Skocz do zawartości
IGNORED

Hotline nowa Polska firma kablarska

JARO 66

Rekomendowane odpowiedzi

chick, 16 Lip 2006, 08:40

>Na stronie producenta znalazłem taką oto uwagę:WSKAZÓWKA: Głębokość basu jest zależna od przekroju kabla. -trochę kontrowersyjna teza jak dla mnie<

Dlaczego?

Bo nie ma w niej słów z gatunku woodo i pieprzenia jak u panów redaktorków z kolorowych pisemek na temat "czarnego tła" sieciówek???

To bede jeszcze bardziej kontrowersyjny, bo powiem że nie tylko głębokość ale i kontrola basu zależy od przekroju kabla...

Oczywiście jeśli mam kiepski - czyli audiofilski, wzmacniacz o małym DF, odpowiednio trudne do wysterowania - bo też audiofilskie, kolumny oraz zmieniamy kable z długości 6 metrów i przekroju 1,5mm2 na kable dugosci 2m i przekroju 4mm2. Na pewno usłyszymy wtedy róznicę w brzmieniu basu.

Autorytatywnie napisali że Głębokość basu jest zależna od przekroju, ale przecież jest jeszcze od groma czynników odpowiedzialnych za bas, więc już mała nieścisłość.

Kolejny cytat:Nałożona na miedź warstwa cyny ogranicza praktycznie do minimum przechodzenie elektronów z jednej nitki miedzi na drugą, co zapobiega powstawaniu niepożądanego efektu naskórkowego- Qubric, przecież to brednia!!!

chick, 16 Lip 2006, 09:58

> Kolejny cytat:Nałożona na miedź warstwa cyny ogranicza praktycznie do minimum przechodzenie elektronów z jednej nitki miedzi na drugą, co zapobiega powstawaniu niepożądanego efektu naskórkowego- Qubric, przecież to brednia!!!<

Cynowane nitki spotkałem dawno temu w jakichś kablach z elektrycznego - takich no name, a moze w jakichś tanich Klotzach lub ich podróbkach... Nie mam pojecia czemu to służy, ale to ograniczanie przechodzenia elektronów - tez wydaje się brednią... Pytanie tylko jest takie - czemu te brednie mają słuzyć?

A odpowiedź łatwo uzyskać jesli zna się ceny tych kabli. Jezeli to sa ceny Gothama czy Cordiala i taka sama budowa kabli, to brednie mozna puścić mimo uszu. Gorzej jesli kable są z "elektrycznego" w Chinach a ceny jak za uznane marki - wtedy brednie sa niebezpieczne ;)

PS. Dodajemy węża ogrodniczego do tych bredni i mamy Velum :)))

ciekawe :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Miałem nadzieję że miał ktoś okazję posłuchać tych kabli.Z tego co wiem kable są produkowane w zakładach ''Kabel'' w Krakowie a ceny są od kilku złotych do 130zł/m za model Spiral Blue.Pytam dlatego że znam jedną opinię gdzie właśnie Spiral Blue był testowany z XLO Ultra 6 i wypadł bardzo dobrze.

• 1 miesiąc później...

Mineły prawie dwa miesiące od ostatniego wpisu,może ktoś w tym czasie miał do czynienia z tymi kabelkami.Jako że firma jest z Krakowa liczę na pomoc ludzi z Małopolsk.i

• 3 tygodnie później...

Nie doczekałem się pomocy więc postanowiłem własnymi drogami sprawdzić kabelki u siebie w systemie.Postanowiłem skontaktować się z dystrybutorem i bez problemu kabelki znalazły się u mnie na testach,mam je tydzień i jestem pewny że zostają na długie lata.Gorąco polecam kabelek Blue spiral,jeśli ktoś chciałby się dowiedzieć trochę więcej to proszę pisać na priva.

No moze przesadziłem z ceną nieco mniej ale nie wiele ja wiem ze na fotce to on wyglada jakby z gardła wyjety ale naprawde technologia uzyta do produkcjii tego kabelka jest nie pierwsza z brzegu...mało kto wie ze ten kabelek sprzedaje sie rowniez na eksport.

Słuchałem wielu kabelków w zyciu ten kabel naprawde robi wrazenie ...od pierwszej chwili jest gładko soczyście i bez jakich kolwiek wyostrzeń...wiecej jeszcze nie chce pisac po porównuje z QEDem i XLO ale poki co obydwa raczej bolesnie "odstają"

Przekrój kabla to 4,8mm# czyli 24 oddzielnie izolowane zyły miedziane 0,2mm# zarobienie tego kabelka nie jest łatwe najlepiej zamówic gotowy i konfekcjonowany bo z tym kupowanym "ze szpuli"mozna sie troche zdenerwowac..

Piotrek608

Ty sobie jaja robisz, prawda? Zbiera mi sie powoli na wymioty po kolejnym kablarskim odkryciu. Kazdy kolejny kabelek jest lepszy od poprzedniego, ktory byl lepszy niz poprzedni. Od razu przeciez slychac jak sie gladko robi i zadnych wyostrzen nie ma ( piotrek608, co w tym przypadku miales na mysli ?) Rozumiem, ze XLO i Qed wyostrzaly (co wyostrzaly?) i nie byly gladkie ( byly chropowate?). Na eksport sie sprzedaje powiadasz ? Do jakich krajow i pod jaka marka?

Jaro66 nie przejmuj się wpisem Kyussa znam te kabelki ..nie ten model tylko akurat te ze sredniej półki cenowej i zaprawde powiadam gdyby nie notoryczny brak kasy to chetnie wymieniłbym swoje VDH na Hotlajny..szczerze polecam.

Fakt widze że na forum nadal panują typowo "wąskomyślący"....zrozumcie ludzie firma Hotline popełniła jeden błąd nie napisała na kabelkach "made in cos tam"....słuchałem wielu polskich urządzeń audio..kolumn ESA,wzmaka Batlab,kolumn QBA i jak dla mnie urzadzenia te znacznie wyprzedzały zachodnia konkurencję i cena i jakoscią...

Jaro66, czy ja gdziekolwiek pisalem o kraju pochodzenia firmy Hotline? Jesli tak to wskaz. Bardzo bym chcial, zeby kable made in Poland byly uwazane za najlepsze na swiecie. Zeby wszystko co jest made in Poland bylo najlepsze na swiecie. Cos o zlym tonie pisalem? Jesli tak to wskaz. Po prostu mierzi mnie, coraz bardziej mierzi mnie wynajdowanie jakichkolwiek kabli noname i pisanie jakie to one wspaniale efekty przynosza. Wystarczy takie cos do systemu denon lub marantz wpiac i od razu jest soczyscie i od razu jest gladko i od razu jest najlepiej. Wiesz co kiedys zrobilem? Zostalo mi kilka metrow syfiastych kabli do car-audio ( okolo 8 PLN za metr, kupilem na volumenie), skrecilem je, zamocowalem dosc dobre wtyki, owinalem w czerwony oplot i wsrod sluchaczy byly same oachy i achy. Jaka przestrzen, jaka dynamika, jaka gladkosc i takie tam. Od tamtej pory cala kablologia stracila dla mnie wiekszy sens. I tyle.

>kyuss3, 30 Wrz 2006, 01:40

>Od tamtej pory cala kablologia stracila dla mnie wiekszy sens. I tyle.

Heretyku!! Wkrótce zostaniesz spalony! Czyn Twój niegodny jest bardziej od

publikacji Taśm Prawdy. Ujawnienie Kabli Prawdy jest kolejnym niezwykle

brutalnym atakiem Układu na Nowy Wspaniały Świat.

Jestem Europejczykiem.

Kuss3!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Grupa Trzymająca Władzę już na Ciebie patrzy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:-)

Panowie to nie jest tak ze kabelki Hotline są All The Best..bo wiadomo kazdy system gra inaczej u mnie graja fajnie Jaro66 tez je chwali kolega Gonzo chwali inny produkt Hotline...czyli cos w tym jest.Sugeruje posłuchac zamiast wydawać sady ostateczne.

Niestety jest tak ze jednak kable grają i cos dodaja lub ujmuja od muzyki..nieraz sie spotkałem z tym ze tanie kabelki z media marktu z wzmakiem luxmana za 13 000zł graja genialnie...

kyuss3-Dziwny masz sposób myślenia,,...kolejna firma no name..." wszystkie firmy kiedyś zaczynały,czy pechem firmy Hotline jest to że nie powstała 20 lat temu,jeśli masz ochotę to jakpojadę do Warszawy mogę ci podać do sprawdzenia.Pozatym dlaczego jeśli nie dajesz wiary w znaczenie kabli to swojego systemu nie masz spiętego kabelkiem od lampki nocnej?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.