Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Awans Argentyńczyków byłby sporą niespodzianką. Odbyłoby to się kosztem Francuzów z pewnością.
Brazylia nie wygląda tak dobrze jak w LN. Natomiast Ruscy zaczęli ten turniej z wysokiego pułapu. Pewnie w play-offach spuchną. Jednak sprawa 1 miejsca dla Brazylii jest już raczej nierealna, pewnie właśnie Sborna wygra grupę.

Edytowane przez soundchaser
Godzinę temu, soundchaser napisał:

Awans Argentyńczyków byłby sporą niespodzianką.

A pamiętasz, że 4 lata temu (przepraszam, 5) Argentyna wygrała "naszą" grupę, przed Polską? Po czym spokojnie zaliczyła planowe bęcki od Brazylii (czwartej w grupie!!!) w ćwierćfinale.

Generalnie nie byłem zadowolony, patrząc na podział na grupy. Lepiej jest wpaść do mocniejszej, i przegryźć się w bojach z faworytami. A tak trafia się na potentata od razu w ćwierćfinale.

Dokładnie jest tak, jak piszesz.
Dlatego w ćwierćfinale każdy mecz będzie trudny i jak zwykle zadecyduje dyspozycja dnia. Mam nadzieję, że Heynen wraz ze sztabem tak pokierował naszymi Orłami, by ta dyspozycja stopniowo wzrastała, chociaż nie da się tego przecież idealnie przewidzieć.
A wracając do tych grupowych meczów, to jeszcze raz należy wspomnieć, że nie mają one większego znaczenia, oprócz prężenia muskułów. Na razie Rosja je pręży i wyrasta na potęgę, ale zobaczymy co będzie później.

Później zapewne wygra finał 😉

Bo IO wygrywa albo Brazylia, albo Rosja, albo USA albo inne Włochy. 

Po prostu trzeba zbudować formę na określone tygodnie roku. Dyspozycję dnia to mnogą mieć siatkarki bo tam występują kwestie fizjologiczne a nie chłopaki.

Natomiast jeżeli pod "dyspozycję" podciągniemy kwestie psychiki, to jak najbardziej; tu to nawet dyspozycja seta ma znaczenie. 

9 godzin temu, Grzegorz7 napisał:

Później zapewne wygra finał 😉

Bo IO wygrywa albo Brazylia, albo Rosja, albo USA albo inne Włochy. 

Tym razem złoto jest zarezerwowane dla Polski. 😜

W dniu 29.07.2021 o 08:43, soundchaser napisał:

Tym razem złoto jest zarezerwowane dla Polski. 😜

Boję się po meczu Rosja Brazylia, że czarnym koniem będą ruskie. Grali niesamowicie. Jak będą cały czas w tej samej formie, to nikt im nie podskoczy. Nasi wygrali niegładko z Japonią 3:0. Po naszej stronie  " zero" zagrywki, niestety.

Ty -- wódkę za wódką w bufecie...

Oczami po sali drewnianej -- i serce ci wali (Czy pamiętasz?)

Obawiałem się tego meczu z nieobliczalną Japonią. Nie było to tak łatwe zwycięstwo, na jakie wskazuje wynik, ale to efekt zbyt wielu własnych błędów, a zwłaszcza zepsutych zagrywek. Trzeba też poprawić wykorzystywanie kontr.
Mam nadzieję, że to wszystko zafunkcjonuje w ćwierćfinale.

1 godzinę temu, daru0105 napisał:

Boję się po meczu Rosja Brazylia, że czarnym koniem będą ruskie. Grali niesamowicie. Jak będą cały czas w tej samej formie, to nikt im nie podskoczy. 

Pamiętam, jakąś motywację Alekno podczas przerwy, gdy jeszcze trenował reprezentację rosyjską: ...wnimanie, wnimanie i wpierjod...

Ten mecz z Brazylią, to już było przed wszystkim "wpierjod". Od lat Rosjanie stawiają w grze przede wszystkim na siłę. Czy im jej starczy? Zobaczymy.

5 minut temu, negra napisał:

Edytowane przez negra

Ł.A. Woman

W dniu 28.07.2021 o 18:55, artw napisał:

przy odrobinie szczęścia mamy szanse trafić w ćwierćfinale na Argentynę.

Patrząc na aktualny stan meczu Argentyny z Tunezją (0:2 w setach), to jeszcze trochę, i przy nieco większej dozie szczęścia można w ćwierćfinale trafić na... Tunezję. Tylko musiałaby też wygrać ostatni mecz z rezerwami Rosji (bo pewnie takie wystawią, chyba że dzisiaj nie przyklepią awansu z Francją).

Argentyna na razie wchodzi w rolę głównego frajera turnieju - Brazylię mieli całkiem na widelcu (2:1 w setach i 17:11 w czwartym!), teraz robią wszystko, żeby dać wygrać Afrykanom...

Argentyńczycy sami sobie będą winni. Francja z jednym zwycięstwem i dwoma bardzo trudnymi meczami do rozegrania nadal jednak w bardzo trudnej sytuacji.
Czemu nie - Tunezja w ćwierćfinale...tylko trzeba wygrać z Kanadyjczykami, którzy wciąż mają szansę na awans.

6 minut temu, soundchaser napisał:

Francja z jednym zwycięstwem i dwoma bardzo trudnymi meczami do rozegrania nadal jednak w bardzo trudnej sytuacji.

To prawda, aczkolwiek z Rosją i Brazylią nie są bez szans - z jednymi i drugimi niejednokrotnie wygrywali. Przy czym nie widziałem ani kawałka żadnego meczu Francuzów w Tokio, więc nie wiem, czy ich dotychczasowa gra pozwala w ogóle rozważać takie szanse.

Ale uwaga, Argentyna zaczyna właśnie odwracać losy meczu. 🙂

6 godzin temu, dong napisał:

Ale jakim czarnym koniem? Oni przecież "z automatu" należą do faworytów igrzysk - podobnie jak Brazylia czy USA (Ci akurat na razie rozczarowują, ale trudno ich przekreślać).

Nie pokazali tego na Lidze Narodów. Dostali od nas i innych niezły wpierdel

Ty -- wódkę za wódką w bufecie...

Oczami po sali drewnianej -- i serce ci wali (Czy pamiętasz?)

9 godzin temu, daru0105 napisał:

Po naszej stronie  " zero" zagrywki

Wydumane baloniki Śliwki się nie podobały?...

2 godziny temu, daru0105 napisał:

Nie pokazali tego na Lidze Narodów. Dostali od nas i innych niezły wpierdel

Takowy dostali od Nas. Widziałem jak wp...l dali Brazylijczykom co w Tokyo powtórzyli. 

Dziś z Francuzami nie mieli o co grać więc odpuścili.

8 godzin temu, dong napisał:

nie widziałem ani kawałka żadnego meczu Francuzów w Tokio, więc nie wiem, czy ich dotychczasowa gra pozwala w ogóle rozważać takie szanse.

Grają jak zwykle. 

Mogą wygrać z każdym. 

Przy tym niczego istotnego mogą nie odegrać w turnieju...

Taka to drużyna.

Godzinę temu, Grzegorz7 napisał:

Wydumane baloniki Śliwki się nie podobały?

To jest tzw. "zagrywka taktyczna".
Tylko nie bardzo wiem co leży u podstaw tej taktyki. 😉

Godzinę temu, Grzegorz7 napisał:

Dziś z Francuzami nie mieli o co grać więc odpuścili.

Odpoczywali. Z Tunezją też odpoczną wygrywając bez problemu.

1 godzinę temu, Grzegorz7 napisał:

Grają jak zwykle. 

Mogą wygrać z każdym. 

Przy tym niczego istotnego mogą nie odegrać w turnieju...

Taka to drużyna.

Przecież pisałeś wcześniej, że idą po złoto.

45 minut temu, negra napisał:

A tak z babskiej ciekawości pytanie. Czy ktoś będzie oglądał mecz z Kanadą na żywo? 🙂

Nie wiem, czy mnie żona nie zmusi 🙂

2 godziny temu, negra napisał:

Czy ktoś będzie oglądał mecz z Kanadą na żywo? :-)

Ja sobie nagram i obejrzę rano.
Sen jest bardzo ważny w zdrowiu człowieka. 😉

1 godzinę temu, Grzegorz7 napisał:

Nie pisałem tego.

Coś mi się pomyliło. Przepraszam.

3 godziny temu, negra napisał:

A tak z babskiej ciekawości pytanie. Czy ktoś będzie oglądał mecz z Kanadą na żywo? 🙂

ja spróbuję

DIY to przyjemność grzebania w sprzętach.

No i właśnie z Francją gramy w 1/4. Francuzi po horrorze przegrali z Brazylią 2:3 i mecz USA-Argentyna nie ma już dla nas znaczenia, bo Francja zajmie 4 miejsce w swojej grupie.

Ale będę kibicował Argentyńczykom.

Ciekawe, czy Irańczycy po zwycięstwie nad Polską mogli przypuszczać, że i tak im się ono na nic nie zda. 

Efektywnie rzecz biorąc, mecze Japonia-Iran (i za chwilę USA-Argentyna) rozpoczynają fazę pucharową. W obu przegrywający odpada. zwycięzca idzie dalej.

I stało się...USA out!

Teraz wypada sobie życzyć, by Polacy wygrali z Francją i w półfinale trafili na Argentynę. Zawsze chyba lepiej niż na Rosję, czy Brazylię. Tym bardziej, że Argentyńczycy powinni być na tym etapie już mocno wyeksploatowani.

W dniu 31.07.2021 o 09:41, negra napisał:

a czy ktoś będzie oglądał Polska - Francja na żywo?

W dniu 28.07.2021 o 19:28, Grzegorz7 napisał:
W dniu 28.07.2021 o 18:55, artw napisał:

przy odrobinie szczęścia mamy szanse trafić w ćwierćfinale na Argentynę.

Nie odbieraj Argentyńczykom prawa do zajęcie wyższej lokaty w grupie. 

no cóż , może innym razem:(

może w półfinale , albo w finale

DIY to przyjemność grzebania w sprzętach.

36 minut temu, artw napisał:

a czy ktoś będzie oglądał Polska - Francja na żywo?

Jeszcze nie wiadomo czy godzin nie zmienią. Mają podobno to ustalić po losowaniu.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.