Skocz do zawartości
IGNORED

Klub Infinity Classics

Rekomendowane odpowiedzi

Fajnie sie to czyta, aż mnie ciekawość zżera wiedząc co potrafią moje biedne kappy 7a z dobrym wzmakiem, a co dopiero takie z serii irs...

Mam do kolegów pytanie, nie chciałby ktoś zamienić kapp 7a na 6a???Moje są niemal w idealnym stanie, basy nowe, żadna regeneracja, jakiś czas temu zakupione w stanach.Chce się zamienić na mniejsze bo 7a są za wielkie na moje metraże,a może warto poszukać czegoś innego z kapp???

Wczoraj z czystej ciekawości odkręciłem mocowanie gąbek tłumiących EMIM 'a. Wierzchnia jest w stanie powiedzmy niezłym, natomiast wewnętrzna po prostu rozpadła mi się w rękach... rozsypała się. W środku jest jeszcze tłumiąca wełna, ta wygląda OK.

Wymieniłem na nowe, w tym celu poświęciłem kawałek gąbki wyściełającej pudło po Ref110.

Dźwięk stał się bardziej wypełniony.

Przypadek ten spowodował, że zacząłem myśleć o elementach zwrotnicy. Wygląda na to, że chyba już czas je wymienić.

Wyobraź sobie, że jeden dzień też mnie korciło...

Musze sprawdzić. Faktycznie działa?

Jeśli tak - to nie ma na co czekać.

A jak gra bez? Próbowałeś?

Pozdrówka!

P.S. Dasz mi swoje namiary telefoniczne na p.w.?

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

ja się muszę pochwalić, bo kupiłem końcówkę Nakamichi PA7E II, praktycznie ideał z papierami, ten najgrubszy model z serii, czekam aż dojdzie i zdam relacje co i jak w trawie piszczy. Aha pre też uległ zmianie na naka5 i już jest mega poprawa,

pzdr. Łukasz

W dniu 18.08.2011 o 20:24, gość napisał:

Koledzy które z Infinity nie są trudniejsze do napędzenia od moich RSIIIb? Oczywiście chodzi mi o krok w przód.

Witam Klubowiczów!

Widzę, że się dzieje:)

Nakamichi z tego, co wiem PIĘKNIE gra z Renaissance 90 - skontaktuj się z bbking:) (ale po 10 września)...

Co do klasycznych Infinity łatwiejszych od RS IIIb - powiem szczerze - nie znam.

Ale może posłuchałbyś Kappa 8.2i. Dużo zależy od gustu i upodobań.

Chyba już wiecie, że byłem w Warszawie...

Szkoda zbędnych słów!!!

Poczytajcie w wątku:

http://www.audiostereo.pl/budzet-15-tys-euro_40271.html/page__st__100

Bezkresna RADOŚĆ, że mogę być choć OJCEM CHRZESTNYM!!! I nieco goryczy, że być może NIGDY nie będę ich miał u siebie w domu... Być może...

Pozdrawiam!

post-7648-0-19432500-1314018426_thumb.jpg

post-7648-0-58984800-1314018442_thumb.jpg

post-7648-0-29546200-1314018462_thumb.jpg

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

miałem przyjemność wysłuchać Jacka telefonicznej relacji - dawno nie słyszałem takiego zachwytu :)

musi coś być w tych IRS-ach!

pozdr. Klubowiczów.

Ł.

Witam Klubowiczów!

Widzę, że się dzieje:)

Nakamichi z tego, co wiem PIĘKNIE gra z Renaissance 90 - skontaktuj się z bbking:) (ale po 10 września)...

Co do klasycznych Infinity łatwiejszych od RS IIIb - powiem szczerze - nie znam.

Ale może posłuchałbyś Kappa 8.2i. Dużo zależy od gustu i upodobań.

Chyba już wiecie, że byłem w Warszawie...

Szkoda zbędnych słów!!!

Poczytajcie w wątku:

http://www.audiostereo.pl/budzet-15-tys-euro_40271.html/page__st__100

Bezkresna RADOŚĆ, że mogę być choć OJCEM CHRZESTNYM!!! I nieco goryczy, że być może NIGDY nie będę ich miał u siebie w domu... Być może...

Pozdrawiam!

Edytowane przez lucmaster

No dziś będzie Naka PA7E II :D, idziemy dalej kupiłem w usa pre NAKA CA7A o ile końcówkę kupiłem Europejską i za chiny nie należy poganiać koncówek z USA przez transformator, bo to jakaś pomyłka, ale Pre Cd itp to hulaj duszo :D.

Kupiłem też farten yamahe C2 ( w stanie nie wiem jakim bo napisali ze jedyne co sprawdzili to podłączenie do prądu i że się włacza a że kupilem za 180$ + koszty wysylki do pl to przeżyje stan obojętny bo za C2 to jak za free :D, najwyżej mam znajomka co to postawi na nogi w sposób PRO, ),

pzdr. Łukasz

Edytowane przez łukasz
  • 1 miesiąc później...

No dziś będzie Naka PA7E II :D, idziemy dalej kupiłem w usa pre NAKA CA7A o ile końcówkę kupiłem Europejską i za chiny nie należy poganiać koncówek z USA przez transformator, bo to jakaś pomyłka, ale Pre Cd itp to hulaj duszo :D.

Kupiłem też farten yamahe C2 ( w stanie nie wiem jakim bo napisali ze jedyne co sprawdzili to podłączenie do prądu i że się włacza a że kupilem za 180$ + koszty wysylki do pl to przeżyje stan obojętny bo za C2 to jak za free :D, najwyżej mam znajomka co to postawi na nogi w sposób PRO, ),

pzdr. Łukasz

Panowie,

klub cos zamilkł...

a ciekawe tematy zostaly otwarte.. Nakamichi zdaje sie byc ciekawym rozwiazaniem jesli chodzi o wzmocnienie, moze troche wiecej szczegolow pomoze dobrac piec do klasycznych Infinity - a z tym latwo nie jest...

łukasz - napisz jak to ostatecznie u Ciebie zagralo - Nakamichi nie jest jakos specjalnie kosztowne a wyglada na to, ze daje rade .....

pzdr. Łukasz

Witajcie po "latach"...

Jestem niezmiernie ciekaw, co na Twoje stwierdzenie "za chiny nie należy poganiać końcówek z USA przez transformator, bo to jakaś pomyłka" ma do powiedzenia Jacek (bbking). Skąd u Ciebie ten wniosek?

Mam jeszcze zapytanie/ogłoszenie do Szanownych Kolegów.

Czy ktoś ma na sprzedaż, wie gdzie stoją Kappa 7 lub R80/90 w dobrym stanie? Mają być "pędzone" mocną lampką (ale nie jakimś topowym VTL-em!), więc wg mnie preferowane są te pierwsze lub mniejsze Renaissance.

Gdyby co proszę pisać na pw. lub gg - 106 77 680

PISZCIE LUDZISKA!!!

Pisuję na gg z najmniej kilkoma osobami, które w ogóle na forum nie zaistniały:(

Ze swej strony wieszczę, że już niedługo będzie o czym...

Pozdrawiam!

Witam grono klubowiczów,od niedawna posiadam kappy 8.2i,wrażenia są,głównie pozytywne,pomimo małych problemów z moim kompletem, to naprawdę porządne kolumny. Napędzam je technicsem se-a3 i brzmi to całkiem nieżle.Pozdrawiam wszystkich,podziękowania dla zukzukzuka z wsparcie moralne Roman.

post-36702-0-94120200-1317398003_thumb.jpg

post-36702-0-68486100-1317399740_thumb.jpg

Witam grono klubowiczów,od niedawna posiadam kappy 8.2i,wrażenia są,głównie pozytywne,pomimo małych problemów z moim kompletem, to naprawdę porządne kolumny. Napędzam je technicsem se-a3 i brzmi to całkiem nieżle.Pozdrawiam wszystkich,podziękowania dla zukzukzuka z wsparcie moralne Roman.

Ależ proszę bardzo.

Jak widać, użytkowników starych "trumien" jest wielu, a może jeszcze więcej! A tu taka cisza:(

Dzięki za wpis i witam w KLUBIE:)

Jak obiecałem, prędzej czy później, pojawię się u Ciebie.

Póki co, ze zdjęć widać, że kolumny są umieszczone zdecydowanie za blisko ścian.

Wiem, wiem, że mieszkać trzeba. Ale jeśli chcesz się relaksować MUZYKĄ i masz nieco niekiedy, wolną dłuższą chwilę, spróbuj na czas odsłuchu wyciągnąć je co nieco na środek pomieszczenia.

http://www.acoustic.ua/forms/calculator1.en.html

Podobno ten "kalkulator" DZIAŁA!!!

Choć na jakiś czas postaraj się zbliżyć do jego wyliczeń...

Pozdrawiam!

Hej, wisz o ile z CD, pre, kaseciakiem gramiakiem itd nie ma problemu, to wydajność koncówki zależy głównie od "zajebistosci" trafa, i tak średnio dając jakąś średniej jakości transformatorek z 220 na 110 załątwi tu sprawę, nigdy tak zasilana końcówka nie zagra jak powinna. I nie jestem tu z tych od sieciówke kabli itp :) wręcz odwrotnie :). Nie wiem dokońca czemu ale, końcówki wzmaki pędzone po takim transformatorku nigdy nie zagrały jak te przystosowane bezpośrednio do danego napięcia w danym kraju.

ps. u mnie tak to teraz jest :) się jakoś nazbierało tych rzeczy :D

img9630h.th.jpg

img9586z.th.jpg

CA5 nie moja :) ale za to mam 2x CA7A z czego jedna MINT - ale ta jeszcze nie doszła !! :D, a ta druga to ta z fotki w stanie bdb tam jedna rya na górzę, a tak to jakieś w sumie pomijalne cyknięcia krawędzi gdzieś :)

pzdr. Łukasz

Edytowane przez łukasz

Łukasz, mógłbyś jakiś elaboracik gdzieś napisać o tych nakach? Chodzą za mną od jakiegoś czasu już a nie można trafić na lepsze źródło informacji niż właściciela kilku różnych egzemplarzy.

Oj :) kurde może być ciężko w moim wykonaniu :). Generalnie Końcówka jest bardzo fajna, góra zwiewna wyraźna, przestrzenna, szczegółowa, bardzo namacalna, talerze słychać, że są metalowe donośne itd, generalnie ciężko się przyczepić do czego kolwiek, a do tego nic w niej nie wkurza nic kompletnie nic w paśmie się nie wybija, nie drażni ucha jednocześnie kompletnie nic nie brakuje. Średnica również jak góra świetna, zwiewna, wyraźna dopracowana, ale obnaża też strasznie jakieś kiepsko zrealizowane Plyty, a z dobrych czy to vinyli czy CD wyciąga piękny dźwięk. Co do basu bas jest lekko ciepły, lampowy, muzykalny, czasami chciało by się trochę więcej precyzji ale z 2 strony jak ma warknąć, walnąć, zagrać niskim fortepianem to robi to świetnie, właśnie z warkotem, dzierganiem strun od kontrabasu, ciągnie kapitalnie do samiutkiego dołu. Na upartego mówię mógł by być trochę bardziej precyzyjny ale nie wiem czy całość nie straciła by tej muzykalności, bo zgranie całości w jedno jest bajeczne, zwiewne ciepłe, soczyste a za razem detaliczne w którym nic nie ginie. ( ps jak coś to zapraszam na słuchanie )

Pre to generalnie mistrzostwo świata w każdym calu, nie wiem co tu pisać to trzeba wg mnie posłuchać :), to jak to ogarnia dźwięk to czysta poezja w każdym zakresie, ciężko tu pisać co jest lepsze co jest gorsze bo wszystko jest zajebiste kwestia czy góra jest ciut lepsza od średnicy czy basu, jest pomijalne i za bardzo nie ma co dyskutować w tej materii. Poukładanie na scenie przestrzeń jest bajecznie. Nie wiem co tu pisać w skrócie można, że wsio jest MEGA.

pzdr. Łukasz

Panowie maly off topic..... :

http://www.audio-markt.de/_markt/uploaded/3424717102_g.jpg

L EMIM w cenie 890 EUR.... toz to IR80 mozna juz w tej cenie znalezc....

Uzupelniajac swoj poprzedni wpis - znalazlem ciekawy temat (linki) dla posiadaczy klasycznych infinity z glosnikami wstegowymi....

http://www.audiocircle.com/index.php?topic=81737.0

http://www.apogeeacoustics.com/forum/viewtopic.php?f=15&t=187&p=1490&hilit=infinity#p1490

http://www.audioworld.com/sw/Forum1/HTML/008160.html

Apogee jest wstanie odtworzyc kazda folie (EMIT,EMIM,LEMIM) - zaczeli od EMIM'ow ale male zainteresowanie (!) spowodowalo, ze nie uruchomili stalej produkcji..... folie sa produkowane na zamowienie i moga byc montowane w przetworniku po jego nadeslaniu i oplaceniu przesylki w obie strony...albo poprostu wysylane i montaz w zakresie kupujacego..

Ceny male nie sa (ale wciaz wygladaja lepiej niz "wypatroszone" z kolumn przetworniki na eBay'u)- no i swiadomosc, ze jesli taka koniecznosc bedzie - to jest sie do kogo zwrocic....

Kiedys pisalem, ze brak czesci zamiennych (glownie wlasnie o folie chodzilo)moze odstraszyc potencjalnych nabywcow "staruszkow" - wyglada na to, ze problemu z tym nie ma - no bo pozostale "bebechy" w zwrotnicach sa dostepne be z wiekszych klopotow.

A swoja droga brak zamowien (duzych ilosci) w apogee na nowe folie moze swiadczyc, ze nie psuja sie tak czesto....

Edytowane przez VISTO
Gość Gosc

(Konto usunięte)

Mam prośbę o poradę. Mam Infinity RSIIIb podpięte pod HK990. Wiem, wiem nie powinno grać. Ale wierzcie mi gra i to pięknie. Zastanawiam się nad wymianą moich RSIIIb na Kappa 9.2 i. I tu już obawy o HK mam. Mam tam co prawda 2x200W przy 8 Ohm i 300W przy 4 ale pewnie do tak dużych pudeł to może być mało. Nie chciałbym się rozstawać z HK. Bardzo się mi jego brzmienie podoba. Czy jeśli bym zakupił te Kappy to mogę do HK dokupić dwie końcówki mocy i podłączyć to w ten sposób że z HK będę zasilał np. wysoki i średnie a z końcówek dół? Jak w takim przypadku regulować mocą na poszczególne pasma?

Nie przesadzajmy z tymi "trudnymi" Kappami.

Spoko będzie grało.

Chyba, że nagłaśniasz 60m2...

W dniu 10.10.2011 o 10:55, gość napisał:

Czy jeśli bym zakupił te Kappy to mogę do HK dokupić dwie końcówki mocy i podłączyć to w ten sposób że z HK będę zasilał np. wysoki i średnie a z końcówek dół? Jak w takim przypadku regulować mocą na poszczególne pasma?

Jak najbardziej.

Wychodzisz z HK z PRE-OUT na zewnętrzny wzmacniacz mocy.

Wzmacniacz zewnętrzny podłącz pod kanał basowy (dolne zaciski) na K9.2.

Jeszcze ciekawiej byłoby zastosować między wzmacniaczami filtr aktywny i pominąć zwrotnicę kanału niskotonowego w tych Kappach. Zwrotnice są w nich rozdzielone i przypisane do zacisków.

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Nie przesadzajmy z tymi "trudnymi" Kappami.

Spoko będzie grało.

Chyba, że nagłaśniasz 60m2...

Jak najbardziej.

Wychodzisz z HK z PRE-OUT na zewnętrzny wzmacniacz mocy.

Wzmacniacz zewnętrzny podłącz pod kanał basowy (dolne zaciski) na K9.2.

Jeszcze ciekawiej byłoby zastosować między wzmacniaczami filtr aktywny i pominąć zwrotnicę kanału niskotonowego w tych Kappach. Zwrotnice są w nich rozdzielone i przypisane do zacisków.

Grzegorz7

Dzięki. Ale właśnie przy takim podłaczeniu nie ma znaczenia jakiej mocy będą te końcówki? Jeśli np. kupię takie po 500W to bas mi nie będzie przytłaczał całości?

Co do pomieszczenia to gra to w sypialni ok. 35mkw.

A swoją drogą to jakby ktoś był chętny na moje RSIIIb to możemy porozmawiać.

W dniu 10.10.2011 o 13:39, gość napisał:

przy takim podłaczeniu nie ma znaczenia jakiej mocy będą te końcówki? Jeśli np. kupię takie po 500W to bas mi nie będzie przytłaczał całości?

No właśnie...?

W zasadzie gdyby druga końcówka była identyczna z Twoim HK to nie ma problemu. W przypadku większej mocy, proporcjonalnie więcej pójdzie na bas.

A same zespoły głośnikowe są przecież "zrównoważone" bas-góra.

Dlatego dobrym rozwiązaniem byłoby właśnie wciśnięcie między HK i dodatkowy wzmacniacz filtru aktywnego z regulacją wzmocnienia (tłumienia). Miałbym jednak zastrzeżenia do stosowania filtra dedykowanego do subwoofera kina domowego. Jednak tu wymagania trzeba mieć wyższe.

Może zwyczajnie potencjometr pomiędzy wzmacniaczami lub eksperymentalnie dobrany prosty dzielnik rezystancyjny?

Gość Gosc

(Konto usunięte)

No właśnie...?

W zasadzie gdyby druga końcówka była identyczna z Twoim HK to nie ma problemu. W przypadku większej mocy, proporcjonalnie więcej pójdzie na bas.

A same zespoły głośnikowe są przecież "zrównoważone" bas-góra.

Dlatego dobrym rozwiązaniem byłoby właśnie wciśnięcie między HK i dodatkowy wzmacniacz filtru aktywnego z regulacją wzmocnienia (tłumienia). Miałbym jednak zastrzeżenia do stosowania filtra dedykowanego do subwoofera kina domowego. Jednak tu wymagania trzeba mieć wyższe.

Może zwyczajnie potencjometr pomiędzy wzmacniaczami lub eksperymentalnie dobrany prosty dzielnik rezystancyjny?

Co do tego filtru aktywnego masz może jakiś typ?

Nie.

Poszukaj w Internecie. Nawet na Forum ktoś sprzedawał takie badziewko za około 30zł.

Pierwszy podział to ze 170Hz. Da radę każdy filtr. Z faza nie kombinujemy.

Ja używam urządzeń zwanych crossover`ami, np:

http://www.directproaudio.com/shop/shop.cfm?section=1433

Tak pisząc o tych fazach pomyślałem sobie, że wzmacniacze mocy (HK i dodatkowy) powinny mieć podobną topologie aby nie różniły się fazą. Praktycznie to nie możliwe. Na szczęście do tych 200Hz nie ma to większego znaczenia...

Dla zachęty powiem Ci, że jak wyeliminowałbyś tą zwrotnicę w torze niskotonowym (K9.2) na rzecz aktywnego podziału to z wrażenia byś przestał słuchać kabli... ;)

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Nie.

Poszukaj w Internecie. Nawet na Forum ktoś sprzedawał takie badziewko za około 30zł.

Pierwszy podział to ze 170Hz. Da radę każdy filtr. Z faza nie kombinujemy.

Ja używam urządzeń zwanych crossover`ami, np:

http://www.directproaudio.com/shop/shop.cfm?section=1433

Tak pisząc o tych fazach pomyślałem sobie, że wzmacniacze mocy (HK i dodatkowy) powinny mieć podobną topologie aby nie różniły się fazą. Praktycznie to nie możliwe. Na szczęście do tych 200Hz nie ma to większego znaczenia...

Dla zachęty powiem Ci, że jak wyeliminowałbyś tą zwrotnicę w torze niskotonowym (K9.2) na rzecz aktywnego podziału to z wrażenia byś przestał słuchać kabli... ;)

Widzę że taki crossover nie jest drogi to około 80-150$. Czyli Twoim zdaniem wyjąć zwrotnicę z Kappy tą basową( bo rozumiem że sa dwie) i regulować podziałem na tym urządzeniu? I jeszcze zapytam ile można dać za Kappy w jasnym drewnie?

W 9.2 to proste. Podział trzeba ustawić na tyle ile było w zwrotnicy, sprawdziłem: 180Hz.

Crossovery z reguły mają gniazda XLR, ale to nie problem.

Co do cen nie wypowiadam się. Może 5000zł za w bardzo dobrym stanie? Ale mogą to być dane sprzed paru lat.

Polecam kierunek niemiecki.

Polak nie jest dobrym partnerem handlowym ;) chyba, że dobrze trafisz...

Sądzę, że o aktualnym rynku powinien wypowiedzieć się Ojciec Założyciel ;)

Różne sa ceny ale widziałem kappy 9,2 kilka razy na ebay takie idały praktycznie w niemcowni za 1200-1400e.

Co do Basu ?? to po co ci 9.2 spokojnie 8.2 starczą, ja nawet myślałem o 7.2 ostatecznie mam 8. Jak podkręcisz dobrze na 8 to i tak większość zastawy rodowej się odezwie :)

pzdr. Łukasz

W dniu 11.10.2011 o 09:29, Grzegorz7 napisał:

W 9.2 to proste. Podział trzeba ustawić na tyle ile było w zwrotnicy, sprawdziłem: 180Hz.

Crossovery z reguły mają gniazda XLR, ale to nie problem.

Co do cen nie wypowiadam się. Może 5000zł za w bardzo dobrym stanie? Ale mogą to być dane sprzed paru lat.

Polecam kierunek niemiecki.

Polak nie jest dobrym partnerem handlowym ? chyba, że dobrze trafisz...

Sądzę, że o aktualnym rynku powinien wypowiedzieć się Ojciec Założyciel ?

Witajcie:)

Korzystając z zaproszenia...

HQ - widzę, że wpadłeś w wir klasycznych Infinity:) Choroba jak widać zakreśla coraz szersze kręgi:)

Porywając się na 9,2i nie możesz zapomnieć o fakcie, że mają dziurę BR z tyłu. W tym układzie, aby bas nie wzbudzał się musiałbyś je ustawić w sporej odległości od tylnej ściany (od boków też - wiadomo). Myślę, że i 1,20 metra może nie starczyć. Dwie trzydziestki odpowiednio rozkręcone tęgo dmuchają!

O ile pamiętam zdjęcie Twego pokoju może być problem. Ale to już Twoja brożka...

Druga sprawa. Kolumny te mimo, że wydają się być "przebasowione", są b.dobrze oceniane na audioreview. Porównywane z topowymi Bowersami, Dali, Legacy(!)

Choć wydaje się, że większość zauroczonych 9,2i używa ich przemiennie do muzyki i kina. Niektórzy wspomagają się dodatkowymi subami... Cóż. Można i tak:)

Ludziska piszą też, że zapinają do nich niesamowicie mocne i wydajne PIECE. W skrócie - im mocniejsze, wydajniejsze - tym lepsze.

B.dobry i stosunkowo tani trop wg jednego z nich to Parasound HCA 2200, który miałem przez ostatnie półtora roku Faktycznie wydaje się nie do zarżnięcia...

"I got the perfect match; Parasound HCA 2200 II. John Curl has made a beast of an amplifier, and it has (by my standards) the best money/performance ratio, besides giving the Kappa back its thundering, yet silky power!".

Uważam, że pomysł zapięcia dodatkowej końcówki na basy, który omawiacie z Grzegorzem może się udać! Co do spraw "zwrotnicowych" - niewiele pomogę. Znam się tylko co nieco na słuchaniu:(

Miej także świadomość, że to jest inny typ brzmienia jak dotychczasowych. Jak dla mnie - sądząc na podstawie 8.2i - mniej romantyczny, "elegancki" i wysublimowany, a bardziej ekspresyjny i otwarty.

Cena?

Ostatnio nie widuję ich na ebay.de.

Zdaje się jednak, że chodziły od 1300 euro wzwyż. Z tym, że trzeba brać pod uwagę iż świat zwariował. I ceny WSZYSTKIEGO, w tym starych "trumien" poszły w górę

?

Jeśli jednak niektórym grają porównywalnie jak równie wiekowe kolumny, które dziś można zdobyć za 2,3,4 x tyle...

Uważam, że 6500 zł za "krajowe" (na allegro), w bardzo dobrym stanie jest wcale niezłą ofertą (oczywiście nie znam i nie mam NIC wspólnego z oferentem).

Co do Kappy 9.2i w jasnej okleinie - nigdy takich nie widziałem w ofercie (ale na infiniy-classics.de jest JEDNA fotka). Choć np. Kappa 9A jasne można spotkać równie często jak czarne. Kappa 8.2i też bywają jasne.

Inne wyjście - może jednak iść "tropem" łukasza? Tu HK powinien sobie poradzić. Wiele zależy od Twoich preferencji i upodobań.

Pozdrawiam!

P.S.

Na deser informuję, że w niedzielę, 9 października miałem WIELKĄ przyjemność odwiedzić, tzn. byłem znakomicie UGOSZCZONY przez Jacka (bbking) i Piotra (VISTO) w Krakowie i okolicach. Na początek kilka fotek.

Wrażenia? Podzielę się jak ochłonę...

post-7648-0-78109000-1318411889_thumb.jpg

post-7648-0-50572400-1318411904_thumb.jpg

post-7648-0-42989200-1318411929_thumb.jpg

post-7648-0-63252000-1318412085_thumb.jpg

post-7648-0-97681100-1318412120_thumb.jpg

post-7648-0-04182700-1318412154_thumb.jpg

post-7648-0-72822200-1318412170_thumb.jpg

post-7648-0-36732100-1318412184_thumb.jpg

post-7648-0-67364500-1318412203_thumb.jpg

post-7648-0-11392800-1318412220_thumb.jpg

post-7648-0-37146100-1318412237_thumb.jpg

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.