Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  271 członków

Paradigm Klub
IGNORED

Klub zwolenników PARADIGM

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Jorkers

Jak juz wspominalem wczesniej ten sub poprostu miazdzy mi pokuj, mialem juz skargi sasiadow gdyz podobno cala klatka sie trzesie :) hehe

Jestem bardzo zadowolony mam go ustawionego troszke wiecej jak 1/4 mocy a basu jest juz naprawde pod dostatkiem. Potrafi naprawde nisko zejsc. Gra bardzo miekko na filmie jak dostane strzala basu to az czasem poskakuje bo nie wiem co sie stalo hehe ;) Czesto jak zapraszam znajomych to na sam widok wielkosci jego podniecaja sie pol godziny a jak im wlacze to i owo to wychadza z dziwna mina odemnei ;) hehe i mowia ze grubo przegielem. Coz moge wiecej dodac mysle ze dsp-3400 napedzil by nie jedno kino i to naprawde pozadnie. Poza tym ostatnio bylem w kinie i stwiedzilem ze wiecej nie ide do kina bo oni tam basu nie maja wogole ;)

Pzdr

wiem wiem swietny sub w zupelnosci wystarczajacy ! do kina bez audiofilskich ceregwieli

ja mam starego pw-2200 dsp-3400 to taki jego nastepca ta sama liga wagowa :) i objetosciowa jak zagrzmi to tynk sie kruszy , jak masz na yamaszce ustawione glosniki small czy large?

na small, przeciez jakis czas temu wlasnie TY mi wytlumaczyles jak to jest z Yamaha i faktycznie tak jest ze przy SMALL crosover dziala (ON) i tak wlasnie mam :) wszystkim amp steruje.

aha rzeczywiscie zapomnialem:) tak tak yamaszka ma takie dziwne dzialajace na psychike ustawienie glosnikow:) fajnie to wyglada wielkie paradigmy na small ale tak musi byc bo po ustawieniu na large mieszaja sie basy i moze dudnic bo tony niskie beda sie nakladac na suba z wszystkich glosnikow

zagrałyby z mocnym wzmacniaczem (zarówno 7 jak i 9tki), oczywiście jeśli pytasz o stereo (bez suba)

mając amplituner musisz się liczyć z ograniczeniami podłączając każde kolumny

Mają chodzić w kinie z yamahą RX-V1065 najbardziej by mi pasowało:

Monitor 7 + Atom Mini Mositor + CC-190

Sub Będzie Velodyne CHT-10Q

32m pomiesczenie

I jedyny rebus na front 7 czy 9 wolał bym 7 bardziej pasują gabarytami i ceną ale czy będzie dobrze

Pieniądze nie grają !

nie sluchalem 7 ale porownojac do 9tek bedzie bas uszczuplony , jedno jest pewne:) na tym amplitunerze nie zobaczysz roznicy ;) bo albo sie kupuje yamahe dsp-z7 z9 albo np pioneer vsa-ax10 czystej wagi 30kg:)

wtedy mialbys czym napedzac a nie lichym amplitunerem jakim jest 1065

Najlepszym budżetowym CD Technicsa był moim zdaniem model SL-PS7 z 2000r. Ostatnie serie wzmacniaczy A600-A1000 i późniejsze ostatnie modele są najgorsze w historii tej firmy....

witaj maracz

masz dsp-3400 ?

lepszym rozwiazaniem pod jakim wzgledem nie chcem cwaniakowac bo dopiero sie ucze ale naprawde se nie wyobrazam 2x dsp-3400 w akcji :) jestem pewny ze kazdy pokuj by sie rozlecial w drobny mak.

pzdr

Witaj.

Nie mam DSP-3400,natomiast dwa suby w w porównaniu do jednego będą mniej obciążone przy dużej głośności i lepiej poradzą sobie z odtwarzaniem dynamicznego basu,jeżeli takowy jest zarejestrowany na ścieżce dźwiękowej.

Z tego co piszesz wnioskuję że najprawdopodobniej masz za głośno ustawionego suba.

Witam wszystkich posiadaczy Paradigm bardzo serdecznie.

Potrzebuje rozpaczliwie pomocy w doborze głośnikow ;)do Amplitunera SONY STR DA5300ES moc podana przez producenta 7 x120 moc poboru 480 w

Poniewaz słyszałam ze cieżko dopasować głosniki do niego wiec prosze o pomoc.

Mam w tej chwili głosniki które maja za duzo wysokich tonow,a za mało niskich techniks t200 ,2 drażne.

Szukam całego kina 2 x duze stereo oraz reszta raczej satelitki dipolowe i centralny.Moze byc 7.1

Słucham muzyki oraz ogladam filmy gdzies tak 50 na 50 %

Jesli chodzi o muzyke ,to słucham kazdy rodzaj muzyki prócz powaznej ,a szczególnie viva,czasami Mariah Carey.

Zastanawiam sie na firmami b&w ,paradigm,monitor audio.

Ale nie miałam okazji słuchac ,słuchałam tylko klipsha rf82 i stwierdzilam ze jest za duzo wysokich tonow wiec raczej odpada.

Ktos tez mi powiedzial ze Paradigm studio 60 v6 lub v5 moj Sony nie pociagnie.

Ale tez nie chciałabym wydawac na glosniki 13000 zł .Wolałabym troche tanszy zestaw

Proszę o pomoc i jakies rady Pozdrawiam

Witam wiec po mojemu na poczatek studio 60 v5 na moj gust nie ma co bo ten twoj amplituner nie da rady pociagnac zeby one zagraly tak jak moga zagrac. jesli chodzi dalej o paradima to sprawdz serie monitor 7 v6 lub wieksze 9v6 i to jest max co twoj amplituner moze pociagnac- przynajmniej na moj gust. Odnosnie B&W to jesli nie chcesz wydawac wiecej kasy to nie masz co sie pachac w B&W bo one sa drozsze zarowno jesli chodzi o serie CM 7 czy CM 9. Chociaz cm 9 tez raczej twoj amplituner nie pociagnie. Monitor audio za duzo nei sluchalem wiec nei wypowiem si eodnosnie tych kolumn. Jednym zdaniem mowiac nie chcac wydac duzo kasy a miec neizle kolumny idz podluchaj paradigma serie monitor 7v6 lub jesli chcesz cos wiecej to monitor 9v6. Odnosnie glosnikow surrandowych - dipolowych to one sa drozsze od zwyklych kierunkowych wiec to te zmiej na uwadze. W kinie na pewno sa alpesze przynajmniej wg. mnie bo sam zamierzam tez kupic tego typu glosniki tylko serii studio. Ale mozna kupic dipolowe serii monitor adp 390 lub adp 190. Pozdrawiam. Lolek

"Przyszłość należy do tych, którzy wierzą w piękno swoich marzeń."  Eeleanor Roosvelt

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.