Skocz do zawartości
IGNORED

Lampowy Fan-Klub Amplifona ;-)

Rekomendowane odpowiedzi

Ja!, ja natürlich Amplifon gut machine.

Tranzystor to ciemna strona mocy... strzeżcie się jej... I nie dajcie się zwieść, jakoby mocniejsza była... bo jest tylko szybsza... łatwiejsza... a przez to pociągająca tak bardzo... Podczas gdy jasna, lampowa strona trudna jest... cięższa... wyrzeczeń licznych wymaga... ale bać się jej nie musicie... by Twonk

Koledzy odkryli rzecz niesamowitą lampa emituje ciepło. Wow!

Co bardziej zaskakujące w mniejszym pomieszczeniu szybciej robi się gorąco a wzmacniacz o mocy 140W grzeje bardziej od 40W. Nie wiem co powiedzieć, tak jestem zaskoczony tymi nowalijkami.

Całe szczęście, że żyjemy w PL gdzie w czerwcu jest obecnie całe 14 stopni.

Proszę o poradę co mam zrobić jak odpalę swoje monobloki w bi-ampingu gdzie łącznie pracuje 100 lamp mocy?

Edytowane przez Szymon

Szymon musisz się "rozebrać jak do rosołu" czy jak to inni mówią "samych gaci" ... i może wtedy dasz radę "secie mocy" :)

Złote myśli "Słońca hajenda" ... "Lampa szumi, winyl trzeszczy, Ellipticor nie dla leszczy". 

Szymon jak posadzisz dupę na lampach a głowę wsadzisz do lodówki to statystycznie maz temperaturę idalną do życia :) pozdro

Ewentualnie wlezę do dwukomorowej lodówki i będę miał odsłuch prawie jak z tub :)

Dogięciem drzwi wyreguluję odbicia od ścian bocznych hahaha

Najśmieszniejsze, że w mojej kubaturze wpływ takich wzmacniaczy jest znikomy.

Piękne powiedział pan Zdzich z elektrowni :)

Tranzystor to ciemna strona mocy... strzeżcie się jej... I nie dajcie się zwieść, jakoby mocniejsza była... bo jest tylko szybsza... łatwiejsza... a przez to pociągająca tak bardzo... Podczas gdy jasna, lampowa strona trudna jest... cięższa... wyrzeczeń licznych wymaga... ale bać się jej nie musicie... by Twonk

Gość kennijczyk

(Konto usunięte)

Dla tych, którzy tęsknili za stroną Amplifona:

http://annasound.de/amplifon-set-42/

Naprawde?! .de? Nie ma aktualnej oficjalnej strony? Ciezko bez tego wiedziec co firma oferuje gdy nie jest sie na tym forum.

Edytowane przez kennijczyk

Naprawde?! .de? Nie ma aktualnej oficjalnej strony? Ciezko bez tego wiedziec co firma oferuje gdy nie jest sie na tym forum.

Masz jeden poważny powód żeby być na tym forum :) Teraz jest moda kupowania spod lady, nie wiedziałeś?

A tak poważnie skoro Amplifon obecnie nie wyrabia z realizacją zamówień to po co mu jeszcze większy rozgłos, chyba żeby wnerwić klientów długim oczekiwaniem.

Gość kennijczyk

(Konto usunięte)

Masz jeden poważny powód żeby być na tym forum :) Teraz jest moda kupowania spod lady, nie wiedziałeś?

A tak poważnie skoro Amplifon obecnie nie wyrabia z realizacją zamówień to po co mu jeszcze większy rozgłos, chyba żeby wnerwić klientów długim oczekiwaniem.

hehe nawet mozesz miec calkiem spora racje ;] A spod lady nigdy nie umialem kupowac :/

Nie chodzi o rozglos. Chodzi o budowanie marki i ekskluzywnego wizerunku firmy. Nie ma nic lepszego i tanszego w tych czasach niz dobrze zrobiona strona www.

Oczekiwanie na dobry produkt to nie taka straszna sprawa. Ostatnio czekalem na sprzet z niemieckiego Fanatec'a panad pol roku. Wazne ze powiedzieli ile to bedzie +/- trwalo i informowali o zmianach. Jak cos jest dobre to ludzie poczekaja, a firma dzieki wiekszej ilosci zamowien moze zatrudniac wiecej osob i sie rozwijac. Czego szczerze Amplifionowi zycze.

Niestety na GMki trzeba teraz czekać ... wszystko się wyprzedało, nawet demo wersja nie wróciła do Staszowa ... klient powiedział "ni hu hu" nie oddam ... musiałby czekać pewnie z 2 miechy, bo nowe obudowy w trakcie produkcji ... Andrzej teraz całymi dniami i nocami "rzeźbi w amelinium" :).

Złote myśli "Słońca hajenda" ... "Lampa szumi, winyl trzeszczy, Ellipticor nie dla leszczy". 

Te ostatnie produkty są według mnie naprawdę na najwyższym światowym poziomie. Design po prostu mnie powala. Tak powinny wyglądać profesjonalne wzmacniacze. Nie dziwię się, że Producent nie wyrabia się z zamówieniami. To jednak nie usprawiedliwia braku strony internetowej. To duży mankament, który może się w przyszłości zemścić. Apeluję - Panie Andrzeju, Amplifon zasługuje na swoją wizytówkę WWW.

Strona będzie, Andrzej "ma pomysła" na tą stronę ... trzeba jemu dać czas, nie naciskać ... bo się "fajnie denerwuje" ... jak "męczymy koniuszego" z tą stroną :)))

Gość kennijczyk

(Konto usunięte)

Strona będzie, Andrzej "ma pomysła" na tą stronę ... trzeba jemu dać czas, nie naciskać ... bo się "fajnie denerwuje" ... jak "męczymy koniuszego" z tą stroną :)))

Zdrowe nerwy czasem sa potrzebne :) Mam znajomego co robi storny. Umawiaja sie z klientem u niego lub u siebie, rozmawiaja godzinke. Za miesiac znowu spotkanko godzinka, Pokazuja pomysly. Uzgadniaja. Stronak wisi. Nie takie to straszne jak sie wydaje ;]

Te monobloki są tak dobre, że niewiele można było dołożyć. Ponad standard jest bardzo dobry kabel wew.sygnałowy, jest miedziane gniazdo AC, są topowe RCA Furutecha i głośnikowe Furutechy ze sprzęgłami, są bezpieczniki HiFi Tuning Supreme miedziane, są dampery Herbies Labs na wszystkie lampy, są lepsze trafa,taka max.wersja i stopki są wyprofilowane pod podkładki Harmionix TU-666 lub Stillpoints Ultra SS. Takie drobiazgi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.