Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Niestety. Po raz kolejny okazało się, że kto nie chce wygrać 3:0 ten przegrywa 2:3.
Furę szczęścia mieli Włosi, ale to oni zachowali zimną krew, a Japończycy nie potrafili dobić przeciwnika.
To niewybaczalne i często się mści.

Kibicowałem Azjatom prawie tak samo jak naszym siatkarzom...tak bardzo chciałem by wyrzucili Makaroniarzy z turnieju.
Teraz to wszystko jest możliwe i każdy finał właściwie możliwy.
Przy tak wyrównanych drużynach zadecyduje oczywiście dyspozycja dnia i jakieś tam detale.

Kibicujemy Niemcom aby ograli Żabojadów! 😉

2 godziny temu, Ajothe napisał:

Komentatorom również coś się w głowę porobiło, komentując grę niemców mówi jeden "odpowiadamy", "jeszcze gramy" przy akcji niemców.

Czy ja coś przegapiłem?! 🤯

Tak. Winiarski jest trenerem DE. 

This ain't no party, this ain't no disco • This ain't no fooling around • No time for dancing, or lovey dovey • I ain't got time for that now

10 minut temu, Ajothe napisał:

Aaaa to teraz wszystkie prawaki kibicują Niemcom? 🤣

Widzisz jakie to proste? Poza tym jeśli oglądałeś dzisiejszy mecz to widziałeś, że wszyscy Niemcy mają nazwisko Kempa (poza jednym o nazwisku Kampa) i Winiarski nie rozmawia z nimi po niemiecku 😉

This ain't no party, this ain't no disco • This ain't no fooling around • No time for dancing, or lovey dovey • I ain't got time for that now

Panowie, dajcie tu spokój z polityką plizzzzzz.  Skupmy się na jutrzejszym meczu. Przyznam się, że bardzo lubię mecze z USA. Pewnie jak zwykle łatwo nie będzie. Tak sobie zerknęłam do sieci. Nie wiedziałam, że oni mają  na koncie aż trzy złota na Igrzyskach. 

Ł.A. Woman

Za to my na pięciu ostatnich olimpiadach zatrzymywaliśmy się zawsze na ćwierćfinale, więc awans do półfinału to dla nas wielkie wydarzenie. Przegrywaliśmy już na olimpiadach ze wszystkimi (Brazylia, Włochy, Rosja, USA, Francja), zawsze w ćwierćfinale. Klątwa zdjęta.

Co do USA to przez pierwsze dwa sety wczorajszego meczu grali przeciętnie, ale później się obudzili i pokazali wysoki poziom. Na pewno łatwo nie będzie, ale z Francją i Włochami też by nie było.

Edytowane przez Drizzt

• Redaktorzy
2 godziny temu, negra napisał:

Skupmy się na jutrzejszym meczu.

Środa, godz. 16.00. Kto ogląda na żywo (TV, ewentualnie na miejscu)?

Blogi --> Blog Kangiego. Zapraszam.

2 godziny temu, negra napisał:

Nie wiedziałam, że oni mają  na koncie aż trzy złota na Igrzyskach. 

Dla Amerykanów złoto olimpijskie to najważniejszy medal ze wszystkich możliwych...ważniejszy od złota MŚ.

Dlatego podejrzewam, że to będzie dla nas arcytrudny mecz. Wczoraj grali tak jak Brazylia pozwoliła. Jeśli Polacy postawią im trudniejsze warunki, to z pewnością oni wejdą też na wyższy poziom gry.

5 godzin temu, negra napisał:

Nie wiedziałam, że oni mają  na koncie aż trzy złota na Igrzyskach. 

Dwa z nich w latach 80-tych, jeszcze wg starych reguł punktowania - to była fenomenalna drużyna, najlepszy amerykański skład w historii, z legendarnym Karchem Kiralym na czele (aktualnie trener reprezentacji kobiecej USA). Szczególnie cenne złoto z Seulu, gdzie rozjechali w finale Sowietów (którzy wcześniejsze Los Angeles zbojkotowali). Pomiędzy igrzyskami Amerykanie zgarnęli też w 1986 mistrzostwo świata (jak dotąd jedyne).

3 godziny temu, soundchaser napisał:

Dla Amerykanów złoto olimpijskie to najważniejszy medal ze wszystkich możliwych...ważniejszy od złota MŚ.

W siatkówce tak jest nie tylko dla Amerykanów 🙂, to najważniejszy turniej dla wszystkich reprezentacji. Tyle tylko, że Amerykanie zawsze się do igrzysk bardzo starannie przygotowują i są wyjątkowo zmotywowani - stąd przywożą z nich więcej medali niż z MŚ.

Ale wpadki też im się zdarzają - ostatnio w Tokio nie wyszli z grupy (akurat mieli kryzys "międzypokoleniowy"), a w 2012 roku w Londynie gładko przegrali ćwierćfinał z Włochami.

6 godzin temu, negra napisał:

Przyznam się, że bardzo lubię mecze z USA. Pewnie jak zwykle łatwo nie będzie.

Bieniek z odnowioną kontuzją i już nie zagra. Wielka szkoda, należał do tych, którzy potrafią podciągnąć wynik zagrywką - a to będzie jutro bardzo ważne.

Godzinę temu, dong napisał:

W siatkówce tak jest nie tylko dla Amerykanów 🙂, to najważniejszy turniej dla wszystkich reprezentacji. Tyle tylko, że Amerykanie zawsze się do igrzysk bardzo starannie przygotowują i są wyjątkowo zmotywowani - stąd przywożą z nich więcej medali niż z MŚ.

No właśnie dlatego na igrzyskach grają często lepiej niż w innych turniejach.

Bieniek z odnowioną kontuzją i już nie zagra. Wielka szkoda, należał do tych, którzy potrafią podciągnąć wynik zagrywką - a to będzie jutro bardzo ważne.

Mamy dwóch innych środkowych, którzy oprócz skuteczności na siatce, serwisem nie są gorsi od Bieńka.
Wszystko zależy od dyspozycji dnia. 😉

Szkoda człowieka, że go to spotkało. Poprzednio dość długo leczył tę kontuzję. No i szkoda dla drużyny.

Edytowane przez negra

Ł.A. Woman

Grają jak c*py. Przestraszone c*py, czego one się boją? Amerykanek, z którymi wygrały trzy ostatnie  mecze?

Miękkie uderzenia, plasy, przebicia na drugą stronę, brak asekuracji, totalne dno.

Dojdzie do nich w 3 secie, że jak nie teraz, to do domu?

Nie mam wiary. 

"Zamiana koszulek" trwała 1/3 seta. To nie tak, tu trzeba wygrać 3 sety nie ułamek jednego.

Teraz przyjdzie się pocieszać, że "to 1/4F na IO, to i tak dużo, że właściwie sukces..."

To nie był sukces, nikt mnie do tego nieprzekona.

Edytowane przez iro III

No niestety...nasze Panie zagrały tragicznie i prawdę mówiąc spodziewałem się podobnego wyniku po meczu z Brazylią. Mogliśmy się zachwycać długim drugim setem na przewagi, ale co z tego gdy pozostałe były podobne do dzisiejszych.
Tym bardziej jest bolesne to, że w LN potrafiły wygrywać z najlepszymi drużynami na świecie, a na igrzyskach zagrały jak Burkina Faso.

Dno!

Teraz kolej na Panów. Oby nie udzielił im się marazm i beznadziejność Polek i nie zagrali jak z Włochami. Ale wierzę, że tamten mecz był celowo potraktowany ulgowo, na co nawet zwrócili uwagę sami włoscy dziennikarze, pisząc o "brudnej grze" polskich siatkarzy.

Bez jaj. Naszym siatkarkom sporo brakuje. To, że czasem udawało się wygrać, nie oznacza, że amerykanki są gorsze.  To był i jest lepszy zespół. Motorycznie również. Jedynie blokiem czasem dorównujemy do czołówki światowej.

1 minutę temu, jar1 napisał:

Bez jaj. Naszym siatkarkom sporo brakuje. To, że czasem udawało się wygrać, nie oznacza, że amerykanki są gorsze.  To był i jest lepszy zespół. Motorycznie również. Jedynie blokiem czasem dorównujemy do czołówki światowej.

To jak wytłumaczysz ostatnie wygrane z USA?

2 minuty temu, Ajothe napisał:

To jak wytłumaczysz ostatnie wygrane z USA?

Czasem się uda. Ale potencjał i możliwości amerykanki i tak miały i mają większe. 

Jak musisz wykonać 3-4 ataki, by zdobyć w końcu punkt to cudów nie można się spodziewać.

Edytowane przez jar1
7 minut temu, jar1 napisał:

Czasem się uda. Ale potencjał i możliwości amerykanki i tak miały i mają większe. 

Jak musisz wykonać 3-4 ataki, by zdobyć w końcu punkt to cudów nie można się spodziewać.

Nie sądziłem, że kobieca siatka w Polsce stoi na kiepskim poziomie 🤔

Serio, myślałem że to topka. 

Może mieliście za duże wymagania. Realnie biorąc, amerykanki są i były do tej pory lepszym zespołem.

Też bym życzył dziewczynom zwycięstwa, ale nie mam pretensji, że cud się nie zdarzył. 

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.