Skocz do zawartości
IGNORED

Sieciówki Bartek1

Zydelek

Rekomendowane odpowiedzi

gutekbull, 22 Wrz 2006, 18:37

>I.C Heaven's Gate konkurował z I.C zrobionym z profesjonalnego kabla mikrofonowego cena ok.4zł/m

masz racje tylko w połowie.. ;) . może ukazał brudy sprzętu a mikrofonowy je przyćmił ;)

Mirek Potempski=>

"Poza tym znajomy opowiadał mi o kablach sieciowych z czasów II wojny światowej jakie stosowali Niemcy. Okazuje się, że konstrukcja prawie identyczna jak HG a zasilali nimi wyrzutnie rakietowe, jak myślisz o jakiej wartości."

No zgadza się świat poszedł do przodu ,a ty jesteś z tymi Heaven's Gate w epoce kamienia łupanego .

I tak tez grają ;-)

Zwróć uwagę ,że rakiety to teraz dzieciaki montują w szkole czy w piwnicy ;-)

Apropos kabli źle trafileś miałem w tym roku kilometry kabli na pokładzie ,przekrój lat od 1880 do lat 80.

Pracowałem przy oczyszczaniu kanału La Manche z kabli . Pełno tam takich wynalazków z epoki Hitlera ;-)

Matthew=> Heaven's Gate nic nie odkrył bo muli jest ciemny, ciężki i to jest jego najwieksza wada ;-)

Miałem wiele wynalzków w domku przez te 30 lat jak sie w to bawię , ale I.C Heaven's Gate był najgorszy ;-)

Panowie co jest kupiliście ten kabel :-) No to przykro ;-) Trzeba sprzedać ;-)

>Mirek Potempski, 22 Wrz 2006, 17:12

Cała dyskusja jak dla mnie pomieszanie z poplątaniem, ale to:

>Mnie irytuje, że oceniać tendencyjnie na podstawie swojego systemu.

jest trochę niejasne. Wszystkie te oceny są całkowicie subiektywne do momentu,

gdy ustali się jakieś jasne, obiektywne kryteria. Dobrym punktem wyjścia mógłby

być "Słownik Audiofila" który to pomysł pojawił się na forum.

Ale nie o tym - każdy zna swój system najlepiej i w nim najszybciej wychwyci różnice.

Po jakimś czasie można go poznać na tyle, żeby stwierdzić, że np. kabelek taki

gra kiepsko w porównaniu z innym.

Najuczciwiej byłoby poprzestać na takiej ocenie i nie uogólniać jej na inne konfiguracje

których nie znamy.

Kolega mam nadzieję popiera takie podejście. W tym świetle sformuowanie:

Kabel X jest do d... należałoby traktować jako skrót myślowy pełnego zdania:

Kabelek X w moim systemie (i w stu innych w których go słuchałem) jest do d...

Jestem Europejczykiem.

Jaro_747 => brawo ;-)

Przyznaję zrobiłem wczoraj "małą nagonkę" na I.C Heaven's Gate, ale nie lubie jak mi ktoś wmawia ,

że jestem głuchy i racji tego ,ze rozprowadza te kabelki broni ich jak ognia.

U mnie kompletnie nie zagrał i potwierdziło się to u trzech moich znajomych audiomaniaków.

Może inne wyroby Heaven's Gate są doskonałe ,ja na taki nie trafilem ?

>> gutekbull

Nie lubię takich wpisów jak ten mój teraz, bo nie mam zwyczaju podważania czyjegoś zdania. Przyjmuję je i tyle. Ale proszę poinformuj mnie/nas na jakim swoim systemie (nie ma nic w "o mnie") sprawdzałeś HG i na jakich 3 innych systemach Twoi znajomi audiofile użytkowali przewody HG (i jak długo). Bardzo mnie to ciekawi.

Będę wdzięczny. głaz

>damiankas

a po co Ci produkcja Bartka? Dość często są w ogłoszeniach. Sam znam przynajmniej dwie osoby, które od razu sprzedadzą sieciówki. Cena ok. 300-350 zetów - ale kupywać w ciemno - odradzam

>Piotrek608

Piotruś czasami aż Ci współczuje, ludziska przeginają ;)) widać identyfikują Cię ze wszystkim co się robi w diy

>zildjian

Audiograde to udane nie tylko sieciówki, tylko że facet skończył z tym :(( a ... szkoda

Spokojnie- nie podnoście adrernaliny. Tą mozna podnieść pływając ze mną pod żaglami lub jeżdząc krętymi Mazurskimi drogami (uwielbiam szutrówki) :)

Za dwie niedzieli bede miął okazję zapoznac się z Mirka systemem i wszystko bez pargonu opiszę.

A specjalną linię zasilania to ja osobiście posiadam już od... ponad 8-mu laty. Nie rusza mnie :):)

Podobnie jak sieciówka Bartek 1 w pewnej konfiguracji była aż nazbyt jasna a nie przymulona. Panowie- do laryngologa gorąco zalecam.

Dziś Dobranoc :)

Wczorajszy wieczór i pół nocy :) "straciłem na odsłuchy, którew 100% upewniły mnie, że kabel sieciowy będący efektem forumowego kolegi Bartek1- można uznać za wyrób hi-endowy, bo takim jest.

W porównaniu z nim udział brały: WINDBOY100; Argentum; AQ ac10; Vincent

Porównanie i wpływ przeprowadzałem przy źródle CD.

WINDBOY- szybki dzwięk, dynamiczny, rozciągnięty, przejrzysty, bas chodzi dość nisko. Scena nie budzi niedosytu (choć po przejściu na Bartek1) od razu czuje się że jest płastsza niż w Bartek1, a wybrzmienia kończą się szybciej, mimo ze barwy są jasniejsze ale nie rozjaśnione. To dzieje się za sprawą mniejszej masy na średnicy i jej przełomie z basem.

Bartek1- ciut wolniejszy od poprzednika, z wybitnie budowaną sceną, wybitnym wypełnieniem, poczuciem niesamowitej gładkości, pięknymi wybrzmieniami instrumentów. Brzmienie relaksujące za sprawą złagodzenia krańców pasma, które jest delikatne- co może być postrzegane przez złośliwych jako mulenie :). Zapewniam jednak że wszystko jest czytelne i dzwięczne.

Argentum- jasna cieciówka, która nosi w sobie połączenie cech budowania sceny Bartek1 z szybkością, przejrzystością Windboy'a z jeszcze większą energią i kulturą.

AQ ac10- wyrównany, wszystko podane z umiarem, kulturą- bezpieczny, bo obce mu jest zepsucie dzwieku, choć nie zrobi spektakularnej zawrotnych fajerwerków.

Tak więc po tych odsłuchach ŚMIEM twierdzić, że kolega Bartek odwalił kawał dobrej roboty za co składam MU GRATULACJE!!!

Dziś ten zestaw sieciówek sprawdzał będę przy pre gramofonowym.

"Zydelek=>

"Bartek1- ciut wolniejszy od poprzednika, z wybitnie budowaną sceną, wybitnym wypełnieniem, poczuciem niesamowitej gładkości, pięknymi wybrzmieniami instrumentów. Brzmienie relaksujące za sprawą złagodzenia krańców pasma, które jest delikatne- co może być postrzegane przez złośliwych jako mulenie :). Zapewniam jednak że wszystko jest czytelne i dzwięczne."

Nic dodać, nic ująć , ale różnie jest w różnych systemach, byłem swiadkiem jak na kolumnach Zollera Imagination

wycofał bardzo mocno wysokie, razem z kolegą Zildijanem byliśmy tego świadkami !

U mnie jest ok. ale ja nie wyczuwam takich różnic na sieciówkach ;-(

Wydaje mi sie ,ze scena Bartka1 jest wzorcowa.

A ponieważ te różnice u mnie są enigmatyczne postanowiłem go sprzedać.

Zydelek

Nic dodać ,nic ująć.

Gutek

Nie tak bardzo ..... ale zaiste słyszalnie. Z pewnością słuchanie było większą przyjemnością niż z Supra LoRoad.

zildjian => chyba Suprę pomyliłes z innym kablem , ona wypadła na równi z Audiograde .

Miała jedną cechę delikatnie rozjaśniała całość, a Audiograde był neutralny.

Szkoda,ze Audiograde nie robi juz tych kabli ;-(

gutekbull

U mnie na Zollerach "Bartek" nic nie wycofał, ale że tak powiem bardziej "wyrzeźbił górę" po prostu ją ukształtował i uszlachetnił, bardziej zróżnicował. Faktem jest, że najlepszy efekt słyszalny jest po podłączeniu do CD i u mnie tak zostanie.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

xniwax=> wniosek prosty ,trzeba sprawdzać w swoim systemie, u mnie Bartek 1 też wysokich nie skrzywdził,

ale ja podłączam sieciówkę i sie zastanawiam czy w ogóle sa jakies zmiany ;-)

>gutek "ja podłączam sieciówkę i sie zastanawiam czy w ogóle sa jakies zmiany"

bardzo zdrowe podejście, moje również, a jeśli coś faktycznie ulegnie poprawie - to też dobrze ;))

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.