Skocz do zawartości
IGNORED

Wystawa Audio Show 2006.

Zydelek

Rekomendowane odpowiedzi

Zydelek -->

Nie wiem czy mogę wypowiadać się w imieniu wszystkich członków KAIM ;) .... ale zawsze miło jest nam gościć Forumowiczów :)

Jeśli chodzi o nasze pomieszczenie odsłuchowe ... rzecz jasna służymy pomocą :)

zdezintegrowany_3PO

Zostałem wywołany do tablicy

Pomysł ZYDELKA uważam za przedni i obiema rękoma podpisuję się pod nim. Służę radą i pomocą a odsłuch można zorganizować w Giżycku. Stowarzyszenie dołoży wszelkich starań aby pomóc w realizacji tego pomysłu.

Właśnie wpadł mi do głowy szatański pomysł żeby wystawić na AS konstrukcje DIY pod szyldem Mazurskiego Stowarzyszenia Audiofila i Melomana. Co wy na to

POzdrawiam

LOK

Panowie widzę, że z organizowaniem na Mazurach coś ruszyło :))

Deklaruje swoje dwa klocki pre+amp oczywiście aboxy Boda_Z. Mam tylko nadzieje, że z organizujemy to w czasie dla każdego odpowiednim.

pozdrówka jodel

Jeszcze jedna sprawa, jeśli chodzi o NOS`y i Gainclony , powszechnie wiadomo że są zrobione lepiej lub gorzej.

Można wybrać najlepsze, np zbalansowane etc. Przdałyby się jakieś eliminacje, coś w rodzaju forumowej reprezentacji ;-)

Róznice są spore..... miałem okazję słuchać kilku róznych wersji GC i NOS`ów. Warto też postarać się o dobry transport. Z doświadczenia wiem ze np Marantzowe transporty pomimo dobrego brzmienia nie sa idelane.

Zydelek, 7 Sie 2006, 19:17

>Chcę donieść również, że do przedsięwzięcia dłączył również McGyver, kótry zaprezentuje swoje

>klocki.

Chciałbym sprecyzować, że McGyver na razie wstępnie wyraził zainteresowanie. McGyver nie wie czy będzie w stanie pozwolić sobie na udział. To się dopiero okaże. Jednak McGyver z uwagą będzie sledził niniejszy wątek obserwując postępy w realizacji przedsięwzięcia. Inicjatywa jest ciekawa, McGyver uważa że jezeli zadba się o prawidłową akustykę pomieszczenia, i użyje się starannie wyselekcjonowanych urządzeń DIY pracujących w odpowiedniej dla siebie konfiguracji, to może to być najlepszy dźwięk wystawy.

zydelek>>

oto wspomniane monobloki drakula By Darkul zrobione od podstaw przeze mnie i mojego kolege notabene własciciela tych klocków.

dodam tylko ze nie długo planujemy zmienic fronty na szczotkowane aju z grawerowanym logo

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-707-100007870 1170298004_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

i jeszcze dwie fotki

Ukryta Zawartość

post-707-100007868 1170298007_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

jesli jestes ciekaw to spytaj magazyniera , matthew i rogusa.

nie byłem z nimi podczas odsłuchu bo nie jestem włascicielem tych klocków( co nie znaczy ze gram na innym) ale wiem ze byli zaskoczeni.

Zgłaszam swoją dyspozycyjność z zestawem CUBE. Zdjęcia oraz pare opini można znaleźć w wątku:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Uważam te inicjatywę za bardzo fajny pomysł i niezależnie czy będzie tam coś mojego na pewno nie omieszkam odwiedzić tego pokoju na tegorocznym AS.

Ukryta Zawartość

>jodel

No tak, wyglądają na Jackowe zabawki.

Słuchaliśmy ich w dwóch konfiguracjach i różnych pomieszczeniach. W odu zagrały inaczej, opiszę wieć tylko ten odsłuch u mnie jak że do tego właśnie zostałem m. in. wywołany.

Ten klocek to przede wszystkim dynamika, bas i rytmika. Pozostałe aspekty wypadają dobre, ale żywiołowść i oddech są dominującymi cechami. Muzylny ten klocek na pewno nie jest i nie jest to lampa.

Mój klocek zagrał troche mułowato w stosunku do tego na zdjęciach wyżej, dlatego po odsłuchu trochę wzmocnienie zwiększyłem :)

Jest to jednak moja subiektywana opinia, nie wszyscy muszą się z nią zgadzać. Jednak takie brzmienie mi odpowiada.

Mi generalnie chodzi o to że muszę troche wcześniej wiedzieć pod jakie kolumny mam zrobić standy, jakie wykończenie, jakie wymiary itp. Tak samo ze stolikiem, ile półek itp.

No i podstawowe pytanie, czy jesteście Panowie na 100% zdecydowani na wynajęcie tego pokoju i zaprezentowanie swoich klocków. Bo głupio by było zeby miesiąc przed okazało sie ze wszystko w proszku albo ze poprostu ktos sie rozmyślił i zostajemy na lodzie.

Moze glupio sie wtrace, ale panowie rozmawiacie o DIY czy malym byznesie??? Imho DIY to DIY a nie takie tam...

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

Po ostatnich burzach i piorunach, których "padłem" ofiarą znowu mam okno internetu otwarte na świat. :):)

Panowie- na własne oczy widziałem jak piorun uderzył w dom mojego sąsiada- wrażenie niesamowite???!!!

No ale do rzeczy, czyli do tematu. Ja jestem na 100%. Ponieważ bez sensu byłoby wystawianie mojego sprzętu, który gra wybitnie ale jest mieszanką factory i DIY proponuję: monobloki G.C, Nos Dac, bufer Mark Levinson-Diy oraz okablowanie, absorbery i inne gadzety, piwko lub coś mocniejszego, dobry humor, płyty itd.

No ja nadal zostaje przy podstawkach i stoliku. Tylko potrzeba mi więcej szczegółów.

---> foxbat, ja napiszę to co ja myślę na ten temat.

Jestem na tym forum ok 3 lat, wiele osob pamięta moje "standowe poczatki" i można powiedzieć że dzięki temu forum zajmuje się tym czym sie zajmuję i robię to tak a nie inaczej. Na samym początku koledzy z forum służyli radami co i jak by widzieli i chcieli od moich konstrukcji. Żeby nie przynudzać, pierwsze standy zrobiłęm z pomocą i radą kolegów z forum, spodobało sie to niektorym kolegom więc i zrobiłem dla nich. Było to czyste DIY, na dzien dzisiejszy usprawniłem troche wykonywanie standów, generalnie poszedłem do przodu i postawiłem na jakość. Myślę że mi się to udało i chciałem to przedstawić właśnie na AS jako mebelki toważyszące konstrukcjom forumowiczów.

Piotrek- tak jak już wcześniej pisałem- sprzętu różnistego można nawsadzać ile się pomieści i tak bym proponował. Przeciez chodzi o pokazanie się. Tak wiec wszyscy co mają coś do pokazania są mile widziani.

Tak sobie rozmyślam czy nie zabrać jednak swoich monobloków lampowych i preampa :)

Jak chcecie to moge sie zjawic z moja zwrotnica cyfrowa behringera DCX2496, malo osob uzywa aktywnych zwrotnic do HA, moze warto by bylo to skonfrontowac w wiekszym gronie do jakiejs dopracowanej zwrotki analogowej?

Proponuję zrobienie szerokiego głosowania, kogo koledzy forumowi chcieliby widzieć jako swoję reprezentację.

Szyld Audiostereo jest wspólną własnością, a AS to bardzo poważna sprawa.

Uczestniczenie w nim jako przedstawiciel wspólnoty wymaga jej zezwolenia. Czy zle to rozumiem?

P.S. też chętnie coś podeśle.

stefanB, 12 Wrz 2006, 13:08

>Proponuję zrobienie szerokiego głosowania, kogo koledzy forumowi chcieliby widzieć jako swoję

>reprezentację.

>Szyld Audiostereo jest wspólną własnością, a AS to bardzo poważna sprawa.

>Uczestniczenie w nim jako przedstawiciel wspólnoty wymaga jej zezwolenia.

Podpisuję się pod tym rękami i nogami. Proponuję też żeby potencjalny wystawiający nie mógł się sam zgłosić.

moje propozycje:

jjp/fadeover z gramofonem

DeTom - zestaw Cube

Matthew z kablami IC

Ryszard_wpl z CD

arturp z kolumnami

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.