Skocz do zawartości
IGNORED

Mission m34i w dobrej cenie

Kersz

Rekomendowane odpowiedzi

A co oznacza w dobrej cenie?

Byłem w Studio Pro i tam po rabacie kosztują 2280zł więc żadna atrakcja. Na allegro można kupić nowe za 1900zł a używane chodzą po 1400zł, choć uczciwa cena za nie to raczej 1200-1300zł.

Pozdrawiam

dziękuje za wpis. ja słuchałem Avance Omega 503 i Mission 34 na wzmaczniaczu Vincent 129 i źródle Vincent-a. M 34i odpadły, mimo że prawie dwa razy większe. O ile nisko było porównywalnie, o tyle środek i góra nie dorównały Avance-om. Byłe bardzo zaskoczony (tu dygresja - jestem początkującym "goniacym króliczka w tej materii). Jutro jestem umówiony na odsłuch moich Jamo E 650 w porównaniu z Avance. Napiszę jak wypadło. Zastanawiam się na wymianą moich Jamo własnie na coś innego. Jeżeli podstawki M 51 zagrały tak dobrze, mogę je równiez jutro odsłuchać. Pozdrawiam.

Dziękuję za wpis. Faktycznie ich cena jest nieadekwatna, realniejsza to podana przez Ciebie i za taką można kupić. I tu dygresja do mojego pierwsze anoansu, ponoć w jakimś salonie, który na kłopoty finansowe można kupić nowe M 34i bukowe za 1300 PLN.

Przeczytaj proszę anons powyżej, może będziesz miał do niego jakiś komentarz. Ciekawi mnie opinia o Avance.

pozdrawiam.

Dziękuję za wpis. Faktycznie ich cena jest nieadekwatna, realniejsza to podana przez Ciebie i za taką można kupić. I tu dygresja do mojego pierwsze anoansu, ponoć w jakimś salonie, który na kłopoty finansowe można kupić nowe M 34i bukowe za 1300 PLN.

Przeczytaj proszę anons powyżej, może będziesz miał do niego jakiś komentarz. Ciekawi mnie opinia o Avance.

pozdrawiam.

Witam!

Pamiętam już naszą rozmowę tel.

Co do salonu to był to salon w Legionowie, ale już są sprzedane. Ostatnią rzecz jaką tam kupiłem to głośnik centralny Tannoy....okazje były ale się skończyły a po sklepie już ani widu ani słychu. W chwili obecnej zostaje tylko sklep rtvagd24 na allegro za 1900zł. Nie są to popularne kolumny na tyle żeby wiele sklepów miało na wyprzedażach bo mało sklepów tym handlowało:(

Zostaje tylko czekanie na kolumny z 2 ręki. Ja obecnie nie kupiłbym już Mission M34, natomiast rozważam Hyperiony III. Avance są dobre do kameralistyki oraz łagodnych klimatów. U mnie odpadają bo słucham rocka. Nie ma łatwo jak człowiek chce tanio i dobrze. Na okazję można czekać długo a czasem warto dołożyć parę złotych i nie tracić czasu...Po tych Jamo to wszystko powinno dobrze zagrać. Słuchałem kiedyś albo tych albo 670 i powiem że to porażka...nawet w stosunku do Tannoy Fusion 4, które całkiem grają nieźle, ale jak na swoją cenę rynkową, czyli około 1000zł za parę. Można kupić zestaw za 1700zł Fussion 4, R i C i po sprzedaniu centra i tych R wychodzi około 1000zł a w sklepie Fussion 4 solo kosztują 1700zł i to jest jakiś maksymalny nonsens. Pytanie tylko co to za kolumny jeśli warto je produkować komuś przy takich cenach sprzedaży....zakładamy że warto bo to nie organizacja chartytatywna, więc co w nich siedzi że tak tanio??

swoją drogą było niedawno jakieś ogłoszenie na Mission 34 i może się jeszcze nie sprzedały?

Sam miałem je kupić, ale okoliczności tak się poukładały że ich nie kupiłem i nie żałuję w chwili obecnej...były do kupienia za 1400zł, ale się nawet nie targowałem więc może można było taniej:)??

Ogólnie ciężko jest kupić dobre kolumny poniżej 2000zł, jest to jakaś taka magiczna bariera, że poniżej rzadko zdarza się coś co dobrze gra:( chyba, że monitorek?:(

Sorry najmocniej ale iQ5 do pokoju 20m2 czy też wiekszego to nieporozumienie....

Nawet Q5 w 40m2 by się zgubiły od razu, a pamiętajmy że iQ5 to następca Q4 który wymiękał już w pomieszczeniach większych jak 16m2.

Do tego seria iQ gra jaśniej i potrzebuje mocniejszego pieca aby wydobyć z nich choć troszkę dolnego pasma.

Słuchając rozumu....

witam,

dokonałem odsłuchu zgodnie z tym co napisałem, moje grały, inne, a mianowicie Avance Omegi pokazały kolejny raz co potrawią, dla relaksu posłuchałem Avanców za 11 tys. i wszystko stalo sie jasne.

Ale realnie, Omegi są tym na co mnie teraz stać i co mi odpowiada brzmieniowo. Za to w nóg zwalił mnie cd Atoll 100, w porównaniu z Nad-em 542 rewelacja, choć temu ostatniemu należą się oklaski. I tu zaraz rysuje sie kolejny problem - interkonektory, kabel zasilający itd. O ile interkonektory są łatwe do wykorzystania, o tyle kabel zasilający nie, ponieważ mój Nad AV ma na stałe wmontowany sznurek, zawsze można dać grubszy. ale czy to coś da? Może dostanę od Was Państwo odpowiedzi na ten temat.

poza tym zaczynam zastanawiać się nad wymianą mojego Nad-a 743 na Cambridge Azur 540 AV. Rzucam kolejny temat do dyskusji.

Wracając do kolumn, może ktoś ma na sprzedaż Avance Dana (jeden z podstawowych modeli), wygrzane ale nie przeciążane w cenie allegro-rynkowej?

pozdrawiam i zapraszam do "rozmowy"

Tomek

• Redaktorzy

Kersz - firmowy drucik od lampki warto wymienić. Zainwestuj w Suprę LoRad ciętą ze szpuli i po sprawie. Kabelek zacny, ale nie za gruby i bardzo miękki co jest nieocenione przy sprzęcie ustawionym blisko ściany itp.

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.