Skocz do zawartości
IGNORED

Głośniki - okazje vintage i nowe

arturp

Rekomendowane odpowiedzi

witam.jakie mogą mieć parametry te głośniki i jakość dźwięku ....w porównaniu z tymi co kupił senicz?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

mzawek

dokladnie kilka desek troche butapremu, puszka lakieru kilka głosników zwrotnice mozesz uproscic..dac dwa kondzie..jak w altusach..w sumie poza obudowa to ta sam klasa dzwieku..ale inna klasa marketingu..

Piotrek608

bez zartów Panowie z firmy SONUS FABER...Przeciez te kolumny składaja jacys artysci wzorując sie na peknietych jakis starych skrzypcach ze strychu .

A ja mam problem ze srednimi tonami w swoim składaku.Mysle ze faberów nie pobiją ale zagraja moze nawet srednio dobrze.na ta chwiele doradzcie jak sie pozbyc krzykliwych solo gitar elektrycznych .jakby co jest watek odzielny mission 700.Bo bas z tej wify choc nie niski jest do przyjecia.Jak nie pomozecie to se kupcie duplikator JVC hiend.

Grundig High Fidelity

witam

niesety ta firma zajmuje się głównie sprzętem studyjnym i estradowym

ale spawdzę w poniedziałek czy sprowadzają coś innego i w jakich ceach :)

a krzykną sobie na pewno :)

pozdrawiam

Coś dla Graaf-a i Arturp-a

Ukryta Zawartość

post-3650-100005686 1174740610_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

pre lampowe Adagio Sound, końcówka Sugden Au51 P MKII, AVI Laboratory Series, strojenie kolumn Adagio Sound - wszystko spięte kabelkami ;-)) żeby grało

• 2 tygodnie później...

Już jest ośmiu kto następny ??

Ukryta Zawartość

post-3650-100004949 1175528217_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

pre lampowe Adagio Sound, końcówka Sugden Au51 P MKII, AVI Laboratory Series, strojenie kolumn Adagio Sound - wszystko spięte kabelkami ;-)) żeby grało

• 2 tygodnie później...

Witam!

Bylem dziesiaj na gieldzie i zanlazlem ladne kolumienki. Nazywaly sie chyba ELS ES60 czy cos takiego(logo bylo przerostem formy nad trescia i nie moglem sie doczytac:)) Byly 'made in west-germany', przednia scianka wylozona czarnym welurem, glosnik basowy ok. 15cm, jago cecha charakterystyczna to zawieszenie uwypuklone do wewnatrz.

Opisuje je poniewaz nie moge nigdzie znalesc o nich informacji. Moze Wy o nich cos wiecie?

pozdr

Do wzięcia głośniki Scan-Speak 18W8546.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Niestety nie mam ich dokladnego opisu ani zdjec. Co gorsza nie widze zadnych informacji o nich w internecie. Mozliwe ze zle odszyfrowalismy logo...

Jednak o ile pamietam ktos wrzucal w tym watku link do kolumn posiadajacych "wklesle" zawieszenie w basowcu. To jest ich najbardziej nietypowa cecha, wiec moze pojsc tym tropem. Dodam jeszcze ze glosnik wygladal na plipropylenowy, z mala nakladka przeciwpylowa. Wielkosc - ok 13-15cm.

Wklęsłe zawieszenie w (nisko)średniotonowcach miały niektóre 20cm i 16cm kefy z przełomu lat siedemdziesiątych/osiemdziesiątych, membrany były już z polipropylenu, albo jeszcze z bextrenu.

hmm watpie, zeby to byly kefy. Kolumny wygladaly na koncowke lat 80tych. Seasy - tez malo prawdopodobne, bo glosniki nie wygladaly na az tak dobre, ale moglbys mcgyver jakies zdjecie tych przetwornikow zaprezentowac?

pozdr

• 2 tygodnie później...

Ukryta Zawartość

Co sadzicie o tych kolumnach? Na jakich sa przetwornikach i czy sa warte swojej ceny?

pozdr.

Ukryta Zawartość

>>cold fire

Niedawno kupiłem na allegro Arcusy model wyżej - AS5 (2x Vifa P17WH-12 + Seas KT25F), również za 400pln (stan dobry - technicznie idealne, obudowa na 4). Zmierzam do tego, że 400pln za AS4 to może odrobinę za dużo, chociaż żaden ze mnie ekspert.

Co do brzmienia AS5 (nie wiem ile ma wspólnego z AS4) to bardzo mi ono odpowiada ale jest dość specyficzne. Średnie tony raczej wyeksponowane, czasem zbyt "suche/szorstkie", bas bardzo "krótki" z rewelacyjną kontrolą. Jeśli w ogóle ma sens stwierdzenie, że "kolumny preferują" jakiś gatunek muzyczny to AS5 zdecydowanie najlepiej radzą sobie z muzyką rockową (oczywiście moim skromnym zdaniem...).

Arcusy stoją juz u mnie, zplacilem 350zł, uwazam ze to uczciwa cena. Teraz został juz tylko wzmacniacz... Tak wiec co doradzacie? Moge na niego przenaczyc maksymalnie 200zł. Wiem ze jest to smieszna kwota, ale nic na to nie poradze;/

Znalazlem takiego denona, jednak bylo juz po balu:

Ukryta Zawartość

i takiego Denona, jednak nie mam pojecia jaka cene osiagnie:

Ukryta Zawartość

Bo rozumiem, ze np. czyms takim (nowszym) nie zawracac sobie glowy...:

Ukryta Zawartość

Doradzcie cos,

pozdr.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.