Skocz do zawartości
IGNORED

Akai AM-75

cino

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Poszukuje zdjęć rozbieranych powyższego modelu, ewentualnie wyższego 93 (może nie rózni sie dużo) oraz wszystkich informacji na jego temat, przetwornik, jakie elementy (markowe kondy np itp). Wiem że nie wolno sie sugerować jedynie budową wzmacniacza i że wiele konstrukcji wyglądających "delikatnie" ważących pare kilo, rozkłąda te wielkie kredensy, ale chyba każdemu sie oko raduje widząc wewnątrz wzmaka porządek, markowe elementy, potężne trafo firmowe, rząd "byków" sankena i baterie kondensatorów for audio.

Przeszukałem net i niestety nie znalazłem, wyszukiwarka forum też niewiele mi powiedziała, jedynie na temat modelu 69.

Chciałbym również prosić o opinie na jego temat, brzmienie, jakich konfiguracji unikać, braki zalety.

Prawdopodobnie niedługo będe w jego posiadaniu za (wg cen allegro) niewygurowaną cene i w niemal idealnym stanie, lecz bez możliwości wcześniejszego odsłuchu, stąd moje zainteresowanie.

Akai miałoby zastąpić HK655 który jak dotąd nieżle sobie radził ale od jakiegoś czasu sądze że pora na zmiany, więc Panie i Panowie prosze o pomoc.

Pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/30569-akai-am-75/

Może troche sie nazbyt napaliłem ne tago Akai, chyba sugestia "skoro wygląda to i zagrać musi" do tego odpowiednia waga i wysoki model- myśle musi byc w porządku, mam nadzieje że trafi sie równiez ktoś kto użytkował konkretny model.

W takim razie znowu zaczynam od zera, juz miałem taką sytuacje, nie mogłem sie zdecydowac, wahałem sie i niewiadomo kiedy pieniądze sie rozeszły, nie dopuszcze do drugiej takiej sytuacji.

NIedawno miałem do dyspozycji Musicala A1 i naprawde spodobał mi sie, oczywiście cały czas porównuje do Harmana, na plus dla A1 było chyba praktycznie wszystko oprócz dynamiki i basu, choć w tym ostatnim nie było żle. Stereofonia może ciut lepsza, ale mozliwe że uległem przy okazji przestrzeni która przy lepiej nagranych płytach była zdecydowanie na plus dla A1. Do czego zmierzam może ktoś potrafiłby zaproponować wzmacniacz który łączyłby zalety Musicala i dynamike i power Harmana, wiem że to niełatwe zadanie gdyż budżet jest niewielki 600-1000 zł z zamysłem na mniej.

Ostatnio przewineło sie pare wątków na temat Yamahy, na allegro też jest pare modeli, ja miałem akurat dość niski model A-500 i szczerze to niepolecam, negatywnie go oceniam, wysokie modele chyba jednak sporo sie różnią, Disco czy poleciłbyś mi jakis model przy obecnej konfiguracji i jak by to mogło zagrać wg Ciebie??

https://www.audiostereo.pl/topic/30569-akai-am-75/#findComment-677830

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.