Skocz do zawartości
IGNORED

Mark Levinson

cloudior

Rekomendowane odpowiedzi

Przecież wiesz jak jest - większość opinii nie ma większego sensu bez sprawdzenia nausznie wybranego sprzętu w swoim domu i w swojej konfiguracji. Jak Ci napiszę, że lepsza jest seria 334,335,336 to i tak nie będzie to miało żadnego znaczenia, bo niby dlaczego miałaby być lepsza niż poprzednia? Mówią, że lepsza, ponieważ zainstalowano circuit i płytki z No.33H i teraz jak poczytasz, że jegomość mówi, że power integry serii 334,335,336 to złe, a No.33H jest rewelacyjny, to sam wiesz jak należy to traktować. Miałem też i No.33 i No.33H na próbach i są to według mnie rewelacyjne wzmacniacze, ale wtedy diabelnie drogie - nie ma przepaści, ani nawet wąwozu między power integrami a kultowymi monosami - jedyna różnica to taka, że do monosów potrzebna jest już referencyjna pozostałość toru, a to jak wiadomo koztowało o wiele większe pieniądze. Co kto lubi - gdybym miał na nowo wybierać epokowe MLy to zainwestowałbym w No.33H, No.32, No.31.6 i DAC Bricasti. DAC z najnowszym oprogramowaniem.

Parker's Mood

Przecież wiesz jak jest - większość opinii nie ma większego sensu bez sprawdzenia nausznie wybranego sprzętu w swoim domu i w swojej konfiguracji. Jak Ci napiszę, że lepsza jest seria 334,335,336 to i tak nie będzie to miało żadnego znaczenia, bo niby dlaczego miałaby być lepsza niż poprzednia? Mówią, że lepsza, ponieważ zainstalowano circuit i płytki z No.33H i teraz jak poczytasz, że jegomość mówi, że power integry serii 334,335,336 to złe, a No.33H jest rewelacyjny, to sam wiesz jak należy to traktować. Miałem też i No.33 i No.33H na próbach i są to według mnie rewelacyjne wzmacniacze, ale wtedy diabelnie drogie - nie ma przepaści, ani nawet wąwozu między power integrami a kultowymi monosami - jedyna różnica to taka, że do monosów potrzebna jest już referencyjna pozostałość toru, a to jak wiadomo koztowało o wiele większe pieniądze. Co kto lubi - gdybym miał na nowo wybierać epokowe MLy to zainwestowałbym w No.33H, No.32, No.31.6 i DAC Bricasti. DAC z najnowszym oprogramowaniem.

Dzieki. Na pewno posłucham go u siebie. U mnie miałby napędzać bas. Wg. Stereophile nr. 331 łączy najlepsze cechy 27 i 27.5. Zawarte tam opisy pokrywają się nt. 27.5 z tymi wyczytanymi na AS. No i wg. nich na basie jest rewelacyjny.

Trzeba posłuchac u siebie i porównać do tego co mam czyli JBL/UREI i Nakamichi/Pass.

BTW na eBayu jest Threshold T200. Klasa A i N.Pass. Ciekawe za ile pójdzie.

Pozdro

Muszę przewietrzyć mój system…

Serie 331/332/333 zdecydowanie mi odradzano, i mówiły to osoby które te sprzęty serwisowały.

Thresholda T200 też miałem ale to 'misiak', takie powolne ciepłe granie w dodatku to czysta klasa A i grzeje się jak piec.

Serie 331/332/333 zdecydowanie mi odradzano, i mówiły to osoby które te sprzęty serwisowały.

Thresholda T200 też miałem ale to 'misiak', takie powolne ciepłe granie w dodatku to czysta klasa A i grzeje się jak piec.

A co ty Marku masz teraz na basie? Nie Krella KSA80 czasem?

Ja to bym taką klasę A podłączył na średnicę do napędzania 2121H.

Jesli ten Threshold gra tak jak Pass Aleph 5 to nie. Ja potrzebuję czegoś co mi będzie bas trzymać za mordę ale zapewniteż jego barwę i pokaże szczegóły tego zakresu. Wiem, że się da bo moje dzisiejsze wzmaki już pokazują co mnie może czekać :).

Pozdro

Seria 331/332/333 miała problem z kondensatorami w zasilaczu. Moim zdanie jeżeli już kupować, to tylko taki egzemplarz, w którym zostały wymienione. Wymiana jest droga, bo i kondy są wielkości puszek od Coli - ZTCP chyba ok $600.

O ty masz do 332, ale do 331 tez kiedyś wiedziałem:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Tak Elb, te kondy są potwornie drogie i dlatego strasznie ciężko jest sprzedać takiego potwora bez przeglądu.

Niestety tak samo jest w przypadku dużych Krelli, nawet najmniejszy KSA-50 ma w sumie 4x 40000uF.

Jeden taki kond to €90 sztuka:

Ukryta Zawartość

No i doliczyć jeszcze trzeba za przelutowanie płytek bo taki ML na 100% będzie miał popękane luty, to już jakby nie było ponad 20 letni sprzęt.

W przyszłym tygodniu zawożę pre Krella KRC-HR do serwisu bo po otwarciu zasilacza włos mi się zjeżył na głowie, wszystkie luty popękane a pre jest z 1997r.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ciekawe za ile pójdą. Na audio-markt.de są takie wystawione za 8.850 EUR.

Pozdro

Ukryta Zawartość

Jest do kupienia w dobrej cenie preamp ML 326 w idealnym stanie...z wbudowanym wzmacniaczem gramofonowym.

Wg. Wielu osób to wybitny preamp wiec wartownie zainteresować.

Info na PW

• 3 miesiące później...

Jakiś czas temu wiozłem ze znajomym właśnie No.332 do jego serwisu. Z jednego z kondów w zasilaczu wylało się coś w stylu smoły, facet sam wymienił ten kondensator na jeszcze większą beczkę 160V i przy okazji zrobił zwarcie.

Kost naprawy niebagatelny ale jako że właściciel tego MLa i mój znajomy do starzy kumple to jednak podjął się naprawy ale pewnie ze 3-4tyś zł. pójdzie.

Poniewaz juz jestem po odsluchach i dokonaniu wyboru napiszę, ze na bas zamiast ML 331 wybrałem Nakamichi PA-5 II. Nakamichi dawał lepszą kontrolę, a ML troszkę zmiękczał. Ale miło.

Teraz muszę w wolnym czasie porównać moje oba smoki czyli jeszcze JBL/UREI 6260.

Pozdro

Strzelam że cudu nie będzie z tych UREI ale kto wie...

Szkoda tak drogiej końcówki jak 331 na sam bas :o)

Mówię Ci poszukaj końcówki Crowna to zobaczysz co to jest kontrola i je*nięcie na basie :)))

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.