Skocz do zawartości
IGNORED

KODA EX 686 czyli dno? i dlaczego? :)

elpolako

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Jestem poczatkujacym. To moj pierwszy wpis. Troche tu sobie lazilem czytalem obczajalem. Zanim dojde do glownego tematu, mam pewne spostrzezenia ktorymi pragne sie podzielic. Tak sobie mysle jak ktos jest maniakiem samochodów to i w F126P znajdzie zalety, np malo pali, wszedzie sie zmiesci, czesci tanie, w czasie wypadku akumulator nie zostaje uszkodzony itp ;) A tutaj na forum bardzo czesto ludzie posiadajac drogi i na pewno bardzo dobry sprzet niemilosiernie krytykuja wszystko to co jest tansze od posiadanego od nich sprzetu. Lub wszystko co kosztuje ponizej zalozmy 1kzl. Zazwyczaj zero obiektywizmu :/ To tak tytulem wstepu bo chcialem sie wlasnie spytac o taki o to "tani" sprzet a mianowiscie KODA EX 686. Otóz czy ten oto zestaw:

ebay (lepsze zdjecia):

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

na allegro:

Ukryta Zawartość

jest az tak tragiczny? Cena/ do ilosci/wielkosci/wagi/objetosci jest dosc ciekawa :-)

Interesuja mnie tylko fronty bo ladnie sie prezentuja i teoretycznie dosc glosno graja :) Reszte bym odsprzedal na allegro i mysle ze nie bylby to taki zly pomysl. Jak panowie i panie sadza czy to jest takie denne? Z gory dziekuje za odpowiedz :-)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/32508-koda-ex-686-czyli-dno-i-dlaczego/

Ogolnie patrzac na cene sa niezle. W kategori bezwzglednej przy odsluchach za bardzo sialy rozlazacym i slabo kontrolowanym basem , mialy wycofana srednice i mocne wysokie tony. Pierwsze wrazenie mialem takie ze brzmienie jest malo spojne i powastala w pasmie dziura na srodku. Porownalbym ta dziure do zestawow kina domowego "all in one". Chcialem tez je nabyc, lecz wybralem Kody NT306f, bo pod wieloma wzgledami byly lepsze. Mam je do dzis w drugim zestawie stereo. EX-y powinny byc niezle za ta cene na poczatek, aby moze miec pozniej odniesienie przy zakupie nastepnych kolumn.

pozdrawiam

Wygląda okazale. Zastanawia mnie tylko czy aby przypadkiem obudowy nie są zrobione z tektury, bo za taką cenę to chyba z innego materiału się nie da. Zalecałbym obejrzenie tego na żywo przed zakupem, żebyś sie później nie rozczarował że na zdjęciach wygląda 10 razy lepiej niż w naturze.

Coz, znow bede powtarzal swoja stara mantre - nie ma kupowania bez sluchania.

Generalizujac Kody, jak na swoja cene, nie graja zle. Oczywiscie sa modele lepsze i gorsze, ale duzo tez zalezy od elektroniki towarzyszacej.

W twoim przypadku polecam Ci odsluch porownawczy rzeczonych przez Ciebie kolumn i Koda F51v2.

Cena podobna, ale roznica w dzwieku spora.

osobiście zainteresował bym się np tonsilami premium... nie wiem jak te kody grają, ale w tonsilu przynajmniej dostaniesz solidną obudowę i nienajgorsze głośniki:) Za tą cenę to już nawet małe chińskie rączki chyba nie chciałby robić całego kompletu takich kolumn... dlatego też wydaje mi się, że to karton.

Hehe tez myslalem ze to karton :-) Jednak na tym ebayu jest chociaz porzadny opis co ile rozmiary itd. Bo na allegro pan wystawiajacy ten zestaw spartolil opis co do wagi, rozmiaru i potwierdzil to przez GG. A zestawik wazy 60kg to nie ma szans ze to karton. Nie wierze ze dali jakies potezne magnesy i dlatego taka waga :-) Drewno skejka itp. pewnie tanie w Chinach :-) Pozdrawiam

EX686F są na 100% z mdf'u pewnie 19mm - 41kg/para a poza tym koda robi porządne obudowy a nie jakieś "tekturowe" pudła. Cena dlatego taka niska bo to model wycofywany. Gdybym miał przeznaczyc 1000zł na kolumny pewnie kupiłbym te EX686F i je stuningował (mata bitumiczna, wymiana kondów elektrolitychnych na mkp, polutowac okablowanie bezpośrednio a nie do blaszek, ominac bezpiecznik termiczny itd). Wiem co można wyciśnac z kody na swoim przykładzie. EX686F normalnie kosztowały ok.1200 a tu masz zestaw 5.0 za 700. Kiedys słuchałem większych bratów EX686F i grały całkiem przyzwoicie.

cena chyba za bardzo okazyjna.całkiem mozliwe ze opłacało sie firmie sprzedawac subwofery oddzielnie.teraz ceny oraz import z Chin to pogmatwana sprawa i dosyc niejasna.Mozliwe ze takowy zestaw ma jakoweś wady dyskwalifikujące go.Bywałem w polpaku i widziałem rózne kolumny koda i wygladają całkiem przyzwoicie i sa czesto zrobione i wykonczone lepiej od skrzynek paradigm-seria signature ,krzywo poklejony fornir ,krzywo poprzykrecane kosze głosników za masę kasy..Co do dzwieku -to najczesciej grają u nich z ampli koda ( a to juz w sumie tragedia dzwiekowa).takie głuche i subwoferowe brzmienie taniego kina.Ale sa modele podobno dobre w stereo.Tego zestawu z linku w ciemno bym nie kupił .

Grundig High Fidelity

elpolako

To ze niby sa z MDf nie znaczy ze ten MDF jest lepszy od płyty wiórowej ze starego regału.Juz chinczycy maja swoje tajemnice i wiedza jak wyciagnac kase z białego głupiego człowieka.Wszystko chinskie niby tansze i takie same jak zachodnie.A to nieprawda niestety.

Grundig High Fidelity

Cytuję tę nieścisłość , albo nieprzemyślaną wypowiedz .

>Bywałem w polpaku i widziałem rózne kolumny koda i

>wygladają całkiem przyzwoicie i sa czesto zrobione i wykonczone lepiej od skrzynek paradigm-seria

>signature ,krzywo poklejony fornir ,krzywo poprzykrecane kosze głosników za masę kasy.<

Wypada sie pokręcić głową nad bezsensem wypowiedzi .Jak w ogóle można coś takiego porównywać >fiata 126 i Lexusa 430 ???Oczywiście ze znam lepiej wykończone głośniki od Paradigm Signature ale kosztują wtedy 40 tysi i więcej .Inna technologia inna klientela .

Co do EX686 f po upgrade można z nich wyciśnąć całkiem sporo....takie rzeczy były już robione z dobrym skutkiem .

Dziekuje za wszelkie wpisy. To forum naprawde ZYJE !! :-) Tuning hmmm na pewno ciekawa sprawa ale trzeba sie troche znac w teorii chociaz a moze i nie . Jeszcze do tego nie doszedlem :-) Pozdrawiam Lexusy i F126p-ki :-)

kerikawon

te co widziałem PARADIGM SIGNATURE były zrobione fatalnie.Moja wypowiedz nie jest bezsensowna .Był takze swiadek potwierdzajacy.całkiem mozliwe ze wystawili jakies walniete .I nie byłu to obgryzienia przez psa, klienta czy cos takiego .były zrobione h*jowo ja noc po prostu. Taka zółtawa jakas okleina egzotyczna.Moze je robia też u zółtych.Tak jak pokrzywione wzmaki JOLIDA.

Grundig High Fidelity

Tak był taki wypadek ze mieli i mają w sprzedaży potestowe Signature S-8 w naturalnym klonie .Po testach w (hi fi i muzyka )i te były lub są pobijane .Ale genaralnie wykonanie tych Signature to prawie pierwsza klasa .

Pewnie do wszystkiego można sie przyczepić nawet do Nautilusów 800 także jak ktoś widział na żywo .

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

oczywiscie nie było tabliczki ze to ze zwrotu jakiegos...Odnosnie obsługi to jeden tylko Pan (przepraszam za okreslenie) taki łysy znał sie na rzeczy.Chyba szef i od razu proponował to i tamto .I od niego bym cos kupił jakby co.Reszta sie nie znała za bardzo na temacie i dłubała sobie w nosach.Nie wygladalismy na audiofili bo buty nie teges pewnie.

Grundig High Fidelity

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.