Skocz do zawartości
IGNORED

Następny będzie MAC!

kobayashi

Rekomendowane odpowiedzi

Bardzo Kolegów przepraszam, ale nie wydaje się Szanownym Kolegom, że w

porównaniu z koncepcją budowy systemu, podziałem ról pomiędzy jądro i inne elementy,

wyborem składników które mają pracować w trybie nadzorcy (supervisor mode) rozważane

tutaj problemy są drugorzędne?

Microsoft (i tak naprawdę również Intel) zawsze przedkładał marketingowe bajery i wyniki

w benchmarkach nad stabilność i bezpieczeństwo systemu.

Płacimy za to wszyscy i jeszcze dość długo będziemy płacić. Ci bardziej świadomi wiedzą, że

nie ma czegoś takiego jak "najlepszy system". Jedne systemy są lepsze w tym, inne w tamtym,

ważne jest, żeby dobrać system najlepszy do danego zastosowania.

Jeżeli dla kogoś najlepszy jest MacOs X do dobrze, jeżeli dla kogoś najważniejszą aplikacją

jest Office, to nie ma sensu cokolwiek innego niż WinXP i nie ma co go ewangelizować w

innym kierunku.

To, że WinXP to kłębek kompromisów wie każdy kto zna się cokolwiek na budowie systemów

operacyjnych. No i co z tego? Dla Pani Jadzi z księgowości nie ma niczego lepszego, dla

ziomali z bloku grających w jakąś zarzynankę tak samo. Ale jeżeli chodzi o zastosowania

profesjonalne jest już inaczej i tu należy się dobrze zastanowić.

Jestem Europejczykiem.

Panowie, kwestia obsługi rozszerzeń plików to chyba nie jest najważniejsza cecha systemu operacyjnego prawda? :)

Dyskusje takie przypominają mi odwieczną wojnę fotoamatorów podzielonych na frakcje Canonowców i Nikonowców. Każda z grup zna w najdrobniejszych szczegółach sprzęty swojej frakcji i frakcji wroga, od lat zarzucają się argumentami i wytaczają ciężkie działa technologicznych nowinek. Dyskusjom końca nie ma, a prawie nikt nie pokazuje zdjęć...

Przeciwników Macintosha zachęcam do zapoznania się z tym systemem. Warto.

Jacekwacek, 18 Mar 2007, 21:26

>

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jaki ma sens kupowanie tego czegos, bo Amiga tego nie nazwe i odpalanie Debiana??????????

Ukryta Zawartość

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

foxbat, 19 Mar 2007, 10:59

>Jacekwacek, 18 Mar 2007, 21:26

>>

Ukryta Zawartość

>

>Jaki ma sens kupowanie tego czegos, bo Amiga tego nie nazwe i odpalanie Debiana???

Artykuł ma swoje lata. Amiga OS4 jest dostępny.

Proteza jest potrzebna do odpalenia emulatora. PC trochę kuleje przy obsłudze programów. U mnie ciął się maxon cinemorph,Deluxe paint po przejściu na tryb picasso96 sam się zamykał. Ogólnie task działał beznadziejnie, pomimo mocnego kompa.

Mam teraz Winuae 1.4. Na razie męczę Bresttles i Reunion. Póxniej przyjdzie pora na coś poważnego.

Ukryta Zawartość

• 1 miesiąc później...

Odgrzeję temat. Zadałem pytanie na które nikt mi nie odpowiedział, czym różni się Mac od Peceta w kwestii architektury. Odpowiedź jest mi już znana - otóż niczym się nie różni! Mac to Pecet tylko w ściśle określonej specyfikacji, jedyna różnica to software, podobno o wiele stabilniejszy w przypadku Maca jednak ubogi pod względem możliwości w porównaniu do tego co jest oferowane na PC. No cóż, ja osobiście pozostaję przy PC, mogę go rozbudować i skonfigurować jak chcę bez zgody i ingerencji serwisu fabrycznego.

Cała przyjemność polega jednak na użytkowaniu tego, co zostało Ci dostarczone tworząc pewną całość a nie - pardon my expression - w domorosłym grzebaniu wewnątrz.

Nigdy nie jadłeś w dobrej restauracji, w której nie było Knorra na stole? ;P

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.