Skocz do zawartości
IGNORED

Elberoth's Audio Nirvana

Rekomendowane odpowiedzi

Z całym szacunkiem dla naczelnego Audiotechnique ale powinieneś go zaprosić do Twojego pokoju odsłuchowego i wytłumaczyć jak on działa :)

Popieram.

Myślę, że te jego 20m2 w HK jest warte tyle co 20 moich pokoi odsłuchowych :)

są jeszcze wartości .., soniczne:)

Te ostatnie mogą być - jak mniemam - co najmniej konkurencyjne.

Gość jt211

(Konto usunięte)

A tu system redaktora naczelnego Audiotechnique, który Trinity po odsłuchu zakupił:

auoy.jpg

DAC stoi po prawej stronie pod Vivaldim.

Swoją drogą fajny system - Ktemy, preamp M10 i monobloki Gaku-On (Level Five) z Audio Note UK.

I pomyśleć, że na razie słuchał go tylko po SPDIF. Chciałbym widzieć jego minę, gdy posłucha Trinity po USB :)

widok pokoju ....priceless :)

Nie pozostaje nam nic innego jak tylko się cieszyć, że nie musimy się gnieździć w takich klitkach jak audiofile w HK czy w Japonii. Przynajmniej w jednym jesteśmy lepsi :)

Edytowane przez Elberoth

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Gość nudel1306

(Konto usunięte)

widok pokoju ....priceless :)

Buhahaha!! To ma byc pokoj odsluchowy? Moj znajomy ma wieksza toalete. W tym pokoju powinny stac popierdolki typu bose ewentualnie harman kardon plus jakies monitory, a nie sprzet warty setki tysiecy.

To wyglada jak orkiestra dęta upchana w bagazniku malego fiata hehe

pzdr

PS. niezle temu redaktorzynie musi potem dzwonic w glowie przy odkreceniu galki powyzej godz. 9 hehe

Edytowane przez nudel1306
Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Pokój faktycznie wielkości sracza ale i tak też urządzony.

Poza tym jak widać w UK adaptacje akustyczne (tak szeroko omawiane na AS) nie są potrzebne ?

Ciekawe dlaczego?

Ale co mnie w tym Trinity zastanawia to jego (wielkość) obudowa.

Jeszcze nie tak dawno nasz znamienity kolega twierdził ,że podstawa to solidne zasilanie a najlepiej w osobnej obudowie.

A tu proszę wielkość tego Daczka pozwala na zastosowanie zasilania ew. z telefonu komórkowego a pomimo tego gra on "najlepiej w naszej galaktyce".

Jak to punkt widzenia jak widać zależy od ... no właśnie od czego?

Tak jak pisałem wcześniej wypożyczę tego Dac - a na odsłuch i porównam do tego co dotychczas słuchałem.

A potem bez zadęcia audiofilskiego opiszę wrażenia.

Oczywiście wcześniej podwiążę sobie szczękę chusteczką do nosa co by jej opad zębami nie porysował mi parkietu.

Jak gra tak wspaniale to czemu nie ;)

PS. niezle temu redaktorzynie musi potem dzwonic w glowie przy odkreceniu galki powyzej godz. 9 hehe

Dlatego, tam się słucha z przykręconą gałką... szkoda słuchu i uszu! Od lat wiadomym jest, że nasi, to trochę przygłusi są... zupełnie od niedawna jakiś procent zaczął ciszej grać... zasada ta dotyczy również, a może i przede wszystkim, muzyków.

Parker's Mood

Większość audiofilów w Azji tak słucha. Jak się nie ma co się lubi ....

Jeszcze nie tak dawno nasz znamienity kolega twierdził ,że podstawa to solidne zasilanie a najlepiej w osobnej obudowie.

Nie przypominam sobie abym dokładnie coś takiego pisał, aczkolwiek z całą pewnością, zasilanie jest istotne w każdym urządzeniu audio.

DAC to suma wszystkich części - są przetworniki z zasilaczami impulsowymi, które grają bardzo dobrze (Linn Klimax, EMM), a są takie, którym najlepsze liniowe zasilanie w 10 obudowach nie pomoże.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Większość audiofilów w Azji tak słucha. Jak się nie ma co się lubi ....

Nie tylko w Azji :)

ja też nadal się meczę w takich warunkach :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Nie mam już dartzeela. Od kilku miesięcy grają u mnie monobloki MSB (jeże) - ale to także konstrukcja bez globalnego sprzężenia zwrotnego. Z Magico zgrywa się to znakomicie.

Skad wiesz jak to sie teraz zgrywa skoro masz obecnie i od nie dawna (najprawdopodobniej) wybitne zrodlo ktoro jest mocno wyczyszczone z zaklocen, skad wiesz jak teraz zareaguje system jak podepniesz do tego cos co nie wprowadza THD? Moim zdaniem wypadaloby wlasnie teraz sprobowac Soulutiona. Te wzmaki MSB, troche znam, slyszalem je, wydaja mi sie byc bardzo OK ale pomimo wszystko Soulution czuje pokazalby tutaj lwi pazur oraz jednoczesnie niewinnosc rusalki o poranku, mysle ze to bylby krok w przod. Przynajmniej ja tak mialem jak zmniejszylem bardzo mocno THD w swoim wzmaku. Podbarwianie duza zawartoscia THD przewaznie przynosi pozytywne efekty ale przy takim zrodle jak masz mysle ze podbarwianie moim zdaniem moze okazac sie zbuteczne...ba...wiecej uslyszysz.

A z drugiej strony pomiar tych MSB jest calkiem znosny, tylko ze ja mialem tez bardzo podobny pomiar do tego co MSB i dodatkowe mocne obnizenie THD pomimo wszystko przynioslo pozytywne efekty. Mowcie co chcecie ale THD pomimo wszystko slychac, co prawda specyficznie ale jednak...;)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

A propos Sonusa - świetny film o ich historii:

Słyszeliście kiedyś o modelu Parva ? Z czymś co wygląda jak Kevlarowy Davis na dole i SS na górze.

Albo wiedzieliście, że tak chwalone kolumny Elekta Amator, powstały w 1986 (!) roku ?

Edytowane przez Elberoth

Sonus faber factory tour:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

A propos Sonusa - świetny film o ich historii:

Słyszeliście kiedyś o modelu Parva ? Z czymś co wygląda jak Kevlarowy Davis na dole i SS na górze.

Albo wiedzieliście, że tak chwalone kolumny Elekta Amator, powstały w 1986 (!) roku ?

Parva jest jedna para w Polsce ,to co wygląda jak Davis w rzeczywiśtości to Focal a na górze jest Dynaudio

Dzięki za info.

Nie tylko w Azji :)

ja też nadal się meczę w takich warunkach :)

Ukryta Zawartość

Marcin zaczepialski wpis :-)

Widzę nieco miejsca na lewo i prawo i do przodu także parę cm sie znajdzie.

Kółeczka robią robotę ...

Accutony lubią miejsce wokół siebie....

Martwią mnie te zwrotki na zewn tzn nie samo podejście do tematu ( tu +) lecz co się dzieje podczas ustawiania kolumn?

pozdr

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez johny

Marcin zaczepialski wpis :-)

Widzę nieco miejsca na lewo i prawo i do przodu także parę cm sie znajdzie.

Accutony lubią miejsce wokół siebie....

Martwią mnie te zwrotki na zewn tzn nie samo podejście do tematu ( tu +) lecz co się dzieje podczas ustawiania kolumn?

pozdr

zwrotka testowa , będzie w ładnych chromowanym opakowaniu :)

127 kg sztuka :) kolce hmm zapomnij

127 kg sztuka :) kolce hmm zapomnij

Wilson daje takie kółko kolce do jeżdżenia po pomieszczeniu, może Elb jako fan wstawi fotę?

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Wilson daje takie kółko kolce do jeżdżenia po pomieszczeniu, może Elb jako fan wstawi fotę?

Wilson i Magico dają kółka, które wkręca sie w miejsce kolców.

Magico Factory Tour:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Testował ktoś ten program ?

Ukryta Zawartość

Mam akurat komputer (CAPS V3) który leży sobie nieużywany, i się zastanawiam czy nie odpalić na nim Windows Server 2012 i nie spróbować.

Podobno sam Windows Server 2012 przynosi wyraźna poprawę w stosunku do Win 8.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Mam akurat komputer (CAPS V3) który leży sobie nieużywany, i się zastanawiam czy nie odpalić na nim Windows Server 2012 i nie spróbować.

Nie zartuj! ;)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Podobno sam Windows Server 2012 przynosi wyraźna poprawę w stosunku do Win 8.

Ciekawe, czy to kolejna efemeryda czy faktycznie krok naprzód? Wielu zniechęci cena WS2012, chociaż trial można podobno testować do pół roku.

Ukryta Zawartość

"...a truly wonderful 2013 show".

"We had opportunity to meet new people, renew acquaintances, learn of new products and in general had a fantastic time."

ale co najważniejsze:

"But from the contacts we made, a large number of review request evolved to keep us busy over the next many months and continue our coverage of fine Polish hifi in these pages..."

Dzięki za info - teraz mogę iść spać w dobrym nastroju ;)

Ciekawe, czy to kolejna efemeryda czy faktycznie krok naprzód? Wielu zniechęci cena WS2012, chociaż trial można podobno testować do pół roku.

Jarek Orszański z Fast Audio już jakiś rok czy dwa lata temu (jeszcze zanim ten szwajcarski projekt wystartował) strasznie mnie namawiał na przejście na Win Server (wtedy to był Win 2008), jako znacznie lepszy niż Win 8. Nawet na stronie serwera MUSA, pojawiła się oddzielna opcja z systemem Windows Server:

Ukryta Zawartość

Wymaga to dopłaty 3000zł, ale podobno warto. A ile kosztuje licencja na Win Server 2012 w PL ? Ktoś się dowiadywał ? Zastanawiam się m.in. dlatego, że na pół roku wersja testowa jest bezpłatna.

instaluj, warto...

najważniejsza rzecz to konwersja systemu do trybu core

Myślałem nawet o zalecanym setupie z 2 oddzielnymi komputerami - control PC i Audio PC. Niestety do tego potrzebny jest Jplay, a odkąd kupiłem DACa Trinity zmuszony jestem do korzystania z regulacji głosności w JRiver, co wyklucza stosowanie Jplay :(

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Elberoth

Licencja WS2012 kosztuje około 2400PLN, ale ze strony Phila można zassać triala i jechać na nim do pół roku. Dodatkowo, w wątku o optymalizerze WS2012 na Computer Audiophile jest info, że można po kontakcie mailowym od Szwajcarów dostać ich program na testy.

Myślałem nawet o zalecanym setupie z 2 oddzielnymi komputerami - control PC i Audio PC. Niestety do tego potrzebny jest Jplay, a odkąd kupiłem DACa Trinity zmuszony jestem do korzystania z regulacji głosności w JRiver, co wyklucza stosowanie Jplay :(

Nie wystarcza Ci regulacja w krokach co 6dB? Nawet jeśli, to regulacja w JRiver wcale nie wyklucza stosowania jplay-a.

Edytowane przez Marcin_gps
  • Pokaż nowe odpowiedzi