Skocz do zawartości
IGNORED

Jungson Ja-88d

nookie736

Rekomendowane odpowiedzi

@Piopio

IcePowery nie zaprzyjaźniły się z Magnepanami-do takich wniosków wtedy doszliśmy,gdyby oba wzmacniacze napędzały,powiedzmy Dynaudio 52SE-to walec mógłby pojechać w drugą stronę;-).

Natomiast daleki byłbym od twierdzenia,że 6950V został wtedy rozjechany,zdania były podzielone,jak pamiętam.

l'enfant sauvage

Ostatnio jak liczyłem cenę nowej wersji JungSona JA-88D (2009) z wejściem phono, to razem z wysyłka, cłem i 22% VAT wyszło mi ok 4000zł.

I ponawiam pytanie: czy warto ryzykować i kupić Jungsona? w USA kosztuje 2 300$. I jak go tu porównać: do półki cenowej 2tys, 4 tys, czy moze 7tys?

Sorki za tyle pytań ale od jakiegoś czasu biję się z myślami o wymianie swego Vicka sv236 no i jestem najbliżej tego JngSona teraz!

Proszę o opinie! :)

głowa do góry! - powiedział kat do skazańca! :))

zakladajac ten watek pisalem o jungsonie ktory kosztowal mnie 500 euro. Uzywki chodza w cenach do 650 euro. To wedlug dzisiejszego kursu jakies 2500 pln. Za te pieniadze to rewelacujny wzmacniacz. I nie pisze tu tylko i wylacznie o jego dzwieku bo to jak wiadomo, niektorym sie spodoba innym nie. Jakosc jego wykonania powala na kolana, potem moga draznic detale typu ostre krawedzie obudowy. Pozatym w pelni zbalansowana integra grajaca w prawdziwej klasie A i do tego az 80 wat na kanal, z najladniejszym pilotem jaki widzialem i optyka za 5000$. Panowie, za 2,5 tysiaka to ciezko o cos porownywalnego :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

u tego sprzedawcy możesz zamówić AD-2 za 1950$ US z wysyłką(waga paczki ok.55kg).

Ukryta Zawartość

Czyli nowy JungSon JA-88D class A według Was to godny rywal dla jakiego przedziału cenowego.? ( dotyczy nowych najlepszych w swojej kategorii klocków)

Do czego można go przyrównać?

głowa do góry! - powiedział kat do skazańca! :))

Najblizej pewnie mu bedzie do dussunow i innych chinskich wzmakow ;-) .jak ktos mowi ze Jungson nie ma basu to niech sie puknie i zabierze za akustyke pokoju, ja jeszcze nie skonczylem tzn sciana za kolumnami jest gola,tylko te chinskie kwadratowe (papierowe) lampy stojace w rogach,wlochaty dywan i takie bzdety i czesto mam po prostu za duzo basu i to na elektrostatch i tak slabym cedeku a i kopnac basem. W porownaniu do starego pokoju tez duzo wiekszego to jest jakbym sluchal zupelnie innego systemu,mowie powaznie.Dlatego narazie daje sobie spokoj z kupowaniem nowych klockow, tylko zmiany akustyczne i tanie proste rozwiazania typu kolce, no i moze troche audiovoodoo.Niemniej z jungsona jestem nadal bardzo zadowolony.I raczej nigdzie sie nie wybiera.Jak tylko bede mial wreszcie internet na pc to wrzuce foty w "ustrojach".

W sumie Jungson to wzmacniacz do spokojniejszej muzyki, wokalu.Moim zdaniem jest za lekki np do metalu.predzej do lampki wina i diany krall, ew celine dion.

Yamaha NS1000 Monitor | Krell KSA-80 | Krell KRC-3mk2 | SBT + Tomanek ULPS | Metrum Octave DAC (14VA PSU) |

Siltech SQ38-G3 | Nordost Flatline | Tara Labs RSC Air 75 coax | Ecosse Nu Diva

• 3 miesiące później...

Powiem wam cos ciekawego na temat Junga, gadalem z osoba ktora je czasami serwisuje:

-Jest normalnie do naprawienia, nie ma obaw ze jak zdechnie to kaplica

-Kondy to podrobki

-OPy to podrobki

-Rusz tylko PCB to od razu popekaja sciezki, bardzo slaby material.

-Nie wiadomo czy to klasa A czy tylko jakies AB z wysokim biasem bo wszystkie chinskie wynalazki wyciagaja niebagatelne moce w klasie A, tak jak wlasnie jungson 88D , 80W@Ohm i 194W@4Ohm, moim zdaniem do takiej mocy potrzebowalby radiatora wielkosci kaloryfera.

Jak widac zawsze jest gdzies haczyk.Ale co tam, gra dobrze

Yamaha NS1000 Monitor | Krell KSA-80 | Krell KRC-3mk2 | SBT + Tomanek ULPS | Metrum Octave DAC (14VA PSU) |

Potwierdzam powyższe spostrzeżenia. Znajomy elektronik, który zaglądał do środka sugerował żeby za dużo nie przenosić jungsona .... deilkatny w środku jakiś ;-)

Ale gra rewelacyjnie gdy kupimy go za 2k zł. Za większe pieniądze możma już dostać lepsze klocki.

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

jak ja zobaczylem srodek to mi lzy w oczach stanely :) Chyba zatrudniaja dzieci w fabryce, wszystko jakby recznie ciagniete, kazdy lut, w dodatku krzywe radiatory, pcb tez.Pewnie i trany koncowe to rebrandowane podrobki.

Czekam kto sie odwazy wylutowac jeden z tych "Niczikonow" i przepilowac go na pol ;).Ciekawe czy beda kondy z niespodzianka.

ja wlasnie ustrzelilem jednego bardzo tanio. PO paru latach od sprzedazy pierwszego egzemplarza, nie moglem oprzec sie pokusie posiadania.

Obilo mi sie o uszy ze sa dwie wersje, jedna orginalna, druga podrobka, roznai sie chyba napisami z tylu no i jakoscia. Na orginalnych wzmakach jest JUNGSON AUDIO, na innych...sam nie wiem.

Czolgista ty ktorego masz???Z czarnym tylem czy z jasnym???

Moj nie ma jungson audio, tylko szlaczki.Moj ma identyczny tyl jak ten:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) tyle ze z przodu nie ma tej niebieskawej naklejki a wygrawerowane logo Jungsona

Ukryta Zawartość

Ciezko powiedziec, moj nie ma tego ca280ia nigdzie, normalnie pisze JA-88D.

Jakie macie piloty do nich ? Ze srebrnymi boczkammi ? Moj jest bez srebrnych i w calosci z drewna.

Ciezko powiedziec, moj nie ma tego ca280ia nigdzie, normalnie pisze JA-88D.

Jakie macie piloty do nich ? Ze srebrnymi boczkammi ? Moj jest bez srebrnych i w calosci z drewna.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) o tak wyglada moj ale rozni sie zaciskami glosnikowymi, moim zdaniem moje sa nawet solidniejsze.

Jest u was na pilocie "www.hdlt.com" ?

Ukryta Zawartość

Chinczyki podrabiaja chinczykow :) Akurat JA-88D nie wydaje sie kopia innego wzmacniacza.

Może to kopiują samych siebie? To byłoby coś. Brygada do 15:00 robi oryginał a kolejna zmiana kopiuje projekt poprzedników. A potem na rynku Jungson Ja-88d w kilkunastu wersjach. Cholera wie... :)

Przepraszam, że tak z butami w wątek, ale jakoś tak mnie naszło

To masz tak samo jak z Bewitchem , chyba zmienili nazwe na Pure Sound i sprzedaja 3 razy drozej jako brytyjski wzmak.

I pilocik ma inny, zabawne ze nawet PCB maja inne kolory, chetnie postawilbym swojego obok innego 88D i zobaczyl czy graja tak samo, pewnie mozna sie zdziwic.

czolgista778, 16 Cze 2010, 13:22

>Chinczyki podrabiaja chinczykow :) Akurat JA-88D nie wydaje sie kopia innego wzmacniacza.

Podrabiaja , podrabiaja. Troche zmienia, troche "ulepsza". Tu iPed lub aPad taki chinski iPad.

Ukryta Zawartość

post-1391-100000060 1276692942_thumb.jpg

post-1391-100000061 1276692942_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

na ktoryms z niemieckich forow wyczytalem ze z ta klasa A jungsona to tak nie do konca. Ktorys z uzytkownikow mierzyl i podobno jungson mial pobor mocy okolo 270 watow. Robil ktos z was podobne pomiary?? Nie to ze mnie pobor przeraza, jestem poprostu ciekaw. Wiem ze konkurencyjny Dussun V8i mial w opisie "Green Class A". WTF?????? Ile odmian tej klasy A mamy wkoncu??

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.