Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  271 członków

Paradigm Klub
IGNORED

Klub zwolenników PARADIGM

Rekomendowane odpowiedzi

Niestety kolejny podchod pod odsluch Paradigmow Studio 20/40 v4 zniweczony, tym razem dzieki p. Kubicy i sobotnim korkom na Bemowie (nb dlaczego b. salon Kocio tak daleko od centrum wyladowal???).

A zatem z porownania z 52 SE nie uda mi się zrobić na razie, a być może w ogóle.

Szkoda, głównie chciałem porównać dwa aspekty: 1) sposób budowania sceny – czy Paradigm nie wypycha jej wprzód bardziej niż 52 SE, 2) charakterystyka basu – gdzie bardziej krótko i twardo. Pozdrowienia dla Paradigmowców.

...audiofilek - no przyglądam się...i zastanawiam gdzie by to można posłuchać ..bo jakoś nie moge się zmusić to kupna bez wcześniejszego wpięcia w system - tym bardziej, że są różne opinie co do tego dźwięku i ... jakości przerobionego zasilania ;) ...podziwiam "odwagę" tych co kupują w ciemno ;)

.ale kto Ci da na używany klocek (jeszcze tylu-letni) gwarancję...sprzedaję swoją jolidę - jestem przekonany, że jest ok. ale nie mam zamiaru zastanawiac się czy w ciągu pół roku gość mi nie przyjedzie bo coś sie zepsuło - to tylko urządzenia... co innego firmy - sklepy itd. - tu gwarancja,serwis itd. to część ich roboty.

..słyszałem, że audiofile popadający w skrajności typu "nie dam Ci Kochanie na angielski bo muszę kupic kabel";) kończą karierę na zestawie Naima a od forum i analitycznych klocków trzymają się z daleka ;)

W pewnym sensie tak jest he he he a czy unikam raczej nie ale trzymam sie z daleka od takich firm jak creek denon i podobne nie mowie ze sa złe ale to poprostu nie moj gust.

A i jeżeli chcecie cywilizowanego Audioshow to zwróćcie uwagę na ankietę na stronie Polpaku ....na razie wynika z niej ze ludziska chcą słuchać wielokanałówki , zróbmy więc coś żeby to zmienić..podaje linka -ankieta poniżej z lewej strony

http://www.polpak.com.pl/pl/index.php

kerikawon, 22 Sie 2007, 14:04

>A i jeżeli chcecie cywilizowanego Audioshow

Wytłumacz mi tylko po co jechać na AS? Żeby zobaczyć system mch ustawiony jak w prospekcie "Ładnej Pani" nie mający nic wspólnego z prawidłowym ustawieniem wielokanałowym :-| Żeby posłuchać super wypasionego sytemu wileoknałowego podłaczonego pod DVDVideo only??? Albo żeby popatrzeć sobie na superwypasiony system wieloknałowy z super odtwarzaczem SACD/DVDAudio i usłyszeć:

wie Pan może Pan sobie włączyć tylko CD. Nie mamy 6 interkonektów :-(

Naprawdę nie warto tracić pieniędzy na bezynę do Warszawki, za tą kasę mam co najmniej 5 płyt SACD. Rachunek jest prosty ;-)

Wiesz ja tam w każdym roku znajdowałem na Audioshow znakomitą prezentacje Wielokanałowa na Paradigmie .

Najlepsza była bodajże w 2003 roku kiedy to po włączeniu serwo 15 przyszli panowie z działu technicznego bo myśleli ze Hotel sie wali czy inna cholera .Wtedy chodziło to na końcówkach AMC i grały właśnie stare Studio 100 Centralny Studio i ADP Studio .Prezentacje było słychać nawet na przejściu dla pieszych na rondzie .Lepszy dźwięk słyszałem tylko w IMAXie...))))

2 razy byłem na AS i dwa razy mogłem posłuchać Paradigma tylko w stereo.

P.S.

Nie słyszałem żeby Anthem miał na pokładzie dekodery SACD i DVDAudio. Dlatego potrzebne jest 6 interkonektów aby mch SACD/DVDA puścić do przedwzmacniacza z odtwarzacza. Niestey nawet panom z Trimex-u nie chciało się podłączać tyyyyylu kabli w sprzęcie za 60000zł :-|

P.S.II

Zagłosowałem za wielokanałowym ale na AS jechać nie będę bo jest to wystawa tylko dla stereofili. Niestety.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.