Skocz do zawartości
IGNORED

Strojenie interconectu

krzystekov

Rekomendowane odpowiedzi

witam

Wiele razy mielismy okazje eksperymentować z interconektami

Ze są niebywale czułe i mają duzy wpływ na jakość dżwieku w moim przekonaniu [ i nie tyko]

jest faktem niezaprzeczalnym.

Nie mam zamiaru otwierać tematu w stylu - jak to się dzieje - czy kto jest za a kto przeciw

bo był to już temat rzeka na forum

Zamierzam na podstawie swoich doświadczeń i eksperymentów podzielić sie sposobem przede wszystkim

z tymi których nie stać na zakup drogich [ w moim mniemaniu bardzo przepłaconych] interconectów.

Wspaniała akcja dot przewodów mikrofonowych jest tutaj doskonałym przykładem

Każdy przewód nadający sie na interconect ma określone własciwości

istotą rzeczy jest dobrać w miarę optymalny do swojego systemu a następnie w bardzo prosty

sposób go dostroić

Ja użyłem kupiony dosłownie za 15 zł ic Watson który nie tylko jest z miedzi beztlenowej

ale posiada także złocone końcówki - na zdjęciu

Używałem wielu innych - mikrofonowe itp ale ten szególnie okazał sie neutralny i świetny do strojenia

Do strojenia używamy nici naturalnych [najlepsza jakość dzwieku] w moim przypadku - LEN

- nawijając najlepiej w środkowej części kabla i słuchając żmudnie kilku nagran dochodzimy

do rozjaśnienia sceny spręzystego ale pełnego basu aż wreszcie niuansów które wreszcie

oddaja piękno muzyki.

Nie można przesadzić i nawinąć za dużo bo wówczas będziemy otrzymywać zbyt płaską scene

- poprostu ani mniej ani więcej.

Oczywiście warunkiem jest stosunkowo czuły system a co za tym idzie w miare dobre głośniki,

kable głośnikowe - chociaż warunki nie są zbyt wygórowane ponieważ mój sprzęt jest

w naszym slangu budżetowy a jednak można z niego wycisnąć maksimum możliwości

pozdrawiam Krzysztof

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
https://www.audiostereo.pl/topic/29761-strojenie-interconectu/

Zrobiłem tak jak krzystekov, pozytywny efekt działania Lnu przeszedł moje najsmielsze oczekiwaniaBardzo poprawiła sie moja scena dzwiekowa jakby wiecej ma smaczków i niuansów ,bas praktycznie wogole niewychodzi z pod kontroli ,bede probował nawinac na kabel głosnikowy podziele sie z wami moim doswiadczeniem

Zrobiłem tak jak krzystekov, pozytywny efekt działania Lnu przeszedł moje najsmielsze oczekiwaniaBardzo poprawiła sie moja scena dzwiekowa jakby wiecej ma smaczków i niuansów ,bas praktycznie wogole niewychodzi z pod kontroli ,bede probował nawinac na kabel głosnikowy podziele sie z wami moim doswiadczeniem

potraficie sie tylko nabijac takie rozwiazanie techniczne jakie zaproponował krzystekov jest bardzo praktyczne .za naprawde nie wiele mozna znacznie poprawic brzmienie kazdego systemu wystarczy troche lnu ,osobiscie mysle nad bawełna syntetyczna

Fademan musisz wiedziec,ze powietrze jest najlepszym izolatorem ,takie podejscie do sprawy jak najbardziej ma sens .Sam widzisz jakie rozwiaznie przychodza do głowy ,wystarczy tylko troche motywacji do działania

Stiffi... najpier to Ty napisz coś w swoim "o mnie" bo z anonimami się nie gada, poza tym co masz za cudowny sprzęt że takie różnice słyszysz ?? baaaa... co Ty za ucho masz człowieku :P jeden wielki bull shit

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.