Skocz do zawartości
IGNORED

Pomocy szukam LCD....

maximos

Rekomendowane odpowiedzi

Uwarzam ,ze od Sony Wega Engine nie ma nic lepszego. Moze jedynie Sharp ale ciezko powiedziec.

Ale najwazniejsze nie odbija światła. W LG juz tez prawie nie odbija światło ale jakość słabsza i czerń.

Pamietaj nie wszystkie Sony LCD posiadają to cuś.

Wiecej nie powiem bo sie nie znam.

https://www.audiostereo.pl/topic/26268-pomocy-szukam-lcd/#findComment-537089

witam

do 5000 zł - najlepsze modele na rynku to :

Sharp 32 P 55

Panasonic 32 Lx 60

JVC 32 a 61

Samsung r51 / r 71

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

skorzystaj z fototestów i sprawdź jakość szczególnie tańszych modeli.

pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
https://www.audiostereo.pl/topic/26268-pomocy-szukam-lcd/#findComment-538069

A ja się wyłamię z tego 'tryndu" i z czystym sumieniem zaproponuję Ci b. fajny LCD: GRUNDIG VISION II 32

LXW 82-9620 DOLBY.

Wada - szyba na panelu (ale to nie szkło!) strasznie odbijająca wszystko, jednak w warunkach domowych nie powinno to przeszkadzać, przeciez każdy CRT "tak ma".

Zalety - jest to panel LCD o obrazie tak podobnym do CRT jak to tylko jest możliwe. Nigdy nie widziałem tak dobrego obrazu na LCD. Chodzi o "miękkość" obrazu, brak jakichkolwiek artefaktów jakimi naszpikowane są wyświetlacze innych LCD. Sony Bravia ma wszystko lepsze: kolory, jasność, ostrość, kontrast, ale całość jest tak "oczojebna" i pełna artefaktów (przy zwykłym sygnale z kablówki) że męczy na dłuższą metę. Grundig to takie "mydełko" ale bardzo przyjemne w oglądaniu a sądzę że nasycenie kolorów można bez problemu podciągnąć.

Jeśli DAC - to NOS-DAC z buforem lampowym, jeśli wzmacniacz - to Pure Class A.

https://www.audiostereo.pl/topic/26268-pomocy-szukam-lcd/#findComment-539040

witam

zarówno Sony jak i Grundig mają słabe oceny w testach.

Grundig źle działa w dzień co jest największą zaletą LCD oraz w nocy - co jest przywarą większości LCD.

Sony seria v gra znakomicie , seria s - słabo / o czym piszą użytkownicy na portalach/

Oczywiście telewizory LCD Sony mamy w ciągłej sprzedaży. Nawet w rewelacyjnych cenach -

www.eeeby.pl - wystarczy sprawdzić. Co nie znaczy ,że te modele do kwoty 5000 zł polecamy.

Ale za trzy dni wjadą modele z nowej serii A 2010 - i zobaczymy czy jakość się zmieniła ?

pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/26268-pomocy-szukam-lcd/#findComment-539309
  • 2 tygodnie później...

Obecnie używam odbiornika CRT Loewe Nemos 32 z tunerem DVB-T (tunera "T" jeszcze nie uruchamiałem - pewnie nie wiem co tracę). Tak sie składa że niedługo będę sie przeprowadzał do nowego mieszkania gdzie ta kolumbrynka nie bardzo będzie miała gdzie stać i w związku z tym myślę o płaskim telewizorze.

Czy ktoś naprawdę z czystym sumieniem może wskazać model telewizora LCD albo plazmy, który emisją obrazu przynajmniej równałby się dobrym telewizorom CRT. Obecnie telewizor pracuje na sygnale z kablówki i nie mam do niego żadnych zastrzeżeń (oczywiście wszystko zależy od oglądanego programu).

Jestem skłonny przejść na sygnał z cyfry + żeby tylko obraz z przyszłego płaszczaka był tak dobry jak teraz z mojego Loewe Nemos. Niestety wszystkie wizyty w sklepach, salonach itp. powodują tylko moje rozczarowanie. Ile ja się tego naoglądałem, wiedzę w tym temacie mam kompletną i na bieżąco uzupełnianą i co z tego - nic, kompletnie nic - jak było g...o w sklepach tak jest nadal tyle tylko że tańsze.

Jeszcze raz proszę o naprawdę uczciwe, nie subiektywne sugestie co do zakupu płaszczaka - wielkość 30-32 cale i podkreślam nie chodzi mi o oglądanie DVD tylko zwykłej normalnej telewizji z cyfry +.

Myśle, że takie sugestie przydadzą sie nie tylko mnie.

https://www.audiostereo.pl/topic/26268-pomocy-szukam-lcd/#findComment-546572

tez jestem ciekaw odpowiedzi.

.... kiedys miałem LG LCD 26" podlaczyłem w to samo miejsce co TV CRT 21" i nie widziałem różnicy zeby CRT duzo lepiej odbierał programy. Dla mnie wygladało podobnie. A staremu obraz z LCD wogle nie przypadł do gustu.

https://www.audiostereo.pl/topic/26268-pomocy-szukam-lcd/#findComment-546589

ciężko będzie nie subiektywnie odpowiedzieć

do ogladania normalnej TV, nawet z tunera cyfry+, nadal najlepsze rozwiązanie to CRT

ale do wszystkiego można się przyzwyczaić

nie liczyłbym na jakość tak dobrą jak z CRT Loewe nawet przy najwyższych modelach

ale w przypadku sygnału cyfry+ na średniej klasy TV LCD będzie całkiem nieźle

najważniejsze żebyś sam zobaczył przed zakupem

nie na jakimś sygnale testowym czy HDTV, czy sklepowym analogu tylko właśnie na sygnale cyfry+ z której zamierzasz korzystać. W sklepach dla idiotów raczej nie mają takiego sygnału więc proponuję rozejrzeć się po mniejszych punktach sprzedaży

konkretnego modelu Ci nie polecę bo nie miałem ostatnio okazji poznać nowych modeli TV

ze starszych modeli na mnie najlepsze wrażenie robiły LCD firmy Samsung i Sony

https://www.audiostereo.pl/topic/26268-pomocy-szukam-lcd/#findComment-546606

Właśnie największy problem jest z oglądaniem takiego LCD. No bo tak:

1. Sklepy dla idiotów nie wypożyczają telewizorów do domu, nawet za kaucją.

2. Małe sklepy praktycznie nie mają odbiorników na stanie ale jak by sie chciało to oni sprowadzą ale trzeba się zdecydować na kupno - no normalnie kwadratura koła.

3. Małe sklepy - jak już mają jakiś model to jest to zwykle jakiś przeżytek niby "testowy" i po podłączeniu do TV zieje z niego taka zgroza że aż nie warto na to patrzeć.

4. Salony audio - tu jest jeszcze najlepiej, ale znowu- sygnał zwykle z jakąś reklamówką z DVD albo z kompa - po prośbach o podłączenie pod cyfrę+ albo kablówke - zwykle pada odpowiedź - nie mamy takich możliwości. Wypożyczenie za kaucją owszem możliwe ale nie bez problemów. Rady - lepiej nie słuchać, zwykle sprzedawcy mają takie pojęcie o tym co sprzedają jak za przeproszeniem świnia o niebie. A z resztą i tak płacą im od sprzedaży a nie od doradzania.

Ciekawostka: Niedawno wypożyczałem film w wypożyczalni (nieważne jakiej) zachwalam obraz i dźwięk i pytam o podobnie dobrze zrobione filmy a gościu (mężczyzna - i nie jakieś wapno) mówi że on nie ma DVD i nie może mi nic polecić bo się na tym nie zna. NO normalnie zgroza - osłupiałem ze zdziwienia, szczęka w dół, czoło w kafelki. oprócz niego były jeszcze dwie lole, których rola kończy się na podawaniu płyt i kasowaniu pieniędzy.

Czarna rozpacz! Wogóle odnoszę wrażenie że ludzie, którzy interesują się i doceniają walory płynące z treści i jakości przekazu audio/video to to są jakieś wybryki natury, których wystarczy jedynie tolerować i wytargać od nich kasę w jak najprostrzy sposób.

Syf, zgroza, marazm!!!

https://www.audiostereo.pl/topic/26268-pomocy-szukam-lcd/#findComment-546652
  • 2 tygodnie później...

witam

obecnie jedyne prezentacje w domu klienta prowadzi tylko jedna firma w kraju.

Wykonano już ponad 1500 takich prezentacji .

Do domu trafia 3-4 telewizory

Prezentacja trwa 2-3 godziny i dotyczy całej Polski.

Można zamówić dowolne telewizory na prezentację.

Prezentacja ma odpowiedzieć czy telewizory które mamy zamiar zakupić spełniaja nasze oczekiwania.

Czy nasz sygnał da nam zadowolenie z zakupu telewizora / ważne z uwagi na słabą jakość sygnału naszej telewizji/

Prezentacja dotyczy również kin domowych .

pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/26268-pomocy-szukam-lcd/#findComment-555116

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.