Skocz do zawartości
IGNORED

Co DVD Samsunga zrobiło MHZS-66

Fr@ntz

Rekomendowane odpowiedzi

• Redaktorzy

zafop - a ten Twój IC, którym był spięty Ming-Da z MHZSem to Kontech (masz wpisany w "O mnie")?

Trzeba jeszcze ścignąc Krisa, żeby znalazł karteluchę z rozpiską na jakich głośnikowcach słuchaliśmy.

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

Miałem u siebie Eagla , model niebieski (lekko transparentny) 5.1. W moim sytemie nie zagrał...dzwiek jakby z wiadra..puszczony przez jakis procesor DSP... nic ciekawego..

zafop - jesli znajdzie sie miejsce i dla mnie to tez chetnie sie zapisze na spotkanie.

Pozdrawiam kaszanka7

ps. nie chce mi sie wierzyc by sprzet za worek pieniedzy nie byl wstanie cieszyc muzyka.

Wszyscy myślą tylko o sobie. Tylko ja myślę o mnie.

>Snajper

Japońskie (czy jakieś tam inne) bębny, które wcześniej przypominały odgłoś lawiny błotnej, teraz zmieniły się w utwór z rytmem, barwami i jakąś "melodią" (na tyle, na ile w utworze składającym się w 100% z bębnów jest to możliwe).

Były to chińskie bębny. Utwór pochodził ze ścieżki dźwiękowej do filmu " DOM LATAJĄCYCH SZTYLETÓW" Bębnienie na płycie znajduje sie pod tytułem The Echo Game

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zafop – bez miernika juz się nigdzie nie wybieraj. Teraz mnie to męczy. Może to właśnie było lekarstwem na poprawę dźwięku. Ustawienie biasu na wyższy poziom! (sam zresztą o tym mówiłeś) :)

Ja bym tak na lampkę jednak tak nie najeżdżał. Już pomijam nawet fakt, że mnie się podobała odrobinkę bardziej, niż AVM w tym zestawieniu. :)

Należy jednak pamiętać o tym, że słuchaliśmy konfiguracji pod tytułem "kolumny za 20k plus wzmak za 4k plus takie, a nie inne pomieszczenie". Słowem - jeden totalny mezalians. W taki sposób można "wyłożyć" najdroższy nawet sprzęt. I, moim zdaniem, żadna regulacja biasu tutaj by nie pomogła (aczkolwiek mogę się mylić, bo w lampach to zbyt mocny nie jestem).

Dlatego z ocenami Ming Da proponuję się wstrzymać do momentu posłuchania go w jakimś normalnym zestawieniu.

• Redaktorzy

Najlepiej było by zapewnić tej Ming-dze jakieś odpowiednie skrzynki oparte na Lothah albo Fostexach (nawet Triangle albo BC Acoustique by starczyły). Wtedy może byc na prawdę fajnie

Fr@ntz

"I am an audiophile"

Fr@ntz, 26 Mar 2007, 11:45

>Najlepiej było by zapewnić tej Ming-dze jakieś odpowiednie skrzynki oparte na Lothah albo Fostexach

No, można, ale przy Metallice znowu będziemy płakać... ;)

• Redaktorzy

Snajp - u Pala55 słyszałem i Sentenced i AC/DC i nie było źle. Co prawda przy Sentenced Marek o mało co nie zszedł na zawał ale i tak grało lepiej niz u Anta (a trioda Pala ma z tego co pamiętam 18W/ch a nie 75 jak Ming-Da)

Fr@ntz

"I am an audiophile"

Chcecie żeby Ming Da zagrała z tzw. "normalnymi" kolumnami? Zmieńcie tryb pracy lamp wyjściowych z triodowego (miękki, czasem zbyt miękki) na pentodowy (dynamika, detaliczność, stereofonia). Z tego co sobie przypominam z zamieszczonego tu gdzieś schematu wystarczy przelutować cztery rezystorki i ewentualnie skorygować biasy po tej operacji.

Powiem jedno !!!!!! Szkoda że nie było Pawła z MF. Może ten piecyk nadał by ciepełka i wypełnienia średnicy. Pewnie jeszce jest to do sprawdzenia, jesli Paweł zawita następnym razem. :)

• 1 miesiąc później...

Nie wszystkich stać na posiadanie pokoju wyłącznie do odsłuch muzyki, w którym wszystko jest podporządkowane uzyskaniu jak najlepszych warunków akustycznych. Wszędzie dywany, panele akustyczne i rozpraszacze dźwięku. Poza tym informuję, że jestem w trakcie urządzania drugiego mieszkania, gdzie na podłodze będzie parkiet. Wiec Arku będzie ok. (bez kafli).

• 7 miesięcy później...

A już napaliłem się na tego MHZS ale 88. A tu okazuje się, że DVD jest lepsze. Nie wiem co mam teraz czynić?

Czy kupić tego MHZS-88 czy lepiej do obecnie posiadanego Sony XB930 QS dokupić zewnętrznego DAC-a np. Zhaolu 2.5D. Z góry dzięki za wszelkie sugestie.

Olać zabawki i kupić naprawdę dobre CD. Wiem, że trochę to kosztuje, ale warto.

Żaden DVD czy tanie CD z tanim ( ok 2-3 tyś ) DACem nie mają szans.

Tak wiem, na tym forum panuje dziwne przekonanie, że tani i stary sprzęt potrafi grać równie dobrze jak nowy i drogi. Zapomnijcie o tym. Ważne tylko by dobrze skonfigurować cały system a dobry CD pokaże dopiero na co go stać.

Mam tego Samsunga i nie jest to nic specjalnego nawet z zewnętrznym DAC /mam Xindaka-5/

mam też MHZS88E /lampy w buforze wymienione na EH Gold/ i jest to już urządzenie warte

zainteresowania.

Oczywiscie tego samsunga nie biorę pod uwagę. zastanawiam się między tym MHZS i zewnetrznym Dac-iem. Koszt zakupu tego CD to około 2500 zł, a ściągnięcie DAC-a to około 1000 zł. Problem w tym czy dołożyć te 1500 zł dla uzyskania lepszego efektu. sprzęt wymieniony w o mnie jest już nie aktualny - wzmacniacz posiadany to Sony TA-F870ES. Pozdrawiam i dzięki za opinie

-> Marc

Zawsze możesz kupić DAC za 2500 zł.... Wtedy prawdopodobnie zagra lepiej niż MHZS 88E - ale nie postawie na to ani złotówki ...

Na allegro był do kupienia MHZS 88E za 2999 zł. O jakieś 500 zł drożej niż gdyby sprowadzać z Chin.

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.