Skocz do zawartości
IGNORED

Hajendowa forumowa sieciówka DIY

Matthew

Rekomendowane odpowiedzi

Ale zamulają jak mówi Sir.jax!

Więc z jednej strony poprawiają filtrowanie, niewydajnych pod tym względem zasilaczy hi-end`owych klocków, z drugiej zamulają. czyli bilans wychodzi na zero. Nic nie zmieniają...

Dobrze myślę?

Bo audiofilskie wzmacniacze i inne komponenty (tylko audiofilskie) ne dają sobie z nimi rady ("śmieciowe" zasilacze ;-) ).

Pozdrawiam

Taaaa, a świstak siedzi i i zawija.....

Racja jest jak dupa, każdy ma swoją.

A co w takim razie więcej ma listwa audiofilska.

Nie wiem nie używam, choć domyślam się że pewnie jakiś mały dławik i parę kondensatorków.

Osobiście mam filtr którego moduł pewnie ze 3kg waży, szeroki zakres tłumienia i można do niego pewnie tuzin betoniarek podłączyć...

Dławiki mam w listwie komputerowej. Owszem waży...

Wynika z tego, ze audiofilska nie musi się różnic od komputerowej.

Zresztą jak wyżej Kolega napomknął; zapewne to dławiki najbardziej zamulają...

Owszem. Dławią.

Zresztą każdy filtr zamula. Można to wywieś z Równań Maxwella (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ).

Czy zatem większe właściwości tłumienia zakłóceń wiążą się z większym zamulaniem?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Dobrze myślę?

Bardzo dobrze !! Postawiłem kolejkę.......... mleka oczywiście ;-).

Czy zatem większe właściwości tłumienia zakłóceń wiążą się z większym zamulaniem?

To przecież oczywiste. Nie wiedziałeś o tym ? ;-)

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Z całym szacunkiem....

Grzegorz dziwi mnie fakt że konstruując urządzenia audio nie potrafisz dostrzec-usłyszeć wpływu na system audio zastosowanego okablowania, nawet jeśli ma to być sieciówka.

Zastanawiam się, czy chciałbym posłuchać tworu spod twojej ręki.

Powiem tylko, że kiedyś też byłem sceptyczny w podejściu do sieciówek i tak jak Wy stukałem się po czole dopóki nie przekonałem się na własnej skórze, powiem więcej nawet moja żona jeszcze za czasów mojego Cambridge Audio usłyszała wpływ tych kabli, a nawet różnice pomiędzy PJC Audio, a Neel 7 ES. Wiem, że wielu z was postuka się po czole, cóż nie wiem , czy zazdrościć wam, czy współczuć wiem jedno jesteście bogatsi o cenę każdego takiego kabla.

Ale nie mogę się z wami zgodzić, bo wiem co mówię - wielu moich znajomych reaguje tak jak Wy (antykablarze) do czasu kiedy zapraszam ich do siebie na, że tak powiem test porównawczy Neel 7ES gold vs zwykła sieciówka po czym zdarza mi się zbierać szczękę niejednego z nich i nie są to jacyś zatwardziali audiofile-raczej przysłowiowi Kowalscy.

P.S.

Z zawodu jestem elektronik automatyk, to tak dla jasności żeby nie było.

Pozdrawiam

I na pewno te układy automatyki działają różnie w zależności jakimi kablami je zepniesz...

Nie szermujmy tu zawodami i tytułami.

To wszystko się zdewaluowało.

W sprawie katastrofy smoleńskiej po obu stronach są naukowcy. I nie dziwi cię ten fakt? Różnice w sprawie kabli to przy tym pikuś...

Ale nie wiem co tak się żachnąłeś. Czyżbyś zauważył jakiś sarkazm z mojej strony?

Zaczęło się od tego twojego stwierdzenia:

Zastanawia mnie ilu antykablarzy używa w swoich domach na ostatnich 1, 5m listew do komputera-przecież to nie ma sensu prawda?

:D

I z dalszego dialogu nie wiadomo o co ci chodziło.

... tak, a Macierewicz jest jednym z najlepszych.... po co te polityczne zaczepki?

Nie żachnąłem się, ale dziwi mnie taka postawa jak na kogoś kto konstruuje w dziedzinie audio.

Z zawodem chciałem dać do zrozumienia, że nie jestem po jakiejś wyższej szkole " mydła i powiodła" i wiem co mówię. W automatyce przemysłowej owszem, gdzie trzeba tam należy użyć kabli sterowniczych ekranowanych etc.

Na koniec tak sobie myślę, może panowie założycie wątek "Loża szyderców" tam możecie wypluwać z siebie krytykę wobec spraw, które najzwyczajniej w świecie są oczywiste dla innych.

P.S.

Grzegorz nie żywię urazy, tymbardziej że chyba mamy wspólne zainteresowania z tego co widzę.

Dziękuję za uwagę :)

...

Na koniec tak sobie myślę, może panowie założycie wątek "Loża szyderców" tam możecie wypluwać z siebie krytykę wobec spraw, które najzwyczajniej w świecie są oczywiste dla innych.

...

Taki wątek już był, nawet cały klub. Ino sami go sobie zamknęli w ramach protestu. Analogia polityczna do skutków działania Prezesa, gdy w końcu musiał oddać władzę :)

Taki wątek już był, nawet cały klub. Ino sami go sobie zamknęli w ramach protestu. Analogia polityczna do skutków działania Prezesa, gdy w końcu musiał oddać władzę :)

Miejsce Klubu jest w zakładce "Kluby" a nie na bocznicy. To był chyba powód zamknięcia.

Pozdrawiam

P.S. Jeżeli można coś doradzić, żeby nie było że post jest nietechniczny, to stosowanie wtyczek na kablach silnie degraduje dźwięk. Wiem że z tej ściennej trudno zrezygnować, ale dlaczego ciągle mimo krytyki ze strony audiofili stosowana jest ta od strony sprzętu. Kiedyś kable sieciowe montowano na stałe, czemu teraz tak się degraduje dźwięk tymi paskudnymi wtykami ;-). O degradującej roli wtyczek i przełączników wiem z audiofilskich dyskusji.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

O degradującej roli wtyczek i przełączników wiem z audiofilskich dyskusji.

A z własnych odsłuchów?

Szukaj swojego dźwięku ale... nie wciskaj na siłę go innym :)))

A z własnych odsłuchów?

Nie słucham kabli. Wolę słuchać muzyki. :-)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.