Skocz do zawartości
IGNORED

AUDIOSHOW - 2007

kaszanka7

Rekomendowane odpowiedzi

zildjian

fabryk juz dawno nie ma ale hoteli to jeszcze nie ma

ceny duzo niższe niz w w-wie

targi ktore sie tu odbywaja sa w duzych halach wystawowych co w/g mnie traci sens w przypadku audio

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Argumenty jak wyżej i faktycznie najgęściej zaludniona część kraju czyli najwwiecej klientów z tego rejonu.Jeszcze raz proszę popatrzeć Targi Muzyczne robione są już kolejny raz w Krakowie i to naprawdę dobrze działa.A hotel na razie stoi i można w środku w celach odsłuchowych bardzo zaingerować w adaptację akustyczną-czyli lepsze warunki dla prezentacji sprzętu,można wcześniej przyjechać i nie ma czegoś takiego jak doba hotelowa można się umówić na całość nawet wynajem może obejmować parę dni wcześniej i pózniej,wynajęcie służb porzadkowych e.c.t. też jest do40% tańsze-czysta ekonomia wystarczy tylko policzyć

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Ja to bym z chęcia na Audio Show zobaczył taka naprawde wypasioną instalację..... głosników ściennych/sufitowych. Ale raczej mała jest szansa, że Panowie z Sobieskiego kiedykolwiek zgodza się na kucie ścian :)

Co do samej lokalizacji to Warszawe raczej trudno będzie "wysadzić z siodła". Wkoncu w jakim mieście jest tak łatwo, jedną imprezą ( + rozkopane Jerozolimskie) zablokować pół miasta ;)

=>d3f, 23 Sie 2007, 14:00

>Ja to bym z chęcia na Audio Show zobaczył taka naprawde wypasioną instalację..... głosników

>ściennych/sufitowych. Ale raczej mała jest szansa, że Panowie z Sobieskiego kiedykolwiek zgodza się

>na kucie ścian :)

>Co do samej lokalizacji to Warszawe raczej trudno będzie "wysadzić z siodła". Wkoncu w jakim mieście

>jest tak łatwo, jedną imprezą ( + rozkopane Jerozolimskie) zablokować pół miasta ;)

No własnie w Forum jest taka szansa bo obiekt jest przeznaczony do rozbiórki ,właściciele się nie spieszą chca jeszcze na obiekcie zarobić tak ze prucie ścian też by było do dogadania. Aktualnie wisi tam jeden z wiekszych banerów reklamowych w Europie na razie piwo Żywiec ale mogło to by być n.p. Audioschow ?

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Wiem jedno kiedyś w Łodzi były dwa może liczące sie sklepy z HI FI i jeden dystrybutor sprzętu .

Teraz porządnych sklepów według mojej wiedzy jest ze sześć i wszyscy dobrze sie mają .Wniosek z tego ze prosperity jest .....

Ale nie bierzesz pod uwagę tego ze w Polsce naród nie dokształcony i prosty i takie rzeczy Go nie interesują .

Popatrz na Sejm , który jest wiernym odbiciem społeczeństwa ,same warchoły i krętacze może z 5% prawdziwych patriotów. Tak samo jest z audio ,i czytaniem książek .Wtórny analfabetyzm i poróbstwo .

Więc sadzisz ze dla tej niewielkiej grupy wiecznie narzekających i wiecznie niezadowolonych ludzików ktoś się będzie starał . Sądzę że nawet potencjalny zysk (a może strata ) w tym kraju nie skłoni nikogo do ryzyka .Znamy charakter tego społeczeństwa które nie ceni pracy innych ani żadnych wartości (oprócz Wiary może ale tez w spaczony sposób )Nie ceni dobrych wyrobów, zachwyca sie tandetą .Przykład zachodnia granica .Gostkowie pomykają do Niemiec co by kupić plastikowego Samsunga typu patyczak w przeliczeniu za 3 tysie w mniemaniu że w Polsce sie nic lepszego za te pieniądze nie kupi . Byłem na wczasach i szczena mi opadła .Gostek mi wmawiał ze to najlepszy zestaw kina w Polsce , cokolwiek to znaczy ...

tylko szkoda... na audioshow warunki tragiczne. niczego nie można posłuchać, zawsze ktoś wejdzie w tym momencie gdy ma być ten moment na płytce, tłumy walą drzwiami i oknami, bardzo mało prawdziwych znawców, obsługa czasami beznadziejna, informacje - żadne...

npl, 23 Sie 2007, 17:13

>wystawka? może dlatego tak te suby z polpaku zasuwają... heh.

>

>wystawka może być w sklepach.

Polpakowcy wiedzą co robią , tu na forum ludziska sie zachwycają plumkaniem itp ,a gawiedź wychodzi i na ustach ma uśmiech , a rozmawia jaki to super sprzęt w Polpaku słyszeli. Będziesz na Audio Show to poobserwuj .Ja sie już do tego przyzwyczaiłem .Liczy sie efekt wywołany i ze mówią ludzie o czymś . W zwojach się wyryło Polpak .

Patrz ile razy ktoś na tym forum pisał ze w tamtych pokojach to zakłócali reszcie odbiór .I co każdy pamięta te łup i BUM .O reszcie już zapomniano .

npl, 23 Sie 2007, 17:24

>jaaaasne...

>ciekawie kto pierwszy by coś zepsuł. czasami lepiej zdać się na fachowców...

E tam czasami przychodzą ludziska co sie znają lepiej od obsługantów ,a takich wystawców jest wielu oj wielu .

Właśnie na tym polegają porażki wielu wystawców ,że nie maja pojęcia jak skonfigurować własny sprzęt i czego ludzie oczekują oraz jakiej muzyki chcą posłuchać , Powiedz mi jak można system sprawdzić na plumkaniu ???

A czy słyszałeś żeby żeby ktoś zapuścił poważne organy ( na tym można sprawdzić ) .Nie ludziki słuchają zazwyczaj POPu Reszta ich nudzi a poza tym szczegółów w tym rozgardiaszu nie słychać

najwiekszy blad jaki robia to wynajmuja duza sale do malych kolumn. jedynie b&w w robi to z glowa dostawiajac w salce do systemu kilka subow. Bez nich gralo by to okropnie sama srednica. Ale jak widac bw to siatowa firma i ma zawodowych prezenterow. A reszta to obszczymurki bez mozgu. jak mozna glosniczkami domowymi nagalsniac sale 100m2 to doiero glupota. basu napewno nie bedzie. A na takich wystwawach ludzie zwracaja szczegolna uwage na bas. On ma zabijac i schodzic bardzo nisko i zaskakiwac tych co maja slabe glosniki w domach.

• Redaktorzy

kerikawon - już raz z Darckarem "przewietrzyliśmy" pokój Ancient Audio prosząc o zapuszczenie jednej z naszych płytek - ludziska wybudzone ze smacznej dżemki uciekali w jakimś niezrozumiałym popłochu a to tylko Sepultura była :D

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

Gość _avw_

(Konto usunięte)

To jakaś farsa, umieszczanie w Hotelu Sobieski wystawy sprzętu audio. W tych pokojach można słuchać najwyżej słuchawek. Pod warunkiem włączenia klimatyzacji i obfitego rozpylenia odświeżacza powietrza.

Łódź już dogoniła Warszawę - też przez nią nie przejedziecie. Rozprute trzy ulice przez środek miasta (wymiana torów tramwajowych na długości 16 kilometrów).

Różnica cen hoteli w Warszawie a Łodzi jest co najmniej o jedną gwiazdkę. W Savoyu ** można wynająć salę na 20-50 osób za 40-80 PLN. Wystrój nie odstaje za bardzo od Hotelu Sobieski (mniej jest dywanów i przepastnych korytarzy). Tylko za mało tam mają większych pomieszczeń.

Z bardziej znanych sklepów w Łodzi nie tylko jest Best-Audio przy Traugutta 25.

Są jeszcze:

Voxal przy Częstochowskiej 38/52 (hi-end nie na każdą kieszeń)

Audiofast przy Romanowskiej 55d (dystrybucja Usher na Polskę)

Benefit (kinodomowe.pl) przy Kościuszki 1 (naprawdę nie tylko kino domowe)

Co najmniej dwa sklepy ze sprzętem pro-audio w odległości kilkuset metrów, w samym centrum - MusicCenter przy 6 sierpnia i Abagg przy Piotrkowskiej 111 (audiofilom wstęp wzbroniony, tylko dla ludzi z dobrym słuchem).

Największy Polski producent wzmacniaczy estradowych i nagłośnienia - ADS (przynajmniej tak się chwali) też jest z Łodzi.

Znajdzie się pewnie jeszcze kilka ciekawych miejsc ze sprzętem grającym.

Gość _avw_

(Konto usunięte)

Który to jest?

Była jeszcze Elektryczna pomarańcza - dawny Arts Audio przy Legionów 13 - nie wiem czy jest, od dawna nie ma tam szyldu nad bramą (nora, ale z ciekawym sprzętem).

Jest także bardzo sympatyczny salon Bose - Loewe - Grundig w podwórzu na przeciwko stacji benzynowej przy Placu Komuny Paryskiej (dwóch młodych ludków od instalacji multiroom, trochę już zakręconych).

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.