Skocz do zawartości
IGNORED

wzmacniacz do Alr Jordan Entry 2m

mirek177

Rekomendowane odpowiedzi

Szukam wzmacniacza do powyższych kolumn (4 ohm, podstawkowe), obecnie używam amplitunera technicsa i jest kiepsko. Zależy mi szczególnie na dobrej kontroli basu, muzykalnosci i przestrzeni. Zastanawiam się nad czymś z rodziny Rotela oraz Myryadem Mi 120. Pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/29862-wzmacniacz-do-alr-jordan-entry-2m/
  • Redaktorzy

mirek177 - napisz w jakim pomieszczeniu toto ma grać i ile masz do wydania. Za efekt końcowy odpowiedzialny jest również CD ;(

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

Jeśli pomieszczenie nie jest duże, poniżej 15mkw, to z całego serca polecam rodzinę Marantz.

Razem z tymi kolumnami produkt z firmy Marantz najprawdopodobniej (tak było w moim przypadku)

zagrają bardzo dobrze zbudowaną sceną, bez wielkej przestrzeni.

Pozdrawiam serdecznie

Polecam Musical Fidelity E10 (wada - brak pilota, zaleta wygląd i brzmienie) w ogłoszeniach chodzi 800-950 zł (kiedyś 1600-1800zł). Będzie przestrzeń, bas i szczegół mimo pewnego ocieplenia i lekkiego spowolnienia, ale z Jordanami podstawkowymi powinno się zgrać ładnie

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Ja też polecam miękko i ciepło grający wzmacniacz; myślę,że jakiś starszy model MF byłby akurat...

W systemie mojej siostry ALR Jordan 2M grają z... 30-letnią Kleopatrą HiFi z Diory (po kompletnym remoncie oczywiście ;-) oraz z odtwarzaczem Denona DCD-810 (ten też już "pełnoletni" ;-)

• Redaktorzy

no to skoro polecają musicala do Twoich monitorków (słuchałem 5m z E11 i było OK) to looknij w ogłoszenia - jest E-30 +X-Pre. Przynajmniej nie będziesz miał problemu z wysterowaniem 2m za pomocą tej 100 watowej końcówki.

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

w tej chwili pokój jest duży 25 m2, ale za pół roku zmieniam mieszkanko i albo sprzęt będzie grał w podobnej wielkości pokoju albo wrzucę sprzęt do sypialni 12 m2 (wreszcie będę mógł spokojnie posłuchać muzyki)

kwota której bym chciał nie przekroczyć to 2,5 - 3 kzł, obecnie posiadam CD Denon DCD-755 AR, co do muzyki to oprócz rocka progresywnego słucham jeszcze starych płyt z epoki "new romantic" np. ultravox, kiepsko zrealizowanych i chciałbym żeby to jakoś brzmiało, swego czasu słuchałem systemu Dynaudio Audiens 50 z Nad i bardzo to mi się podobało.

-> mirek177

Witam jeszcze raz ;-) W tych pieniądzach to można śmiało w MF A3 lub nawet A3,5 na second-handzie "uderzyć" ;-)

Miałem też Denona DCD-755 - to okropny CD-player jest - dźwięk szklisty, wykonturowany, techniczny, bez emocji, tylko bity danych... ;-) Poszukaj przy okazji jakiegoś innego CD-ka - to także zmieni/poprawi brzmienie systemu (może np. używany NAD 541i lub Marantz CD63 KIS - to solidne sprzęty ;-)

p.s. Natomiast ALR Jordan 2M to naprawdę fajne kolumny są... grają z Kleopatrą, ale na Musicala A3 na pewno się nie pogniewają... ;-)

Dzięki, jak narazie muszę usunąć najsłabszy element czyli wzmacniacz, trochę się bałem tego obciążenia 4 ohm, stąd zacząłem się rozglądać za czymś wydajnym, jednak ktoś na forum pisał że alr jordan nie jest trudny do wysterowania.

Natomiast co cd denona, możesz mieć rację, chociaż kiedyś dałem go koledze audiofilowi z ambicjami - system creek + jakieś porządne monitorki, dosyć długo testował denona, nie mógł znaleźć istotnych różnic, dopiero na Czerwonych gitarach denon się wyłożył. Inna sprawa że wzmacniacze denona już sobie odpuściłem, bo szkoda piłowania uszu. Pozdrawiam

Ktoś na Allegro sprzedaje MF A2 + MF CD E624 - cena zestawu chyba ok 2,5kzł.

Byłoby muzykalnie i dość dynamicznie.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.