Skocz do zawartości
IGNORED

Temat tylko dla moderatorów

Redaktor

Rekomendowane odpowiedzi

• Redaktorzy

ikonki super, teraz jeszcze tylko możliwość przenoszenia wątków ;)

ps.

A producenci też juz mają znaczniki?

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

• Redaktorzy

dodałem przenoszenie wątków (na górze strony przy temacie z prawej strony jest nowy link)

nie ma progu liczby głosów, każde kliknięcie to przeniesienie tematu

Proponuję nie prowadzić dyskusji z Piotrem Ryką i resztą (o ile jakaś reszta jeszcze będzie). Trzeba wziąć to na spokój. Narazie zagrały jakieś emocje, ambicje - generalnie dziecinada. Na spokojne tłumaczenie brak reakcji. Obraza a la Stryj. Nie ma o czym dyskutować. Za parę dni wszyscy przejdą nad tym do porządku dziennego.

Na forum jest chyba z kilka tysięcy zarejestrowanych a tylko jeden człowiek robi z jawnej moderacji problem (z niejawnej nie było problemu) i obraża się jak przedszkolak. Nie ma nad czy się zastanawiać, a i po tym co widzę czasu na tłumaczenie szkoda.

racja, sam tez niepotrzebnei sie wlaczylem w myslalem podobnie gdy czytalem Inzyniera... jakis nerwowy gosc i nie wiem o co mu chodzi w sumie.

co do oznaczenia - narazie my jestesmy oznakowani jak te owce, a co z producentami i ludzmi z "branzy"na przyklad? czy ten pomysl przepadl?

Jedna propozycja - zastanawiano się tutaj kto z moderatorów chodzi na KD. Mam propozycję - widzę że na forum jest xajas - to rozsądny facet i posiadający niezła wiedzę. Interesuje się głównie formatami wielokanałowymi i KD. Można się go zapytać czy zgodzi się być moderatorem. A ponieważ jest rozsądny to może się nie zgodzić ;-)

hiehie, xajas rowny gosc :) i rozsadny

Piotr Ryka cos mi napisal o jakims wierszu, ktorym go ponoc urazilem kiedys na forum HFM, stwierdzil ze nie mam sie co obawiac bo mnie nie skrzywidzi i sie pozegnal lol

czasem sie zastanawiam czy rozmawiam z kims doroslym czy z mlodociana primabalerina

Najnowszy wpisik w rzeczonym wątku:

"Ja myślę że mimo wszystko wpisy nie powinny być usówane -jesteśmy chyba na taim poziomie intelektualnym że sami wiemy co i gdzi należy umieścic - a skoro inni robią inaczej - to zaczyna się ich nawracanie czego końcem jest antyreklama i tak mamy pożądek o wiele lepszy niż usówanie postów - cenzura itp."

:-)))

No i co, przerzucamy do "Brak humoru na forum"?

mysle, ze tak ja Lolo pisal, nie ma jakiegokolwiek sensu, by moderator wdawal sie w dysputy, czy moderowanie jest slusznie, czy to ladnie, czy to lamanie praw czlowieka, cenzura, zeslanei na sybir etc bzdety.

na powaznych forach moderatorzy dzialaja bez rozglosu, robia swoja zmudna robote i tyle. jestesmy oznaczeni - ok, jest ta jawnosc, ale to chyba starczy... a ze jest na troche, to istnieje szansa, ze bedzie jakas samokontrola, nie bedzie duzo bledow w dzialaniu. wszystko ku chwale forum ;)

Dzięki Lukar za szybkie wdrażanie reformy :)

Umieść jeszcze proszę nową opcję "Wpis jest OK" w menu "Moderacja" przy danym wpisie. Opcja ta jest dostępna u mnie tylko z "Panelu moderacji"

Pozdrawiam

Papamek

Witam Was Lukar i Panowie Moderatorowie:)

To jakiś niebywały zbieg okoliczności - miałem baaardzo długą przerwę w pisaniu na, baa...nawet w zaglądaniu na Forum (powody jak zwykle: zawierucha dziejowa w pracy i domku). Wczoraj zaprsił(li) mnie na posłuchanko nowych głośniczków Annawroc i jakoś zeszło na temat Forum.Jak już zeszło postanowiłem sobie tu dziś zajrzeć. Zajrzałem no i... pierwsza rzecz to jednak widzę że będę musiał poświęcić troszkę czasu żeby się zorientować co i jak - trochę się zmieniło, a druga która bezpośrednio wiąże się z pierwszą to moderowanie. Jak się trochę ogarnę w aktualnych tematach postaram się dołożyć swoją cegiełkę i tutaj.

Moderowanie w każdym razie to delikatna sprawa - prowadzone niezbyt roztropnie zachwiało niejednym forum. Pozostaje życzyć moderatorom powodzenia i postępowania według znanej lekarskiej zasady:)

Witam panowie kurcze człowiek sie na urlopik wybierze i zaraz na forum cos sie dzieje:)

Poki co nie mam głowy do moderowania ..wole łazic po górach..ale miło widziec w kawiarni netowej ze cos sie na forum ostro posuneło do przodu.Póki co serdecznie wszystkich Moderatorów pozdrawiam z kotliny Kłodzkiej.

Tak sobie wykoncypowałem przeglądając wątki i wpisy zgłoszone do moderacji że chyba rozpędzamy się z tymi zgłoszeniami trochę. Panowie - tak długo to forum obywało się bez tego, oprócz paru interwencji Lukara że jednak proponowałbym może trochę przystopować. Jak zaczniemy czyścić wszystko to się okaże że to forum będzie tak piękne że aż nie do zniesienia:-(.

Ze spraw czysto technicznych wielka prośba do Lukara żeby wpisy co do których się określałem zniknały z panelu moderacji, byłoby to wygodne.

Jeszce jedno - APEL!!!

Może zdażyć się taka sytuacja że wpis zostanie usunięty mimo np. zaznaczonego przez 6 - 7 moderatorów "wpis jest ok" W związku z tym proponuje w sytuacji gdy ktoś zaznaczył brak przeciwskazań do wpisu tym bardziej zastanawiać się nad podejmowaniem decyzji o losie wątku.

• Redaktorzy

Przywróciłem i zamknąłem wątek

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Proszę bardziej zamykać wątki niż usuwać.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

co to za dwukropek zglasza do moderacji wpisy wklejajac duze ilosci smieci do komentarza moderacyjnego? czy nie bedzie jakiegos limitu do tych komentarzy?

czemu wpisy odklikniete nie znikaja z panelu moderacji?

plany wydawnicze Stryjeckiego, coz, i tak sie smiertelnie obrazil ;)

Witam wszystkich,

Wpis foxbat'a ktory zglosil McGywer jest rzeczywiscie naruszeniem 10pkt regulaminu forum i osobiscie uwazam ze tego typu wpisy sa nie na miejscu. Czy dzialalnosc McGywera jest rzeczywiscie w porzadku to inna sprawa, ja nie chce w to wnikac, gdyz od tego tego sa lokalni moderatorzy ktorzy z pewnoscia maja lepsze wyczucie tej sytuacji i moga to kontrolowac. Prywatne animozje sa jednak nieporzadane i nalezy je ograniczac kiedy tylko mozna, a na pewno w przypadku gdy dany wpis jest zgloszony do moderacji.

Podobne spiecia istnieja pomiedzy AL i Jazzem, a takze Jazzem i netboy. Na diyAudio jest prosty sposob aby temu zapobiec: w momencie kiedy dwoch forumowiczow zbyt zaciekle obrzucalo sie blotem otrzymywali citation, ze albo beda sie kompletnie ignorowac w danym watku lub dostana tydzien bana. Dzialalo to zawsze.

Niestety na dzień dzisiejszy nie dysponujemy takim narzędziem. Jedyne co możemy zrobić to zamknąć wątek, ale wtedy podniesie się raban że pomagamy McGyverowi reklamować się na forum.

Ale możemy, tak jak proponuje Peter, wysłać wiadomość (PW) do delikwentów, a w przypadku niezastosowania się poprosić Lukara o ban.

Mam dwóch kandydatów takich właśnie w wątku na bocznicy: Teo i jacch. Napisałem do nich nawet w stosownym, rozwalanym przez nich wątku, ale nie odniosło to absolutnie żadnego skutku. Z tym, że nie straszyłem ich banem :)

Na razie można uzgodnić tu podjęcie takich akcji, potem wystosować ostrzeżenie, a w końcu wystąpić z postulatem do Lukara. I zobaczyć, jak to działa.

Podoba mi się pomysł, proponowany przez Petera Daniela, z 16 Sie 2006, 04:25

Walka się zaostrza :( Kilku troli nie zamierza przestać ujadać. Dlatego jak najbardziej jestem za realizacją tego pomysłu. Im szybciej tym lepiej. I wtedy powinno być czyściej, a i po zielonej trawace pewne trole bardziej zdyscyplinowanie. Jak nie, to bis z bana i tak do skutku.

Lukar>

Przypominam o propozycji inżyniera o stworzeniu Tablicy Ogłoszeń z informacją o tym dlaczego watek został zamknięty/usunięty koniecznie z komentarzami M. Również sprawa dotyczy banów. Nasze działania powinny PRZEJRZYSTE

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.