Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki wzmazniacz do paradigm 7v.3??

Brz3zian

Rekomendowane odpowiedzi

Witam tak jak w opisie jaki wzmacniacz stereo do tych kolumn w kwocie 1500 zl ??jak znajdziecie jakas alternatywe to jestem w stanie dolozyc troszke wiecej :) Interesuje mnie muzyka house electro, french, funky, czasami lubie posluchac coldplay i depeshe mode :) czekam na porady

https://www.audiostereo.pl/topic/28987-jaki-wzmazniacz-do-paradigm-7v3/

Napisałeś że możesz dołożyć więcej, więc do tego preamp np. aleph P 1.7 lub PVC na przekaźnikach. Razem powinno się to zamknąć w 2 tys. i dlaczego miałbyś kupić budżetówkę w sklepie za 3-5 tys. która nie zagra tak jak aleph?

polecam cos z Harmana (z nowych w tej cenie to chyba tylko 3380 lub 3480), mialem wczesniej ampli HK 3380 spiete z 7v4 i gralo swietnie, bas potezny, gleboki i swietnie kontrolowany, gora niemeczaca, jedynie srednica moze troszke wycofana ale ogolnie harman + paradigm = bardzo udane polaczenie

Ano właśnie. Mam 7v4 z NAD'em 352 i brakuje mi basu. Obecnie, po kilku miesiącach walki, zamówiłem suba ...

Przed zakupem słuchałem w salonie, ale porównywałem do JBL E90 i z Paradigmem wyszło lepiej. Wygląda na to, że porównywałem kiepski z gorszym :)

Reasumując: ostrożnie z NAD'em.

Pozdrawiam.

ja powiem tylko ze te kolumny (o ile chodzi o serie MONITOR 7) to zagraja przy kazdym wzmaku przynajmniej znośnie. ja do swoich podlączałem juz kilkanascie róznych uzywanych piecyków, przy wszystkich kolumny pokazywały klase.

Okey chlopaki ale lepiej kupic amplituner czy wzmacniacz np. HK 970 ?? Przypominam ze mi zalezy bardziej na sluchaniu muzyki niz na ogladaniu filmow, a pewnie na samym wzmaku bede mial lepszy dzwiek :>

generalnie zasada, której w zasadzie nikt nie kwestionuje, jest taka:

wzmacniacz zagra lepiej od amplitunera.

dlaczego tak jest to wałkowane było już po stokroć, ale jeżeli nie masz jak posłuchać to niech przekona cię argument "ekonomiczny": na czymś trzeba było oszczędzić aby ten tunerek radiowy dorzucić.

oczywiście dotyczy to sprzętu porównywalnego cenowo.

ps. odnośnie H/K 970 to prądu do napędzenia tych paradigmów ci nie zabraknie, basu zapewne też nie w takim zestawie :)

pozdrawiam.

Łukasz

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.