Skocz do zawartości
IGNORED

audiofile a wykształcenie

mac77

Rekomendowane odpowiedzi

Podoba się ludziom wiele rzeczy.Tylko dlaczego miłośnicy muzyki tak manifestują,pewnego rodzaju niechęć do czerpiących przyjemność ze słuchania dzwięku?Poza tym,meloman przedkłada wartość muzyczną nad dzwiękową.Audiofil lub też smakosz dzwięku przedkłada dzwięk nad maestrię dzieł muzycznych.Co jest z wami ludzie,po co się czepiacie?

na marginesie,dlaczego melomani nie słuchają tylko w domu?Czyżby braki wierności dzwięku na domowym stereo...?

Kiedyś AS trzymało poziom... No ale to było kiedyś. Od kilku lat leci po równi pochyłej. Spadek poziomu merytorycznego jest wprost proporcjonalny do przyrostu userów. Wiem, że tym postem być może strzelam sobie w stopę (rejestracja 2011), pozostaje mi mieć jedynie nadzieję, że nie przyczyniam się swoją osobą do takiego stanu rzeczy.

PS. Audiofilem jeszcze nie jestem, acz melomanem i owszem. We wtorek mam nadzieję zostać mgr lic. :)

Audio pasjonaci - łączmy się w siłę! :)

Może moderator wyjaśni swoje motywy?

(oczywiście o ile wykształcenie pozwoli:)

p.s. nie dotyczy jozwy, bo to doktor. Nauk.

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

A moim zdabiem wyksztalcenie ma troche wspolnego z audiofilizmem i uwazam ze najwiecej audiofili to inz lub mgr.inz oraz.osoby z wyksztalceniem technicznym rowniez technicy co starsi z naciskiem na branze elektro...

Oczywiacie uwagi

- kablologia i sieciowkologia jak i audiovooodo zainteresowania nie wliczaja sie w ww.wyksztalcenie a wiec z ww wyksztalceniem najmniej jest praktykujacych kablologie sieci......

- kapitalizm dodal kolejnego audiofila - osobe z za duza kasa - bardzo czesto to tylko pseudiaudiofil szukajacy zbycia swojej kasy...

chwilowy brak działalności w audio.

kapitalizm dodal kolejnego audiofila - osobe z za duza kasa - bardzo czesto to tylko pseudiaudiofil szukajacy zbycia swojej kasy...

Mylisz kapitalizm ze zwykłą zamożnością.

uwazam ze najwiecej audiofili to inz lub mgr.inz oraz.osoby z wyksztalceniem technicznym rowniez technicy co starsi z naciskiem na branze elektro...

Ja uważam, że mgr. farmaceuci i lekarze stomatolodzy.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

To jakiś eufemizm na określenie matury? ;)

Zaiste poziom analogiczny do przedwojennej matury. Pierwszy etap edukacji za mną, wybroniłem się na bdb :) Tym samym zdobyłem tytuł licencjata (tajemniczy mgr lic.;)). Audiofilem w zasadzie nie jestem. Zważywszy na tę okoliczność nie powinienem zabierać tutaj głosu... W każdym razie - przede mną magisterium i najpewniej doktorat (magistrów u nas na pęczki, więc aby choć odrobinkę się wyróżnić na rynku pracy i aby z działu mrożonek awansować od razu do działu kas - potrzeba stosownego wykształcenia;) - tak poważnie - Polska to kraj absurdu...)

Audio pasjonaci - łączmy się w siłę! :)

Niektórzy bardzo wykształceni są np. mają skończoną filozofię albo biologię. Ale część z nich liznęła tylko podstawy marketingu i lubi kolor niebieski. Jakie tego są efekty - w jednym i drugim przypadku dosyć komiczne, ale bez wątpienia obie te grupy różni motywacja - oczywiście jeśli chodzi o wypowiedzi.

Zaiste poziom analogiczny do przedwojennej matury. Pierwszy etap edukacji za mną, wybroniłem się na bdb :) Tym samym zdobyłem tytuł licencjata (tajemniczy mgr lic.;)). Audiofilem w zasadzie nie jestem. Zważywszy na tę okoliczność nie powinienem zabierać tutaj głosu... W każdym razie - przede mną magisterium i najpewniej doktorat (magistrów u nas na pęczki, więc aby choć odrobinkę się wyróżnić na rynku pracy i aby z działu mrożonek awansować od razu do działu kas - potrzeba stosownego wykształcenia;) - tak poważnie - Polska to kraj absurdu...)

no mgr lic to lepszy tytuł niż sam goły mgr... tak jak dr hab. lepszy niż goły dr. ;)

Co do doktoratu - super że masz entuzjazm, ale zanim się zdecydujesz pogadaj z ludźmi którzy to przeszli, popytaj czy by to jeszcze raz zrobili, oceń sam, czy ich sytuacja na rynku jest taka super. Dr. to jednak tytuł akademicki (głównie) i jeśli nie myślisz o karierze naukowej, być może zamiast doktoratu warto rozważyć inne opcje kształcenia się.

Powrót po dłuższej przerwie...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.