Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 tygodnie później...

Dzisiaj nasi zagrali znacznie lepiej niz wczoraj. Wczoraj myslalem, że mnie szlag nagły trafi jak patrzyłem na naszą zagrywkę i ilość błędów. Orali wczoraj, orali. Ale wygrali, co pokazuje, że mają charakter. Fajnie grał Buszek - bardzo równo i zdecydowanie najlepsza zagrywka w naszej drużynie.

Dzisiaj wyszli inaczej zmotywowani i było to widac od pierwszych piłek.

Ale szacun dla Iranu - Seyed, Ghaemi.. wow, takiej szybkiej ręki jak mają oni danwo nie oglądałem. Tylko skąd Iran w siatkówce, a siatkówka w Iranie...? ;)

Teraz czekać do jutra, czy Brazylia nie dogadała się z Włochami...

Powrót po dłuższej przerwie...

Teraz czekać do jutra, czy Brazylia nie dogadała się z Włochami...

Włosi albo są pewni zwycięstwa w finale albo się dogadali.Zawsze łatwiej ograć naszych niż Brazylie.Albo Brazylia taka mocna,że makaroniarzy ograła?Cuś mi jednak tu śmierdzi,znając tych włoskich krętaczy.

Włosi albo są pewni zwycięstwa w finale albo się dogadali.Zawsze łatwiej ograć naszych niż Brazylie.Albo Brazylia taka mocna,że makaroniarzy ograła?Cuś mi jednak tu śmierdzi,znając tych włoskich krętaczy.

No właśnie... oglądając dziś Włochy aż się weirzyć nie chciało, że byli tak bezradni.. i to wszyscy. W ogóle nie grali. A do tego ich trener zazwyczaj żywiołowy tym razem był nad zwyczaj spokojny... Nie wiem co myśleć, ale byla to kupa nie mecz. Tym bardziej, że Brazylia też nic spejclnaego nie grała.

Polacy sami sobie winni.

Te dwie sromotne porażki z Iranem zadecydowały.

Ale grupa też była b. wyrównana. Nie usprawiedliwiam nikogo, bynajmniej.

Trudno, jeśli to cena dobrego przygotowania do MS to ok (choć mam wątpliwości, bo takie mecze byłby doskonałą zaprawą bojową przed MS).

Nie no, nie dramatyzowałbym - pokazało się kilku rezerwowych, którzy są odkryciem tego sezonu a właściwie ostatnich miesięcy. To dobry znak, bo w MŚ nie da się grać tylko z podstawową szóstką.

Nie rozumiem taktyki Antigi.

Skoro mamy się dobrze przygotować do MŚ, to czemu w lidze światowej wystawił drugi skład do większości meczów,

zamiast polerować pierwszy? Chodziło o to, aby dać odpocząć "gwiazdom"?.

Efekt jest taki, że zajęliśmy ostatnie miejsce w grupie, podstawowy skład nie miał zbyt wielu okazji doszlifować grę,

jedna gwiazda obraziła się, że w ostatnich meczach grzała ławę, jakieś tam inne nieporozumienia w drużynie...

Nie wróży to dobrze przed MŚ. Pozostaje trening siłowy w Spale, turniej Wagnera i tak naprawdę nie wiadomo z jaką formą wyjdą na parkiet w MŚ.

Czarno to widzę... mówiło się, że LŚ nie jest najważniejsza i nie musimy awansować do finału, bo priorytetem są MŚ, no i zajęliśmy ostatnie miejsce.

Teraz może się okazać, że te mistrzostwa też nam nie wyjdą i będzie coś w rodzaju powtórki z ostatniej Olimpiady.

P.S. dlaczego Bartman został odstawiony? Gorszy jest od Kurka, czy Wlazłego?

Nie no, nie dramatyzowałbym - pokazało się kilku rezerwowych, którzy są odkryciem tego sezonu a właściwie ostatnich miesięcy. To dobry znak, bo w MŚ nie da się grać tylko z podstawową szóstką.

tylko że ta podstawowa szóstka nie istnieje,a ostatnie eksperymenty z Zatorskim i Ignaczakiem bardzo uszczuplają możliwości manewru na kluczowej pozycji czyli przyjmujących

DIY to przyjemność grzebania w sprzętach.

P.S. dlaczego Bartman został odstawiony? Gorszy jest od Kurka, czy Wlazłego?

Gorszy nie gorszy,po prostu jest inny a co do wykluczenia,to sam się wykluczył.Ostatnio podaje do wiadomości,że kadra go nie interesuje.Sodóweczka we łbie.

To z takimi "gwiazdorami' jak Bartman, Wlazły i ostatnio Kurek - daleko nie zajdziemy.

Wlazły się ostatnio ostro "odgwiazdorzył",mój szacunek do niego wzrósł,aczkolwiek od strony czysto sportowej jest bardzo przeceniany i na pewno nie jest zbawcą polskiej siatkówki

• 3 tygodnie później...

leciutko zmieniły się przepisy i w MŚ kadra meczowa liczy 14 osób.To dobra wiadomość dla naszej drużyny,bardzo ułatwia grę na dwóch libero

Edytowane przez artw

W relacjach piłki nożnej jest chyba tak samo? Rozumiem oburzenie, bo to impreza ogólnopolska, ale biznes jest biznes. Na szczęście mam polsat (kupiłem właśnie dla relacji siatki), ale szczerze rozumiem tych, którzy nie mają...

Tyle, że nie oni pierwsi i na pewno nie ostatni wykupują wyłączność relacji z określonych imprez/dyscyplin.

masz CP? super .A zdajesz sobie sprawę,że będziesz musiał dopłacić do kanałów HD, bo bez tego zostanie Ci z 4 kanałów siatkówki tylko jeden czynny?Dalej nie czujesz się wy...chany przez Polszmat?

Ja mam kablówkę w której płacę za kanały sportowe Polszmatu.I za siatkówkę będę musiał dopłacać.Czy to dziwne że czuję się oszukany jak wszyscy miłośnicy siatkówki którzy z różnych względów nie mają CP?

Do tego dochodzi bezszczelna propaganda decyzji jako fantastycznej okazji dla kibiców w programie Polska 2014,beznadziejna promocja mistrzostw i wyrolowanie oprócz zwykłych kibiców także miast-organizatorów.

Edytowane przez artw

masz CP? super .A zdajesz sobie sprawę,że będziesz musiał dopłacić do kanałów HD, bo bez tego zostanie Ci z 4 kanałów siatkówki tylko jeden czynny?Dalej nie czujesz się wy...chany przez Polszmat?

Byłem na wakacjach 3 tyg. nic nie wiem o sprawie. Czyli na kanałach SD nie będzie meczów z MS?

Chyba coś nie tak piszesz, bo z oficjalnego komunikatu wynika:

"Nowy system dystrybucji sygnału telewizyjnego

Mistrzostwa Świata w Siatkówce Mężczyzn Polska 2014 będą oferowane w całkowicie nowym systemie – od 30 sierpnia do 21 września zostaną uruchomione 4 dedykowane kanały, w tym jeden w jakości HD i SD, a trzy w SD. Wszystkie kanały jako całość – pakiet MŚ 2014 – zostały odpłatnie zaoferowane sieciom kablowym i platformom satelitarnym"

Jako abonent CP będę miał dostęp do wszystkich meczów:

"Abonenci Grupy Polsat obejrzą MŚ 2014 bez dodatkowych opłat

Platforma Cyfrowy Polsat jako pierwsza zdecydowała się zakupić prawa dla swoich abonentów. Wszyscy obecni i nowi abonenci Cyfrowego Polsatu obejrzą całe Mistrzostwa bez dodatkowych opłat"

źródło: Cyfrowy Polsat.

1 kanał SD 3 HD ,jeśli nie masz dekodera HD to oferta jest bardzo ograniczona.Jeśli Ty masz dekoder HD,to pomyśl o tych abonentach CP ,którzy takowego nie mają i muszą go dokupić( za niewielkie pieniądze,ale z modyfikacją umowy-warunki super hiper) i wtedy zastanów się nad łaskowością Polszmatu

1 kanał SD 3 HD

Czy aby na pewno?

od 30 sierpnia do 21 września zostaną uruchomione 4 dedykowane kanały, w tym jeden w jakości HD i SD, a trzy w SD.

Dla mnie to wszystko nie do końca jasne. Mam cyfrowy polsat, dekoder hd (tzn. odbiera kanały hd - nie wiem, czy to masz na myśli) i liczę, że będę mógł oglądać MŚ.

Co do abonentów którzy tego nie mają to zgadzam się - przymuszanie ich do zmiany jest wkurzające i jest etycznie wątpliwą praktyką. Nie pochwalam, choć w obecnych czasach mnie to niespecjalnie dziwi...

leciutko zmieniły się przepisy i w MŚ kadra meczowa liczy 14 osób.To dobra wiadomość dla naszej drużyny,bardzo ułatwia grę na dwóch libero

Klęska naszych działaczy.Według ostatniej wykładni przepisów ,które otrzymał PZPS kadra na MŚ liczy 14 zawodników,ale kadra meczowa tylko 12 .Koncepcja gry na dwóch libero bardzo dostała po d..pie

A niby skąd ma wziąć trener(jaki trener,co ja pisze)żabojad Antiga aż dwóch wysokiej klasy libero?Nie wiem czy jeden się znajdzie.Baty z Bułgarami potwierdzają tezy,że Antiga to nieopierzony treneiro i będą baty w mistrzostwach jak nigdy.

Nie przekonuje mnie gra naszych siatkarzy i boję się co będzie na MŚ, świetnie zagrali w Brazylii na początku LŚ i nieważne, że Brazylijczycy nie byli wtedy w formie, dobrze było w Krakowie też na meczu z Brazylią i to chyba tyle, wczoraj widać było brak Mariusza Wlazłego, jednak on robi różnicę

widać było brak Mariusza Wlazłego, jednak on robi różnicę

O Kurku nie wspominając,robi różnice jeszcze większą.Żabojad prowadzi z nim prywatne rozgrywki...jak widać.Jeszcze z czasów wspólnych występów w Skrze.

Siatkówka to gra zespołu a nie indywidualności . Wagner też tworząc złotą drużynę nie korzystał z tak zwanych pewnych nazwisk tylko stworzył zespół . Sercem jestem za naszymi ale od 5 lat stoimy w miejscu natomiast w ostatnich 3 latach wiele zespołów poszło mocno do przodu , w tej chwili nie jesteśmy nawet pewniakami na 6 miejsce co parę lat temu było normą .

Edytowane przez jacm
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.