Skocz do zawartości
IGNORED

Yamaha CDX393MKII vs Harman Kardon HD710

stecko

Rekomendowane odpowiedzi

-opteron

oczywiście przy X222ES zostaję, i decyzja o "grzebaniu" w nim już zapadła. O tego Technicsa tak tylko pytam, bo mógłbym wypożyczyć dla zbierania doświadczeń, ale pytałem czy w świetle posiadania x222ES warto go wieźć w to i z powrotem, czy też raczej niczym mnie nie zaskoczy.

>clo2

Ja jestem ciekaw, czy zostaną jeszcze jakieś wątki, w których Kolega clo2 nie będzie roztrząsał wyższości jednego techniksa nad innym. Przyjacielu, daj już sobie spokój, a przy okazji Kolegom, błagam. No jakie doświadczenia można zebrać porównując dwa stare budżetowe klocki? Ten nie gra i tamten nie gra, tylko trochę inaczej. Zrozum, że poruszasz się w rejonach, gdzie dylematy mają charakter następujący: co fajniejsze, katar czy chrypka?

Przestań kombinować, pozwolę sobie Ci poradzić, nie marnuj czasu i pieniędzy, bo, jak mniemam, nie masz ich w nadmiarze, poddaj tuningowi tego ESa, skoro już kupiłeś, próbując zarazem przyoszczędzić na coś porządnego. Albo na fajne płyty.

Bo inaczej to w końcu zanudzisz Kolegów tymi analizami, który CD lepszy, ten za 225 zł czy za 319?

Bez złych intencji. Powodzenia!

zwolennik łagodności

a tak wogole odpowie mi ktos na moje pytanko?:)) Yamaha CDX393MKII vs Harman Kardon HD710 ? ktory lepszy? :)) "wy" tu gadu gadu a ja jeszcze sie nie dowiedzialem:) ... aha no i widze ze jest harman hd730 do sprzedania...

[center]Studio 16hz * Karan Acoustics * Audio Research * Lumin * Transparent Reference XL & Ultra[/center]

ok lenam, masz rację, sorki za przynudzanie

Ale swoją drogą kolega stecko domaga się odpowiedzi na konkretne pytanie bo jednak chyba się zdecydował na tę Yamahę lub Harmana, ja się wycofuję bo i tak za dużo się nagadałem, może teraz ktoś konkretnie "rozwiąże" ten wątek, pozdrawiam.

nie to ze sie zdecydowalem, ale jestem ciekawy ktory z tych cd jest lepszy...:)

[center]Studio 16hz * Karan Acoustics * Audio Research * Lumin * Transparent Reference XL & Ultra[/center]

Moja konkretna odpowiedź jest taka : W porónaniu Yamahy z H/K, wygrywa 770D. To jest moja opinia, co wybierzesz to twoja sprawa. Posłuchaj, porównaj i osądź sam. Dla mnie koniec tematu, ide do lokalu pooglądać w " miłym towarzystwie" meczyk ( niech tylko nie wygrają)...

Innym osądzającym czy H/K czy Yamaha radzę postąpic tak samo.

Niektóre kwestie postrzegane na trzeźwo( jak np. problem H/K i Yamahy) są nie do przyjecia...

Pozdrawiam

Ale wy mu mieszacie ...

Yamaha 396MK2 jak na swoją cene i to co ma w środku gra bardzo fajnie, jednak za 200 - 250 zł spokojnie wychaczy się o wiele lepsze CD. Jak nie chcesz się bawić i narażac na niepotrzebne koszta, to kup sobie SONY CDP-710 , daj komus żeby Ci elementy wymienił na nowe i masz CD kasujące te harmany i jamahy od razu.

No i wychodzi stecko... że, za tą kasę najrozsądniej jednak wybrać coś taniego zdatnego do modyfikacji i podtuningować, ja też właśnie wkroczyłem na tą "ścieżkę":)... masz Ci los... ale spokojnie, Twoja cierpliwość zostanie w końcu nagrodzona satysfakcjonującą Cię odpowiedzią.

ale jak "chodzisz" za Yamahą 393 a masz budżet rzędu 200-250zł a w tuningi nie chcesz się bawić to może jednak model 396 - nie znam go, ale noty w super budżetówce miał dobre. Jest też na forum wątek założony przez miłośników tego sprzętu, coś o nim poczytaj, niektórzy bawią się potem też w tuning:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

a tu masz na Allegro z opcją kup teraz za 259 zł (oby tylko laser był ok):

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

clo2

Niekoniecznie Panie Kolego, poddać tuningowi można każdy sprzęt, nawet najlepszy. Im lepsza baza wyjściowa tym oczywiście lepiej. Nie wiem dlaczego zakładasz, że to TY masz rację i wprowadzasz autora tematu na ścieżkę, którą sam dopiero masz zamiar kroczyć , dla mnie to bez sensu! Dlaczego bierzesz za pewnik to czego sam nie jestes pewien????

Prawda jest taka, że rozmawiamy tutaj o wyzszości programu Komunistycznej Partii Węgier nad Komunistyczną Partią Polski, wszystkie wymienione sprzety to budżetówa a o ich efektywności decydują w największej mierze KOLUMNY !!!!!

770D ! Zadna Yamaha i H/K!

Janas do dymisji!!!!

Pozdrawiam

Belial, moje wypowiedzi - jeśli uważnie przeczytasz - wcale nie są utrzymane w duchu "ja mam rację". Piszę do kolegi który jest na podobnym etape co ja i tyle. A z tego co stecko pisze chciałby chyba na razie kupić coś budżetowego bo ma chłopak mało kasy. Radziłem mu jako pewnie najlepsze rozwiązanie "budżetowe" kupić coś w miarę do późniejszego tuningu, ale chłopak nadal pyta o Yamahę lub H/K więc może ma potrzebę żeby któryś z nich wypróbować. Nie chce próbować na razie z czym innym, to można mu tylko zasygnalizować, że nie jest to może najlepszy pomysł, ale po co z uporem maniaka odpowiadać na inne pyanie niż on postawił. On chce po prostu wiedzieć co będzie lepsze tania Yamaha czy tani H/K. Może więc ktoś z bardziej doświadczonych kolegów kto słyszał ten sprzęt rozwiąże jego wątpliwości:).

Pozdrawiam

widze ze dyskusja wrze...:) tak Panowie macie racje, fundusze mam marne:/ 200zl... dlatego tez zainteresowaly mnie te cd - sa tanie wygladaja tez nawet nawet(nie interesuja mnie 20-letnie odtwarzacze- wiem moze graja ladnie ale wygladaja jak ostatni szrot...) musi byc pilot:)... z tego co sam wyszukalem to H/k jest chwalony a i yamaha gdzies wyczytalem (chyba review) ze to najlepszy zakup za te pieniazki... a co do technics- jak wiekszosc forumowiczow pisze ze bas maja bardzo kiepski - mialem jednego i tez to moge potwierdzic- wiec technics odpada- nie podoba mi sie jego "dol" :/ szukam cd z mocnym "dolem"...

no i wkoncu sie zdecydowalem:) kupilem od Szakunec hd710 po malym tuningu:) zobaczymy jak zagra, czekam az przyjdzie...:)

stecko

Brawo, brawo dla tego pana! Zdecydował się na H/K HD 710 mimo, że miał do wyboru CDX 393MKII !!! Bijcie brawo!!!

Nie zapomnij o obszernej relacji jak już przyjedzie...

Pozdrawiam

opteron dlaczego w tyl??? czyzby hd710 po malym tuningu byl gorszy niz technics 590??? nie sadze...

Belial

swoje ironiczne wywody zachowaj dla siebie....

Co znaczy po małym tuningu?

Pewnie tylko wymienione WO, nie zmienia to faktu że i tak będzie "la-kyup"

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

Tak zajrzałem ponownie w ten wątek. Widzisz Stecko, przed dokonaniem przez Ciebie wyboru gdy postawiłeś jasno pytanie jakoś nie mogłeś się doprosić odpowiedzi a jak już kupiłeś... to od razu Belial bardzo sugestywnie nagle daje do zrozumienia, że Yamaha byłaby pewnie lepsza. Abstrahując od tego jak jest w rzeczywistości, można by teraz tylko zapytać - dlaczego nie był taki "pomocny" przed dokonaniem przez Ciebie zakupu.

Życzę aby wybór okazał się jednak trafny. Stecko, podziel się swoimi wrażeniami jak dostaniesz sprzęt, jak to 710 ma się do Twojego dotychczasowego Technicsa.

Pozdrawiam.

clo2

dokladnie clo2 o tym pomyslalem, wszyscy doradzaja po fakcie... no coz mysle ze nie byl to zly zakup :) a wrazeniamy napewno sie podziele jak sprzet dotrze do mnie... a co do zmian w tym hd710 to bylo w nim zmieniane:

- wymiana kondensatorów w sekcji analogowej na Panasonic Fc. a filtrujące 4700uF na 10.000uFaradowe Samsungi,

- wymiana opampów na NE5532,

- wymiana okablowania wewnętrznego na kynarowe warkoczyki,

- montaż gniazda sieciowego EIC z filtrem,

ponoc dzwiek znacznie sie poprawil do "golego" hd710...

clo 2

Zgadłeś ale tylko połowicznie, daję sugestywnie do zrozumienia, że lepszym wyborem byłby Technics 770D, który wcale nie ma słabego basu...nie wiem kto to wymyślił...Stecko wybrał inaczej - w porządku. Mnie nie zadowoliłby ani ten H/K ani Yamaha, teraz wszystko jasne?

belial

jasne ze mozesz.... kupilem hk i tak narazie zostanie... a jezeli bede mial kiedys mozliwosc posluchac tego technics - to chetnie to zrobie...:) dla porownania

wciaz czekam na tego CD... ale mam pytanko: czy pilot od hd740/760 bedzie obslugiwal mojego hd710? jest taki na allegro i zastanawiam sie nad zakupem tylko nie wiem czy bedzie wspolpracowal...

no i wkoncu doszedl do mnie HD710...:) hmm coz moge powiedziec... wyglad schludny bez bajerow... co do dzwieku w porownaniu z technics sl-pg590, pioneer pd-104 sopran zdecydowanie lepszy- mocniejszy ale nie krzycacy... co do dolu to spodziewalem sie troszke wiecej po opiniach forumowiczow ze ma mocny bas... owszem lepszy niz w technics ale to jeszcze nie to:) ogolnie cd na plus , za te kaske to dobry sprzecik....

aha w tym hd710 bylo zmieniane: (doradzcie czy to dobre zmiany byly ew co my mozna jeszcze zmienic zeby poprawic dzwiek a szczegolnie dol...) :

- wymiana kondensatorów w sekcji analogowej na Panasonic Fc. a filtrujące 4700uF na 10.000uFaradowe Samsungi, - wymiana opampów na NE5532, - wymiana okablowania wewnętrznego na kynarowe warkoczyki, - montaż gniazda sieciowego EIC z filtrem,

aha szukam do niego usilnie pilota:) jezeli mialby ktos lub znal namiary gdzie mozna dostac to chetnie...:)

pozdr

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.