Skocz do zawartości
IGNORED

Problem z drukowaniem

sinuss

Rekomendowane odpowiedzi

Mamy w biurze dwa komputery, które są używane do wypisywania faktur itp. Pracujemy na Windowsie 98, poniewaz program do fakturowania jest dosowy, jednak niedawno zmienilismy jeden z komputerow, na nowy, z systemem Windows XP. Wszystko pracuje ładnie, ale jest duze opoznienie w drukowaniu... np: plansza z zamowieniami z excela to 6 kartek, dziennie trzeba wydrukowac 4 komplety. W tej chwili opoznienie miedzy kartaki to około minuty, co sprawia ze drukowanie trwa koło pol godziny! Drukarka to HP LaserJet 1100. W jaki sposób moge zlikwidowac ten efekt.

Opoznienie występuje rowniez w tym progranie dosowym, czy są jakies opcje w Xp'ku dzieki którym mozna przyspieszyc prace aplikacji dosowych?

https://www.audiostereo.pl/topic/31221-problem-z-drukowaniem/

Jeżeli korzystasz z domyślnego sterownika dostarczonego wraz z systemem, zainstaluj sterownik producenta, np. stąd:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jeżeli to nie pomoże, będziemy szukać dalej.

Ukryta Zawartość

>marekk, 27 Sty 2007, 16:35

>win XP nie posiada emulacji dosa ;(

A to coś nowego. A podsystem NTVDM (Windows Virtual DOS Machine)?

Fakt, że nie ma wszystkigo co miał DOS, ale nie jest tak źle.

Jestem Europejczykiem.

Podepnę się pod temat ze swoim problemem, może akurat ktoś mi pomoże. Otóż kupiłem nową drukarkę atramentową Lexmarka, trochę podrukowała (było trochę tuszu w cartridge'u) i z czasem przesuwająca głowica zaczęła wydawać zgrzyty przy drukowaniu. Zrozumiałem, że tusz się kończy (informacja taka też się pojawiała) więc uzupełniłem strzykaweczką, wszystko fajno tylko że już minęło kilka miesięcy a ona dalej zgrzyta, powiedzmy bardziej obrazowo "pierdzi" co mnie doprowadza wręcz do szału :). Czy wypada coś nasmarować czy co, nie wiem w czym problem, czy zasychającego (może?) tuszu czy czego tam. Miał ktoś podobny problem?

wiem chyba o co chodzi .moj znajomy mniał ten sam problem>mianowicie wytarł smare z szyny po ktorej sie porusza głowica bo mu to sie nie podobało i po krotkim czasie powstało ""pierdzenie"".Wysmaruj paski ,z tym ze specjalnym smarem ,czasem nie uzywaj czego innego... pozdro...

Dzięki wszystkim za pomoc. Zainstalowałem nowe stery i włączyłem tą opcję i już śmiga normalnie. Pozdrawiam. Aha! Jeżeli ktoś miałby jeszcze jakiś pomysł jak przyspieszyć działanie tego programu dosowego to będę wdzięczny za każda poradę.

Powstal emulator dosu specjalnie, zeby mozna bylo pograc w stare gierki:

Ukryta Zawartość

Mozna ustawiac na nim predkosc emulacji,

tylko ze nie wiem czy bedzie dzialal z nim port drukarki.

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.