Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Godzinę temu, Ajothe napisał:

Nie sądziłem, że kobieca siatka w Polsce stoi na kiepskim poziomie 🤔

Serio, myślałem że to topka. 

Lavarini przywrócił nasze siatkarki do czołówki światowej, obudził w nich wiarę i pewność siebie. Tego nie było za poprzedniego, marnego bardzo trenera.
Tym bardziej jestem mocno zdziwiony, że w najważniejszym meczu turnieju olimpijskiego zabrakło właśnie ducha walki i tego pazura, które nasze Panie już miały wcześniej. Zagrały jak na wakacjach w siatkówkę plażową, a przy tym przez cały mecz miały uśmiechy na twarzach jakby nic się nie stało.

Edytowane przez soundchaser

A co to za sztuka było awansować do 1/4?

Przegrały bo gdzieś został popełniony błąd. Mentalnie nasze siatkarki rzeczywiście zadowoliły się tym ćwierćfinałem i nie widać było, że pragną osiągnąć coś więcej. W ich głowach strefa medalowa na igrzyskach to za wysokie progi...tylko w głowach i mentalności.

13 minut temu, tadeo napisał:

Dziennikarzyny i redachtory wszelkiej maści napompowali je ponad miarę i niestety balonik pękł w najmniej odpowiednim momencie .

Jednocześnie w większości te same dziennikarzyny już po występie na IO są zachwyceni samym udziałem w finale, bywa że i we wcześniejszych fazach, miejscem w pierwszej 10, poprawieniem rekordu życiowego itp. bzdetami.

Na IO liczą się tylko miejsca top3, czwarte miejsce jest porażką. 

Polska - USA 1:1, ale moim zdaniem nie gramy dobrze. Za dużo błędów serwisowych i bardzo mała skuteczność w ataku.
Jak to się nie poprawi...

Nie wiem jakim wynikiem zakończy się ten mecz ale jak po przegranej Polek ale wyjściu z grupy dziennikarka zapytała

naszą rozgrywającą jakie są jej wymarzone przeciwniczki w ćwierćfinale ,to powiedziała ,że Amerykanki .No to je macie powiedziała reporterka bo w tej chwili okazało się ,że tak wyszło z tej serpentynki.

Jak po wygranym ćwierćfinale zapytali Janusza czy Zatorskiego z kim chcieli by grać w następnym meczu to

powiedzieli,że z Amerykanami to to wydaje się najłatwiejszy przeciwnik z tych co zostali .

• Redaktorzy

Tak jest. Kurczę, emocje jak na Bocznicy Audiostereo! 😄

@Ajothe na nowym TV pewnie HiEndowo się ogląda! 

👍

Ja pitolę! Co się tam dzieje!!!

Ale Fornal uderzył! Jak Mike Tyson w 1986 r. 😉

Mamy 22. punkt!

24. punkt!!!!

Ajajajajaj!!!

POL 24:23 USA

Jest!!!! 😄 😄 😄

Piąty set!!!

I to nazywa się sport i umiejętności!

Kto ogląda???

@soundchaser kto wygra?!???!? 😉

Blogi --> Blog Kangiego. Zapraszam.

• Redaktorzy

Piękne sportowe emocje!!! Dawno nie siedziałem tak podniecony! Ostatnio takie emocje miałem w 1997 r. na mistrzostwach szkoły w siatkówkę. Grałem w pierwszym składzie. 

Na mistrzostwach grałem. Nie siedziałem! 😄

Ale mecz!!!!

Ale Kurek przypi3r...lił!!! ;?:O ;D

No żeż k... Musimy to wygrać!!!!! 😄

Ten nasz Fornal to jest gość!!!

Ale Holt uderzył! Fornal nie przyjął. 😕 Życie...

Kochanowski! Z lekkością jak Jan fraszkę. 😉

Blogi --> Blog Kangiego. Zapraszam.

N i e p r a w d o p o d o b n e !!!!!

Ten mecz przejdzie do historii ze względu na dramaturgię i ogrom emocji!

Brawo Chłopaki! Teraz musi być tylko złoto!!!

Uffff...idę biegać, aby ten stres wyrzucić z siebie. 😃

Końcówka 5 seta oglądaliśmy na stojąco i nie mogłem już patrzeć na Andersona to będzie mi się śniło 🤣

Fornal się odpalił i wspomógł Leona, cudownie! 

Kurek też swoje wywalczył.. no wiadomo wszyscy się spisali, niesamowity wyczyn i dramaturgia. 

Zamarłem po sytuacji Zatora jak Fornal wpadł w Leona...🤯

Płakalem jak bóbr już od stanu 14:10 w tiebreaku.

Teraz pół godziny po, tętno 105, ciśnienie 140/73 (u mnie norma to ok. 120/85...)

Kto tego nie widział na żywo, nic nie zrozumie, powtórki czy opowieści tego nie oddadzą. 

Ale powtórkę 4 seta to muszę jutro na chłodno obejrzeć, bo do teraz nie wiem jak to się stało, że ten set odwrócili...

Fornal - jesteś Wielki!!!

To on ich pobudził, to on jest liderem.

Edytowane przez iro III

Coś niesamowitego!!! Panowie, jesteście wielcy. Co za sport, co za dzień!

Jeszcze wywiad z Kurkiem: w przerwie po trzecim secie spojrzeli na siebie i podjęli decyzję, że to nie jest ten dzień i na pewno nie przegrają dziś tego meczu!!! Ogień 🔥 

Edytowane przez Drizzt

This ain't no party, this ain't no disco • This ain't no fooling around • No time for dancing, or lovey dovey • I ain't got time for that now

15 minut temu, iro III napisał:

Płakalem jak bóbr już od stanu 14:10 w tiebreaku.

Teraz pół godziny po, tętno 105, ciśnienie 140/73 (u mnie norma to ok. 120/85...)

Kto tego nie widział na żywo, nic nie zrozumie, powtórki czy opowieści tego nie oddadzą. 

Ale powtórkę 4 seta to muszę jutro na chłodno obejrzeć, bo do teraz nie wiem jak to się stało, że ten set odwrócili...

Znam ludzi, dla których to za dużo emocji i nie oglądają, a kochają siatkówkę 😄

Godzinę temu, iro III napisał:

Tak. W jednej z przerw gdy już nasi złapali kontakt z Jankesami dobitnie pobudzał kolegów do walki: "napierdalamy, k**wa..." 😆

Ten mecz udowodnił, że można wygrać mecz wielkim sercem do walki i przeogromną ambicją. 
Amerykanie to świetnie wyszkoleni technicznie rzemieślnicy, ale nie mają finezji Japończyków i takiego serca do gry jak Polacy. Łatwo ich złamać, a gdy się ich jeszcze przyciśnie to już się nie podniosą. Zupełnie inna mentalność i psychika. 
Dziś Jankesi byli lepsi w niemal wszystkich elementach siatkarskiego rzemiosła i przegrali, bo zabrakło im takiej ogromnej woli zwycięstwa i determinacji, którą mieli Polacy.

Mecz niesamowity.

Dla mnie to bohaterem był Fornal

Świetne wejście Łomacza

Ty -- wódkę za wódką w bufecie...

Oczami po sali drewnianej -- i serce ci wali (Czy pamiętasz?)

Francja czy Włochy?

Kto dla nas będzie wygodniejszy?

Francja u siebie, niestety

Ty -- wódkę za wódką w bufecie...

Oczami po sali drewnianej -- i serce ci wali (Czy pamiętasz?)

Kibicuję Włochom, ale pięknie byłoby zagrać o złoto z gospodarzami i tak pewnie będzie.

This ain't no party, this ain't no disco • This ain't no fooling around • No time for dancing, or lovey dovey • I ain't got time for that now

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.