Skocz do zawartości
IGNORED

Klub Infinity Classics

Rekomendowane odpowiedzi

berberys,

dzięki za podpowiedź.

Spodziewałem się, że z doborem głośnika centralnego będzie problem. Trudno trafić kiedy używa się takich staroci na frontach :-)

Co do efektowych to myślałem o czymś bardziej delikatnym w lakierze fortepianowym, nierzucającym się w oczy zbytnio...

No i oczywiście jakiś subwoofer.

Zakładam ofertę współczesną, w miarę łatwo dostępna do testów.

Korzystając z okazji składam najlepsze życzenia świąteczne !

dartman, 30 Mar 2010, 20:13

>Pytanie do Szanownych Klubowiczów,

>Jakie głośniki mogą być uzupełnieniem R90 w kinie domowym?

>Mam tu na myśli zarówno dźwiękową jak i wizualną stronę.

>Chcę dokupić centralny i efektowe.

Tutaj idealny centralny do kompletu:

http://cgi.ebay.de/Infinity-RS-Video-High-End-Center-Speaker_W0QQitemZ330417513453QQcmdZViewItemQQptZDE_Lautsprecher_Martin?hash=item4cee6b23ed

Historia, tylko paczki: Dali 3b, 400, Skyline1000, Euphonia MS5, Infinity Kappa 7RS, 8RS, 7.2, 8.1, 8.2, 9.2, 90, SM112, Thiel CS3.6, B&W 801F, Quadral Taurin, Amun, Ascent 650, Martin Logan Mosaic, Onkyo SC-900, THOR Evo 04

Video center - egzemplarz jak znalazł:) Miodzio:)

Również Wszystkiego NAJ!

Niech Wam GRA!!!

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

• 1 miesiąc później...

No chłopaki! Ruszyć zadki:)

Kto ma salonik 12-25 metrów, kocha wstęgi oraz obudowy zamknięte - okazja!!

http://cgi.ebay.de/Infinity-Renaissance-Kappa-80-Klang-Tuning-Eiche-hell-/310218406749?cmd=ViewItem&pt=DE_Lautsprecher_Martin&hash=item483a753b5d

Pozdrawiam!

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

Nie wysyla. No i jedna sredniotonowka uszkodzona.

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

skali, 11 Maj 2010, 12:36

>Słyszałem, że R80 grają inaczej niż R90, ponoć brak "niskiego średniotonowca" wiele zmienia...

Podobno... Ale chciałbym zweryfikować tą teorię (póki co).

Nie doczytałem. Awaria średniotonowego, to droga sprawa:( Choć znam "miszcza", który w miarę skutecznie łączy folię z magnesami (częsta przyczyna).

Bas z R90 jest cholernie niski. Tu może być nieco łagodniej i miękko:))) Może...

Może kto ma R80 i może coś powiedzieć/napisać na ten temat?

kichanadeta, 11 Maj 2010, 12:37

>Nie wysyla. No i jedna sredniotonowka uszkodzona.

Po taki ładny i delikatny towar się jeździ:)

Witam miłośników infinity

zwracam się z prośbą o poradę, szukam kolumn do dość dużego pomieszczenia około 40m2, a z wypustami w sumie ponad 50m2; myślę więc o infinity kappa 8.1, mieszczą się one w moim budzecie, będę także miał możliwość ich odsluchania

teraz co z tym ma zagrac: cd cambridge 840c i primare d20 - pytanie o ten drugi przede wszystkim, czy jest ona w stanie napedzic te kolumny, czytalem ze potrzebuja duzo pradu, zeby zagrac pelnym basem

jaka jest Wasza opinia?

z góry dziekuje

Nie znam tego Primare , ale różnie bywa z tym legendarnym "trudnym obciążeniem" jakie stanowią stare infinity. Np. obecnie z chwilowego braku preampu mam podłączone R90 do starej integry Carver 1065 , której moc jest mi nieznana ( w internecie podają różnie, 60-80 wat ) i nie ma większych problemów, miałem jednak podpięte silniejsze wzmaki które klękały, bas był buczący i.t.p. efekty.

Kup, podłącz, najwyżej będziesz zmieniał.

Przy okazji ja mam pytanie : jak się R90 spisują z Krellem KAV-400i lub 300i ?

Jak piszesz. Różnie to bywa. Nie ma to jak sprawdzić organoleptycznie:)

Czasami dość skromny watowo wzmacniacz jest bardziej wydajny i "dopasowany" - sprawdza się lepiej. Nie mniej czytając opinie dużych Infinity na audioreview, spotyka się często stwierdzenia, że ZAGRAŁY dopiero po wpięciu "spawarek". Sam planuje w przyszłości zakup takowych. Nie będą to na pewno integry Krella:( Mam do nich nieco negatywny stosunek, choć do Infinity nigdy nie próbowałem. Kto wie?

Sucho, mało muzyki. Jeśli już - to starsze KSA (końcówki). Ale na to trzeba wydać ca 10 kzł.

Póki co proponuje - rozejrzyj się za mało audiofilskim Parasoundem...

Ach jak te maluchy poniżej grały z ogromnymi IRS Sigma:) Aczkolwiek, ciężkiego metalu wtedy nie słuchałem...

Pozdr.

P.S.

W przypadku zastosowania integry krella do Kappa 8, proszę o recenzję!

post-7648-100004601 1273655374_thumb.jpg

post-7648-100004602 1273655374_thumb.jpg

Witam ponownie!

W ramach kolejnego rozruszania tematu...

Wszystkich miłośników klasycznych Infinity informuję, że na ebay.de pojawiły się Renaissance 90 w LAKIERZE FORTEPIANOWYM, rzekomo w stanie idealnym (co prawda nie ma zdjęć sprzedawanych egzemplarzy, a sprzedawca ma kilka wpadek)!

Zdobycie tych głośników nawet za 8 kzł (jeśli są OK), to prawdziwa OKAZJA.

Pokazały się też R90 czarne, "normalne". Wydaje się, że w znakomitym stanie...

Ze swoje strony proszę Dartmana o wklejenie zdjęć posiadanych egzemplarzy. Niech chłopy popatrzą, co tracą...

Jak się ma centralny, który miałeś zakupić?

No i na na naszym allegro są wspaniałe, olbrzymie Kappa 9 w jasnym dębie! Nie lada gratka, jeśli ktoś dysonuje min. 40 metrażem!

Pozdrawiam serdecznie!

Hello,

8k PLN za Re90 w piano black to naprawdę dobra cena.

Z przyjemnością wkleję zdjęcia.

Centralny licytowałem ale coś przysnąłem i niestety mnie przelicytowano . . .

Kupiłem więc póki co subwoofer Velodyne 12Q :-)

• 3 tygodnie później...

Witam,

jako ciekawostkę wrzucam link do aukcji może ktoś się skusi ;)

http://allegro.pl/item1074274666_infinity_renaissance_90_high_end.html

tak na marginesie, to nie moja aukcja, ja obecnie jestem na etapie poszukiwania "swoich" Infinity ;)

zyzio, 9 Cze 2010, 10:33

>6 kzł to darmo jakoś ;)

Uważam jednak, że to nie jest zła cena (przy założeniu, że są w opisywanym stanie). Zwłaszcza przy dzisiejszym kursie euro:( Zza Odry trzeba doliczyć transport i ryzyko...

Jeśli ktoś nie mieszka na drugim końcu Polski. Na pewno - warto pojechać. Kupić - nie kupić. Dotknąć chociażby i posłuchać:)

Pozdrówka!

• 2 tygodnie później...

dartman, 17 Cze 2010, 20:35

>Guys,

>

>kupię ten głośnik : Infinity Kappa Video Center Series II

>

>Najchętniej z dostawą do domu .... :-)

Do tego kupię jeszcze kolumny tylne :-) Próbowałem paru i niestety teza się potwierdza, Infinity rules!

Co sądzicie o tych RS6000 z allegro?

Faktycznie nakladka na membranie na sredniotonowym wyglada jakby zelazkiem podgrzana. Czy to wina swiatla? CXhyba nie... A stan idealny...

Pozdrowka z Chorwacji!!!

• 3 tygodnie później...

Witam

Mam do zaoferowania wyjątkowe kolumny Infinity Efficiency ES-103.

103 decybele , 8 om

wystawiłem na allegro : http://allegro.pl/item1143979712_infinity_efficiency_es_103_warszawa_100_gwaranc

pozdrawiam wszystkich klubowiczów szczególnie tych którzy podłączyli swoje infinity do lamp i gramofonów :)

post-23177-100000096 1278953024_thumb.jpg

post-23177-100000097 1278953024_thumb.jpg

post-23177-100000098 1278953024_thumb.jpg

Śliczne kolumienki!

Ale ileż ja mogę mieć klasycznych Infinity???

Co prawda nie miałem jeszcze tak skutecznych kolumn. To musi dmuchać! No i pięknie brzmieć z lampką!

Szkoda, że klub jest jak śpiąca królewna, choć o ile wiem, to użytkowników klasycznych Infinity ciągle przybywa. Przykro...

Ile można pisać o swoich? Ruszcie się Panowie!

Pozdrawiam!

• 3 tygodnie później...

Poszukuje głośników wysokotonowych EMIT TWEETER NLA Substitute #902-3082 DIAPHRAGM #751-3722 Konkretnie do kolumn Infinity InfiniTesimal 0.1 Niestety pożyczyłem znajomemu te kolumny i spalił mi głośniki wysokotonowe !!!! :( Uwielbiam te kolumny POMÓŻCIE

http://www.infinity-classics.de/infinity/technik/manuals/Infinitesimal_0.1_technical_sheet.pdf

ijen2o2.pl

tel. 518 014 262

post-17850-100000061 1280426715_thumb.jpg

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.