a REPORT 4000 z dorobioną małą studyjną 38cm/sek bo wygodniejszy w obsłudze i o odrobinę [istotną ] lżejszy.

Pozdrawiam

Zbyszek

• 4 miesiące później...
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.