Skocz do zawartości
IGNORED

Kopia bezpieczeństwa płyty DVD - problem

il Dottore

Rekomendowane odpowiedzi

AnyDVD w najnowszej wersji, DVD Decrypter również, DVD Shrink działający bez zarzutu, niby wszystko OK a po przesiadce na nowy komp nie jestem w stanie wykonać kopii bezpieczeństwa zabezpieczonych DVD.

Mam pytanie - skoro software jest OK to może winić nagrywarkę?

Mam jakiegoś taniego LiteOn'a - może te tańsze nagrywary dają się jakoś oszukiwać i najlepszy soft nie pomoże?

Jak sądzicie?

Czy sensowna byłaby zmiana na jakiegoś Plextora czy problem leży jednak w sofcie?

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

-> il Dottore

A jaki masz obecnie system operacyjny? Masz włączony "Autostart"? Bo niestety Autostart z Windowsa potrafi uruchomić zabezpieczenia na płytach (jakieś badziewia instaluje) i w ten sposób uniemożliwia skopiowanie płyt. Spróbuj może uruchomić komputer w trybie awaryjnym (w nim nie działa Autostart i ładują się tylko niezbędne moduły) i wtedy skopiuj. Może pomoże...

Pozdrawiam.

Once a CD or download is converted to FLAC, the only way you can achieve the superior sound of WAV files is to go back to the original CD or source for a new rip or WAV download. - "The Absolute Sound" - Charles Zeilig, Ph.D., and Jay Clawson

Pisząc DVD Decrypter masz na myśli DVDFab Decrypter ???

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • Redaktorzy

Mam DVD ASUSA i DVDR Pionieera i jeszcze nie trafiłem płyty, której nie dałoby się skopiować (jako backupu bezpieczeństwa). Zarówno DVD Decrypter jak i DVD Shrink radzą sobie świetnie. Warto też dołożyc do tej parki RipIt4Me (synchronizuje oba) i wszystko załatwiasz opcją "One click" ;)

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.