Skocz do zawartości
IGNORED

DAC Kustagon The First mkII

wstach1

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

udało mi się zdobyć kpl scalaków do tego DACa i zamierzam zabrać się za PCB. Dlatego w tym miejscu szukam osób, które wykonywały ten układ ew. zamierzają się za niego zabrać.

DAC składa się z CS8414, CS4390, OPA627, BUF634 posiada wjście optyczne i koncetryczne, odwracacz fazy. Na płytce znajduje się kpl zasilaczy z separacją sekcji D i A.

Swojego czasu od firmy Kustagon zdobyłem projekt płytki (dokumentację) problem w tym, że jest dwustronna ale za to bardzo ładnie zaprojektowana.

Pozdrawiam

wstach1

https://www.audiostereo.pl/topic/30237-dac-kustagon-the-first-mkii/

Tanio nie było ale biorąc pod uwagę, że zbierałem to ze trzy miesiące nie bolało.

Zamiast 627 mgą być AD797 (zresztą też je trzymam dla tej aplikacji).

Jeśli mam tuningować swoje dvd to z pewnością jest to tańsza i bardziej uniwersalna opcja. Nie mówię, że jest to nowośc za to układ sprawdzony i wdrożony do produkcji.

Koszt scalaków to kwota poniżj 200zł.

Pozdrawiam

wstach1

wstach1 - nie powinno być problemu z realizacją. Najlepiej zrobić ogłoszenie kto chętny na płytkę. I wtedy gdy będzie więcej osób cena spadnie, bo taki druk trzeba zlecić do wykonania profesjonalnej firmie. W razie czego będę chętny.

"Jakkolwiek będzie - będzie inaczej, aniżeli sobie wyobrażamy - ponieważ między Dobrem a Złem znajdujemy się w życiu i w świecie

wielowymiarowym,w którym dokumentnie pomieszane jest Przypadkowe z Nieuchronnym."(S. Lem 1999)

na mojej płytce zrobionej wg radioelektronika były błedy. Pan Darek z amparo zobowiazał sie do odpalenia układu i trwa to do dzisiaj. ale jest nadzieja ze niebawem podziele sie z wami opinia bo w ostatniej rozmowie z panem Darkiem mam obiecane ze wysle płytke

Co do błędów to był tylko jeden.

Powtarzam jest to układ sprawdzony wdrożeniowo i jak można przeczytać w recenzji o dobrym stosunku jakości do ceny a cena była pow 1k zł.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Pozdrawiam

wstach1

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

mnie przemawia za tym układem: 1) bardzo dobry dac, 2) poprawne zasilanie - tj do każdego stopnia 3)dobry - prosty filtr na niezłym opampie 4) poprawne zakończenie - wydajnym prądowo buforem o znakomitych parametrach 5) poprawna płytka - bez idiotycznych pętli jak w fabrycznych cd (są cd poprawnie zaprojektowane ale są to wyjątki - np. Revox b226).

"Jakkolwiek będzie - będzie inaczej, aniżeli sobie wyobrażamy - ponieważ między Dobrem a Złem znajdujemy się w życiu i w świecie

wielowymiarowym,w którym dokumentnie pomieszane jest Przypadkowe z Nieuchronnym."(S. Lem 1999)

• 3 miesiące później...

no a dlaczego bez bufora?

jasne... ale są dwa op ampy czy cztery?

Witam, aby rozwiać wątpliwości projekt który otrzymałem od Kustagona to jwst wersja MkII SE, DAC składa się z CS8414, CS4390, OPA627, BUF634 posiada wjście optyczne i koncetryczne, odwracacz fazy.

Pozdrawiam

wstach1

• 2 tygodnie później...
  • 5 tygodni później...
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.