Skocz do zawartości
IGNORED

Sieciówka Electraglide

Genesis

Rekomendowane odpowiedzi

>Ceny wyglądają co najmniej dziwnie jeśli coś ma kosztować ok. 4500$ , a jest dostępne za 500$ to robi się to podejrzane.<

Coraz fajniejsze te >VELUMy< robią, tylko mogliby przynajmniej zmienić te ponure kolory!

VELUM!

VELUM!

Czyli łapanie frajerów na >okazjeatrakcyjnej< cenie.

Ale ten omawiany to musi być kiepski kabel skoro tylko >rozjaśnia brzmienie< i >działa jak E98 zamiast E95czerń jeszcze czarniejszą< i działać jak nafta lotnicza na silnik spalinowy. Jeśli nie daje takiego efektu to należy dokupić plytki Holfi i zastosować demagnetyzację całego toru audio (metodą stosowaną przez Zyzia).

PS. Taki kabel zasilający bardzo rozjaśnia brzmienie zamulonych... głów (zaraz po tym gdy zorientowały się że kupiły gówno i usiłują je sprzedać z jak najmniejszą stratą).

PS’. To już FBI zajmuje się pleceniem kabli?! Nareszcie jakaś porządna firma z rozpoznawalną marką :)))

Kiedys juz ustalilismy, ze kable sieciowe maja wplyw na dzwiek systemu. Proponowano rowniez niedowiarkom test, polegajacy na niestosowaniu kabla sieciowego :-) Zreszta nic dziwnego, bowiem urzadzenia elektryczne maja to do siebie, ze dzialaja znacznie lepiej, kiedy sa podlaczone do pradu...takze system pozbawiony sieciowki na pewno bedzie gral inaczej, ciszej jak sadze :-)

Robtango -> przytaczam opinię, które czytałem na amerykańskich forums. Jest tam bardzo wiele osób, które przerabiały kable EG, ale ostatecznie z nich zrezygnowały.

BTW - napisz cos więcej o watku FBI.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

O ho ho - jak ci amerykanie się nie znają.

350$ - kto da mniej ?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

310 ? Czy słyszę 310 ? Jest, 310 ! 310 od Pani w różowym.

Ukryta Zawartość

Czy ktos da 300 ? Może 290 ? Jest 290 ! Proszę Państwa to niesamowite ! Genialne kable za 290$ !

Ukryta Zawartość

Już niedługo będą je za darmo rozdawać ... albo jeszcze dopłacać.

Kto da 250$ ? Kto da 250$ ? Proszę Państwa, licytacja sie jeszcze nie skończyła ;-)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

I jeszcze tak na marginesie - kiedyś czytałem na Audio Asylum o człowieku, który wysłał kabel do naprawy do firmy EG, nie mógł się doprosić o zwrot przez rok czasu, po czym okazało sie, że William Scott Hall już dawno sprzedał go komuś innemu. LOL

Nasze historie o Helionie to przy tym wszystkim co napisano na Audio Asylum to pikuś. Nie dziwota że firmy już nie ma. Może Lacrimosa coś dopisze od siebie.

Najwyraźniej miałem niebywałe szczęście. Nabyłem jedyny na świecie ORYGINALNY kabel EG od uczciwego sprzedawcy, którym nie interesuje się FBI, CIA, CBŚ, KGB i Mossad.

A w dodatku działa całkiem nieźle. CUD!!!

Genesis=>

byłem tylko trochę podejrzliwy bo ceny w necie bardzo różne i różniste,

a 500$ to jakby nie było też jakieś pieniądze ,przynajmniej ja muszę trochę popracować ;-)

A tu sie zrobiła afera szpiegowska i juz sie nawet oparło o FBI ;-)

Jak wrócę to sie uśmiechnę do ciebie na prv. i może posłucham tej sieciówki ........ ? ;-)

bo jeśli ma pozytywny wpływ na brzmienie końcówki MACa, to już dużo,one rzadko na cos reagują.

Genesis -> nikt nie neguje tego, że ta sieciówka ma wpływ na brzmienie.

>gutek

oznacza to ni mniej ni wiecej tyle, ze producent koncowki zalatwil sprawe zasilania za ciebie juz na etapie konstrukcynym. i powinenes sie z tego cieszyc, zamiast ciagle szukac dziury w calym, tudziez sieciowki ktora wprowadzi jakas zmiane, chocby i na gorsze...

Elberoth, 14 Lut 2007, 12:31

>Genesis -> nikt nie neguje tego, że ta sieciówka ma wpływ na brzmienie.

Nikt nie neguje również tego że póki co do tej pory nikt nie jest w stanie udowodnić że słyszy ten wpływ :)

Nigdy nie mów nigdy ;-)

• Redaktorzy

Elberoth, przecież ty tylko zachęcasz do zakupu tych kabli! Psychologia to straszna rzecz, ale przyłapałem cię! Przyznaj się, ile ci dali!!?? :-)

Wyjaśnie co chodzi z FBi? Człowiek zamówił tanio kable "EG" rozmowa jak należy wszystko jakw najlepszym porządku do momentu kiedy mój kolega nie wpłacił umowionej kwoty.Oczywiście potem wydzwanianie mailowanie i nic .Aż w końcu dostał info na maila z logiem FBI ,że szukają osób poszkodowanych przez oszusta poszukiwanego listem gończym .Jak się okazało ów człowiek założył lewe konto i w ten sposób naciągnął sporo osób.Prosty wniosek jak kupować z pewnych i przetarych żródeł.To samo dotyczy zakupu lamp NOS tanio nie znaczy dobrze sam się przekonałem.Pozdro

robtango

A skąd masz takie złe zdanie o Audiogon.?

Czy wszystkie kable EG jakie tam sprzedają są podrabiane ?

Ceny tych EG są poprostu takie a nie inne i z tym się trzeba pogodzić. To rynek weryfikuje ich wartość.

• 1 miesiąc później...

Na czas krótkiego wyjazdu puściłem sieciówkę "w ludzi". Była wpinana do ok. 6 systemów (między innymi w Audiomedia 70 w Poznaniu), i za każdym razem miała wpływ na dźwięk (czasem in plus, czasem nie). Przyznały to także osoby za nic nie chcące dotąd uznać możliwości wpływu kabla sieciowego na system. Ot, nauka jest dla żuka - trzeba samemu posłuchać.

... na końcówce mocy... hm.

W sieciówkach do wzmacniaczy liczy się przekrój. Najlepiej drut solid core i wcale nie musi być "audiofilski", wystarczy dobry i gruby energetyczny. Może wcześniejsze sieciowki miały własnie za mały przekrój w stosunku do zapotrzebowania na prąd przez wzmaka?

Sens stosowania sieciówek jest pod DACa, CD i niektóre preampy.

Zywkły przewód sieciowy o przekroju 1,5mm2 może przepuszczać swobodnie 20A bez większego problemu. Jest to dlań wartość całkowicie bezpieczna. Nie grzeje się i nie niszczy.

UWAGA: 20A*230V=4,6kW.

Jeśli ktoś odpala w domu sprzęt co mu tyle mocy zżera, to pytam czy jeszcze ma jakieś okna w domu??????

Zapotrzebowanie na grubsze sieciówki w ogóle nie ma żadnego sensu. puk!puk!

Witam

w moim przypadku wymiana zwykłego kabla komputerowego na sieciówkę DIY Lappa 2x2,5mm^2 dała efekt in plus jakiego się nie spodziewałem.Wzmacniacz Roksan Caspian zaczął pracować w komfortowych warunkach i odwdzięczył się spektakulrnie.Zauważyła to nawet moja kochana małżonka mówiąc,że jest jakby wyraźniej,bardziej efektownie i słucha się przyjemniej.Nie będę się rozpisywał,bo jeden b.długi opis już mi wcięło -cholera !!! Na pewno warto wymienić tanią komputerówkę,bo jest b.słabym punktem systemu!

Pozdrawiam.

gman>>>a ja wciagnałem na sieciówke komputerową czerwona koszulke termokurczliwą i jest duuuuzo spektakularnie lepiej.Tak że zoną powiedziała ,że już nigdy mnie nie opuści.Co nie było moim zamiarem.Przecwicze jeszcze z kolorem niebieskim.

muls

Nie chodzi tylko o ekranowanie.Zresztą co by nie było,to jest wyraźnie lepiej ,a Ty na pewno wiesz,że wolne elektrony poruszające się tylko po zewnętrznym płaszczu przewodnika,swobodniej przepływają gdy mają trochę miejsca.A to moje wyraźnie lepiej mieści się w logicznym marginesie opisu zmian,jakie daje wymiana nędznego przewodnika na dobry(o odpowiednim przekroju).Dlatego Ty i wielu innych wymienia nędzne przewody aluminiowe na miedziane o odpowiednim przekroju-chodzi o instalację elektryczną.

Muls daruj sobie sarkazm i drwiny-w tym wieku, inżynierowi nie przystoi.

Elektryk amator z zamiłowania,mgr fizyk z wykształcenia.

Pozdrawiam.

gman>>> to był żart który miał wpasować się w ogólno -forumowe modły.Ale jak słyszysz i jeste.s zadowolony -to co mnie do tego.pozdrawiam -a ten sarkazm to przychodzi z wiekiem -czy chcesz czy nie chcesz.

Adresik dla zwolenników sieciówek Electraglide.

Ukryta Zawartość

Sklep w Holandii .

Ukryta Zawartość

• 4 lata później...

Wątek nie ruszany od ponad 4 lat...

Wczoraj byłem na odsłuchach i między innymi porównywaliśmy sieciówki - Nordost Shiva do Ansae Muluc SE.

Muluc jest o wiele lepszy od Shiva, ale różnica w cenie zabójcza i dla mnie nie do przyjęcia.

Wszedłem, aby odświerzyć wątek i zapytać jak się mają kable Electraglide do Ansae Muluc, bo czytałem, że Electraglide są lepsze i przede wszystkim (jak dla mnie) tańsze.

Dzięki za wypowiedzi :)

Gość rochu

(Konto usunięte)

Wszedłem, aby odświerzyć wątek i zapytać jak się mają kable Electraglide do Ansae Muluc, bo czytałem, że Electraglide są lepsze i przede wszystkim (jak dla mnie) tańsze.

Gdzie to przeczytałeś?

• 4 miesiące później...
  • 3 lata później...

wiekszosc sieciowek electraglide przyjechala do kraju nad wisla zza wielkij wody wiec prakrtcznie wszystkie byly poddane wymianie wtykow na schuko.

macie jakies ciekawe obserwacje na temat tego co jest w srodku?

na przeroznych forach - gownie amerykanskich pisza o zawartosc tych wezy

nie zawsze ludzie sa soba zgodni - wiadomo - garazowa produkcja = zero powtarzalnosci

dodatkowo panuje opnia ze im starsze wydania tym lepsze

przerabiam obecnie temat epiphany i jak widze to ten zasilaqjacy dorobil sie az 4 wersji

epiphany, epiphany X, X2 i X3

wlasnie stwierdziliny z kolega ze wersja X wystepowala co najmniej w dwoch wydaniach zawartosci!

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.