Skocz do zawartości
IGNORED

Zmarl Kazimierz Gorski

pitdog

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Moim zdaniem odszedł wspaniały, a zarazem skromny człowiek. Wzbudzający szacunek i szczerą sympatię. Nie dane było mi oglądać jego największych sukcesów na "żywo", nie było mnie jeszcze na świecie ale chyba każdy, kto choć minimalnie interesuje się piłką nożną, bez względu na wiek, wie kim był i czego dokonał pan Kazimierz.

Slynne cytaty (za Gazeta):

"Piłka jest okrągła, a bramki są dwie"

"Piłka to gra prosta. Nie potrzeba do niej filozofii"

"Im dłużej my przy piłce, tym krócej oni"

"Chodzi o to żeby strzelić jedną bramkę więcej od przeciwnika"

"Mecz można wygrać, przegrać lub zremisować"

"Co do szczegółów to niech się wypowiedzą specjaliści" (akcent kresowy)

"Panie kolego, Pan jest potrzebny nie do gry, tylko do fotografii (do Jana Tomaszewskiego)"

"To dobry trener, tylko nie ma wyników".

pzdrw

soso

Kazimierz Górski miał bardzo wielu wielbicieli, nie spotkałem sie z taką osoba która by go nie znała, jako trenera kóryemu (jako pierwszemu !!!) udało sie polską reprezentacje doprowadzić do drugiego miejsca w mistrzostwach swiata.

qb_1, 23 Maj 2006, 12:09

Stosując teorie drgań nieharmonicznych;) może istnieć jakas korelacja pomiędzy wynikami reprezentacji a propaganda sukcesu za czasów Gierka i oczywiście (jak wszyscy powszechnie sądzą) nędzą gospodarczą PRLu.

Jeśli jest taka korelacja, to powinniśmy sobie życzyć już nigdy więcej takiego trenera. Niech nawet reprezentacja narodowa gra w A-klasie.

PS. W zasadzie jestem przekonany, że takiego już nigdy nie będzie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.