Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

2 godziny temu, soundchaser napisał:

A co powiesz o Monice Gałkowskiej?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

👍

Godzinę temu, soundchaser napisał:

Dla mnie to mało zrozumiałe

Dyspozycja dnia. 😉

Jutro o III miejsce, z raczej Japonią będzie lepiej.

Ukryta Zawartość

5 godzin temu, jar1 napisał:

No cóż, Włoszki są, po prostu lepsze. I tyle. 

Dziś były lepsze. W grupie Polki wygrały 3:0, ale wiadomo które zwycięstwo ważniejsze.

Wracając do Panów - dziś po trudnym meczu zwycięstwo z Serbią 3:2, która przecież jeszcze walczy o awans do ósemki. Jutro ostatni mecz z Kubą, która jest w podobnej sytuacji co Serbowie.
Tak sobie oglądam tabelę i widzę, że jeśli nie wygramy tej grupy tylko zajmiemy 2 lub 3 miejsce, to prawie na pewno trafimy w 1/4 finału na Brazylię lub Francję.

Edytowane przez soundchaser
Godzinę temu, iro III napisał:

Brazylijki też nie miały dnia?

Miały "dzień po" 😉

Włoszki zagrały dzisiaj b. dobrze, na poziomie dla naszych dziewczyn dotąd nieosiągalnym.

Edytowane przez jar1
34 minuty temu, jar1 napisał:

Włoszki zagrały dzisiaj b. dobrze, na poziomie dla naszych dziewczyn dotąd nieosiągalnym.

Polki zagrały wyjątkowo słabo, a Włoszki to wykorzystały...nie zagrały nic wielkiego.
Tak się gra jak przeciwnik pozwala.

Brawo dla naszych Dziewczyn! Obroniły brązowy medal w pięknym stylu....czemu tak wczoraj nie zagrały...finał z Japonią byłby arcyciekawy.

Czy wiecie może kiedy przed takim turniejem, jak teraz w Łodzi, wystawiane są na sprzedaż bilety? Gdy pomyślałam, że fajnie by było jakiś mecz na żywo obejrzeć, było już dawno "after the birds".

Ł.A. Woman

Gramy ze Słowenią 😱 o III miejsce VNL

Szkoda że nie o I miejsce. Tego półfinału z Francją nie powinniśmy przegrać...ba, powiem więcej - powinniśmy go wygrać 3:0, bo drugiego seta wypuścić w ten sposób nie wypada najlepszej drużynie świata. W ten sposób dostarczyliśmy tlen Żabojadom, który im wystarczył też na końcówkę tie-breaka, nawiasem mówiąc też frajersko przegranego.
Później w świat idzie info, że to był mecz "na żyletki" i decydowały niuanse, a tak naprawdę Francuzi powinni być rozbici do zera, bo po drugim, wygranym secie już by się nie podnieśli.

Teraz to gramy o pietruszkę...mecz o trzecie miejsce to "jak za karę", a Słoweńcom chciało się grać tylko w pierwszym secie. Jeśli im nie podamy ręki, to powinno być 3:0.

Edytowane przez soundchaser

I będzie 3:0. Słowenia dziś zmęczona i bezsilna. Nasz blok ma ulatwione zadanie i jest super skuteczny..

Masz rację co do meczu z Francją gdyby docisnęli drugiego seta, byłoby 3:0 ...ale dziś z Japonią to nie wiem, nie wiem.

Teraz czas na piłkę pokopaną, a tu ...Słowacy - Anglicy 1:0 🙂

Edytowane przez iro III

...ale dziś z Japonią to nie wiem, nie wiem.

Właśnie byłbym bardzo ciekaw, bo Japończycy ostatnio łoją wszystkich, ale z Polską dwa razy gładko przegrali. Może im wyraźnie nie pasuje nasz styl gry. 😉 

Nie miałam odwagi typować wczorajszego meczu w gronie znajomych, ponieważ Słowenia, to nasza zmora, jakieś kompleksy i mimo iż przegrali z Japonią, to nigdy nie wiadomo ;-), ale tak z nami też przegrali, że aż mi ich żal. Czy to już koniec Słowenii? W przewadze starsi wiekiem, wyeksploatowani zawodnicy, brak świeżej krwi? Czy tylko może zbierają siły na Igrzyska i nie chcieli się wysilać?

Ł.A. Woman

5 minut temu, negra napisał:

Czy to już koniec Słowenii? W przewadze starsi wiekiem, wyeksploatowani zawodnicy, brak świeżej krwi? Czy tylko może zbierają siły na Igrzyska i nie chcieli się wysilać?

Myślę, że oni na igrzyskach będą bardzo groźni. Ten mecz z Japonią przegrali po bardzo wyrównanych setach. W ostatnim Japonia prowadziła 18:12, by za chwilę było 20:23, a jednak Słoweńcy go przegrali 29:31.
Po takiej porażce powietrze z nich uszło. Jeszcze w pierwszym secie z Polską walczyli...jednak znów przegrali na przewagi. Myślę, że wtedy już odpuścili mentalnie.
Teraz całe swoje siły rzucą na turniej olimpijski i dopiero po nim będzie koniec tej ekipy.
Będą chyba powoli odmładzać reprezentację.

Ciekawa wypowiedź trenera Francji po wygraniu LN.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 2 tygodnie później...

Memoriał Wagnera wygrany.
Odnoszę wrażenie, że 3 czołowe ekipy umówiły się by grać między sobą mecze 5-setowe, a w tie-breaku wygrywa już lepszy, jednak sędzia meczu Polska - Słowenia wszystko popsuł, odgwizdując nieczyste zagranie w ostatniej wymianie i Polska wygrała 3:1. 😉 

Jakie typy na igrzyska? Zdobędziemy wreszcie medal, czy znów nas Słowenia wyroluje? 😆

• 2 tygodnie później...

Po ostatnich wyczynach Japończyków wygraną Niemców rzeczywiście można uznać za małą sensację. Jednak tak naprawdę prawdziwa walka rozpocznie się dopiero od ćwierćfinałów. W grupie trzeba zagrać tak, by do nich awansować, więc pewien bufor jest i Japonia z pewnością o tym wie.
Myślę też, że kolejność miejsc w grupach nie będzie miała większego znaczenia, bo w play-offach słabeuszy już nie będzie.

W dniu 28.07.2024 o 23:10, dong napisał:

Djoko dzisiaj kibicował Serbom w meczu z Francją. Nie pomógł - dociągnęli do tie-breaka, ale w nim już nie istnieli.

Moment, czy to news do tego wątku, czy jednak do tenisowego?

Jeśli to fatum, to mam nadzieję, że Iga Świątek nadal Świątek dziś nam nie kibicuje, bo euforii na razie nie ma :-(

Ł.A. Woman

Jest tie-break z Brazylią i mamy czwarty punkt, który prawdopodobnie zapewnia nam awans do 1/4 finału. Oczywiście walczymy o zwycięstwo, ale tak naprawdę to ćwierćfinał będzie kluczowy i myślę, że z kim go zagramy - nie ma znaczenia.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.