Skocz do zawartości
IGNORED

Ostatni koncert na którym byłem

Champignon

Rekomendowane odpowiedzi

Tydzień temu w niedziele Tygmont i prezentacja nowej płyty Grzecha Piotrowskiego "Emotronica" bardzo fajna płyta, świetny koncert i świetna atmosfera.

there are no answers, only choices ....

Lean Left - czyli Vandermark-Love punkowo - po pierwszym, pozniej drugim numerze pomyslalem czy wychodzić? dobrze, ze zostalem do konca, ciekawe i pouczajace przezycie.

ABs

Miałem być na tym koncercie, niestety rodzinne sprawy... Zazdroszczę Ci... Ale podobno KV niedługo w Powiększeniu znów bedzie grał, tylko w większym składzie.

Pozdrawiam Stempur

36 Międzynarodowy Festiwal Pianistów Jazzowych w Kaliszu. W tym roku byłem na wszystkich koncertach nie licząc jazz session w Wanatówce. Tegoroczna edycja zasługuje na szczególną pochwałę.

Koncert który najbardziej mi się podobał to występ Helen Sung. Mówią o niej "wysokooktanowa Helen" i choć to maleńka, drobna kobietka, potrafi wykrzesać z siebie dużo ognia i przekazać w swojej grze niesłychane emocje. Facet siedzący rząd za mną powiedział na głos takie mniej więcej zdanie: "jeśli jesteś taka sama w łóżku jak grasz, to ja nie mogę" i choć to w pewnym sensie tzw. świntuszenie, niech będzie najlepszą rekomendacją Jej talentu, Polecam !

Koncert Eliane Elias też był O.K.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

• 3 miesiące później...

Wczoraj pierwszy z czterech koncertów Paavo Jarviego z Deutsche Kammerphilharmonie Bremen w FN. 1, 2 i 3. symfonia LvB. REWELACJA!!! Niezwykła plastyczność i mięsistość dźwięku, żywa, dynamiczna gra, absolutna klarowność. No i najważniejsze - telepatyczne wprost porozumienie dyrygenta z orkiestrą. Rzadko się zdarza aż takie wrażenie, że dyrygent gra na orkiestrze jak na instrumencie. Ostatnio coś podobnego przeżyłem, gdy przyjechał Minkowski z Les Musiciens du Louvre (nota bene obie orkiestry prezentowały podobną radość grania).

A teraz wstydliwe pytanie do tych, co byli. Co to był za kawałek na bis? Gdzieś mi chodzi po głowie, że to znam, ale - zabij - nie mogę skojarzyć.

A ja byłem na tym koncercie :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Historia, tylko paczki: Dali 3b, 400, Skyline1000, Euphonia MS5, Infinity Kappa 7RS, 8RS, 7.2, 8.1, 8.2, 9.2, 90, SM112, Thiel CS3.6, B&W 801F, Quadral Taurin, Amun, Ascent 650, Martin Logan Mosaic, Onkyo SC-900, THOR Evo 04

• 4 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

^hakki

Trochę niemrawo zaczęli, ale końcówka koncertu była znakomita.

Zdziwiony jestem marną frekwencją.....ale to chyba niestety staje się normą.

ps.w barze po koncercie można było zobaczyć residentsów bez masek:-).

dymu73

też byłem zdziwiony niską frekwencją, ale i nie było jakiejś większej reklamy koncertu.

Miałeś tę przyjemność pooglądać ich bez masek? Aż żałuję, że pojechałem do domu. No i dlaczego w sumie nie było ich czterech? Ten jeden został w domu? Jakoś nie wszystko do mnie dotarło. Coś mówił, że znudziło mu się i został w domu opiekować się mamą, czy jakoś tak:)

• 5 miesięcy później...

Throbbing Gristle

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

MUSIC NON STOP

• Użytkownicy+

Byłem na koncercie Ewy Urygi w Bydgoszczy w sali WSG. Fajny koncert, szkoda że nie było to w jakimś klubie, atmosfera nie dopisała. Przy takim występie powinna być magia, niestety publiczność chyba dosyć przypadkowa i sztywna. Jeszcze raz powiem że szkoda, bo wokal bardzo fajny, a towarzyszący multiinstrumentalista naprawdę dobry.

Tutaj link do archiwalnego występu tej pani :

A kto teraz w Dipach gra na keybordzie ,bo Józek Skrzek nie za bardzo go kojarzy ?

Don Airey

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Byłem na koncercie Ewy Urygi w Bydgoszczy w sali WSG. Fajny koncert, szkoda że nie było to w jakimś klubie, atmosfera nie dopisała. Przy takim występie powinna być magia, niestety publiczność chyba dosyć przypadkowa i sztywna. Jeszcze raz powiem że szkoda, bo wokal bardzo fajny, a towarzyszący multiinstrumentalista naprawdę dobry.

Tutaj link do archiwalnego występu tej pani :

Ło Jezu!! Uryga, błagam, nie wrzeszcz po łangielsku. Nie wiadomo dlaczego, niektórym się wydaje że kiedy śpiewają w kompletnie sobie obcym języku nie słychać ich potwornego wręcz akcentu. Niektórzy z nich moga być nawet niezli, ale szczególnie słowiańska naleciałośc robi z całości pośmiewisko na skale zataczania się ze śmiechu. Tragedia!

Don Airey

Ukryta Zawartość

Hehe, Don Airey, podobnie jak Cozy Powell, gral chyba we wszystkich rockowych i hardrockowych kapelach :)

"Wcześniej pracował w takich zespołach jak Gary Moore, Ozzy Osbourne, Judas Priest, Black Sabbath, Jethro Tull, Whitesnake, Colosseum II, Sinner, Michael Schenker, Uli Jon Roth, Rainbow, Divlje Jagode, czy Living Loud. Współpracował również z Andrew Lloyd Webberem."

Naprawde godny nastepca Lorda w DP. Bylem na koncercie we Wroclawiu, stalem naprzeciwko Morse'a tuz przy barierkach, po prawej stronie sceny patrzac od przodu. Moje refleksje - Airey i Morse stanowia o sile tego zespolu obecnie, widzialem najwieksze zaangazowanie i zapal z ich strony. Paice nawalal w te swoje bebenki az milo bylo patrzec tyle ze wlasnie malo go widzialem bo stali przede mna wysocy po skosie. Gillan - glos nadal czysty i w zasadzie ten sam ale wieku nie oszukasz, zauwazylem ze jest bardzo chudy, boje sie czy nie czasem jakies problemy ze zdrowiem :( Widzialem go z odleglosci 2-3 metrow. Glover stal po lewej stronie, bas slabo byl zrobiony, byl dol ale zadnej linii melodycznej nie moglem wychwycic. Airey i Morse mieli po znakomitych ale raczej krotkich kilka solowek (to nie lata 70. w koncu hehe), o dziwo Paice zadnej (pamietacie te 20-30 minutowe sola z lat 70. hehe), Glover na koncu zagral cos na silnie przesterowanym basie a'la Lemmy z Motorhead i wejscie do Ace of Spades. No i zlapalem kostke Morse'a! :) Relikwia normalnie hehe. Jak najbardziej warto bylo. Setlista - troche staroci z lat 60 bardzo ladnie zagranych, pozniej wiadomo klasyka, nic z ery Coverdala (miazdzacy Mistreated!) Perfect Strangers, i pare z XXI wieku, ktorych nie znam bo jakos nie mam zadnej ich plyty z tych nowych. Koncert znakomity. Nastepny przystanek to Budgie 20.11 zdaje sie :)

Ukryta Zawartość

• 3 tygodnie później...
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.