Skocz do zawartości
IGNORED

High-end odtwarzacze CD

Piotr Ryka

Rekomendowane odpowiedzi

zorro, 5 Paź 2007, 22:25

To jak z czytaniem ksiażek zostaja tylko najwierniejsi następne pokolenie woli drogę na skróty choćby film z neta nie ma co przeciw temu co walczyć 1ksiażka rocznie to już jest statystyczna norma lepiej nie będzie.

Co do kompa to mnie faktycznie krew zalewa ostatnio prosiłem syna żeby mi kupił cichy zasilacz poprzedni przy zodkurzaniu wnętrza komputera załatwił i krew mnie zalewa bo na pudełku jest 18dB a daje to po uszach i przeszkadza w słuchaniu muzyki z kolumn chyba wyeksmituję kompa z tego pomieszczenia i będzie spokój.Paskudny pożeracz prądu.Czy zwróciliście uwagę że jeszcze trochę to do nowych komputerów multimedialnych to trzeba będzie dodatkową linię zasilającą ciągnąć i zabezpieczenia 10A czy Was to nie przeraża jest postęp ale zużycie prądu rośnie a nie maleje .To samo stało się z drukarkami miało się zmniejszyć zużycie papieru i wycinanie drzew

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

ABs: Stałe połączenie z super szybkim netem. Przeglądasz nowości odsłuchujesz darmową próbkę a potem ściągasz całą płytę w 24bit master quality (jak to np. nazywa Linn Records) i ...dalej już jest tak samo :

delektujesz się najwyższej jakości muzyką, a na podręcznym palmtopie z wyświetlaczem full HD przeglądasz informacje o wykonawcy i utworach :)

komputery... laptopy! no jak te zasilacze impulsowe sieja! ze ho ho... musze se jakiegos zeluma sprawic do sluchawkowca....

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

• 2 tygodnie później...

Czy ktoś może opisać, jaki jest wpływ transportu na dźwięk (mówię o zestawach High-End). Nie chodzi mi tylko o to, że tani to coś tam a drogi to nie, ale np. czy różnić się będzie brzmienie przy podłączeniu zbliżonej klasy różnych transportów do jednego DAC-a.

Pytam, bo odsłuchuję CD dostępne w Polsce (do ok 35 kPLN), przesłuchałem już sporo i jak na razie najlepsze jest pewne dzielone rozwiązanie (ciekawe, bo tu nikt tu tego urządzenie nie wymieniał) ale słuchałem go z przypadkowym transportem.

• 3 tygodnie później...

Jest w ogloszeniach Audionet Art G2 i Wadia 301. Ktos sluchal ? Ceny takis "srednio" okazyjne, ale z drugiej strony urzadzenia niestare i z pelna dokumentacja.

I tak ew. trzeba sie bedzie przejechac ....

na wiosne mamy kolejne pożądne zródło ; Esoteric ( Teac ) X-05 za skromne 3000 E ( czyli jakies 10 kzł - tyle samo pod koniec lat 90 tych kosztował niezapomnieny VRDS-25x )

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

no i zdjatko ( designe jak wszystkie aktualne Esoterici ) :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

Reson cd server

Ukryta Zawartość

post-803-100009626 1195108973_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 2 tygodnie później...

Chyba osiwieje z tym wyborem zrodla...

Marantz SA-11 k 6.5K

Meridian 500/563 (16bit) 4K

Meridian 508.24 5.5K

Meridian G07 4.5K (brak wyjscia zbal)

Ma byc analogowo, miekko, z ciepla srednica i aksamitna gora, ale i dynamicznie. help, pomoszczi, rescue ;)

barni, 23 Lis 2007, 13:37

>Ma byc analogowo, miekko, z ciepla srednica i aksamitna gora, ale i dynamicznie. help, pomoszczi, rescue ;)

No to mam dla Ciebie rozwiazanie: Accuphase DP-78

i pozamiatane :>

pzdr

>Barni

Jeśli ma grać tak, jak piszesz, to skreśl dwie skrajne pozycje z Twojej listy.

Potem posłuchaj pięćset ósemki oraz dzielonki i podejmij decyzję "na słuch".

Pzdr.

500/563 może być za slaby do Zollerow glownie ze wzgledu brki gladkości na górze ma trochę nierówną i poszarpaną.

Reszta zakresu jest ok, generalnie gra ciepło , muzykalnie i szczegółowo, ale ta góra moż byc problemem na Solution

• 2 tygodnie później...

Metronome nie słuchałem, porównywałem MBL/Audio Aero.

MBL- nie widziałem w nim nic szczególnego, przeciętne źródło - poszarpany nienaturalny dźwięk.

Audio Aero - nawet fajny ale ma braki w rytmie i basie (impact) oraz rozdzielczość mogłaby być lepsza (trochę wycina informacji). Słuchałem tańszej wersji. Można polecić tym którzy nie mają preampa (aczkolwiek dobry preamp poprawia) i lubią gładki dźwięk z szeroką sceną.

Ktos zna te odtwarzacze i moze je ew. sprobowac porownac ?

- Resolution Audio CD55

- Meridian 508.24

- Krell KAV 300CD

Teoretycznie wszystkie brzmia analogowo ale i dynamicznie i bazujac wylacznie a recenzjach powinny OK zagrac w moim torze. Ale jak wiadomo OK oKowi nie rowne :) Wszystkie sa dostepne za zblizone pieniadze (5-7k zl ) i zastanawiam sie jak je odniesc do np MBL-1431, ktorego za 9,5 kzl mozna miec nowego.

Problem w tym, ze kazdy jest w innej czesci Polski a tygodnia wolnego nie dostane pomijajac srednia mobilnosc :) mojego domowego zestawu.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.