Skocz do zawartości
IGNORED

Elberoth's Audio Nirvana

Rekomendowane odpowiedzi

Gość cybant

(Konto usunięte)

Eeeee tam.... myślisz ,że blask lamp w Lampizatorze Mariuszowi na wzrok padł?

Ja myślę ,że to już "sks" i tanie prowansalskie siarczany ;)

SKS ...???? Szkolny Klub Sportowy ?

Czy zgubiłeś " E " :)))

Tomasz,

Ja tez Was uwazam za skonczonych idio...., znaczy tych , co wola plastkowa plytke z dziurka, bez urazy oczywiscie:)

Zapisujemy fale dzwiekowa w formie binarnej i mamy ladny plik cyfrowy. Dacie wiare ,ze sa ludzie, ktorzy mowia, ze jak sie go zapisze na plastikowej plytce z dziurka i odtworzy na specjalnym czytniku optycznym, a potem zamieni z powrotem na ten plik to bedzie lepiej brzmialo?

Czy to nie jest idiotyzm?:)

Edytowane przez marslo

Konto w trakcie usuwania

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Początkowo miało być porównanie 16/44,1 vs 24/96. Docelowo zrobiono też porówanie 32/192. Tak wynika z treści artykułu.

Str. 14 Sat-AV ze stycznia 2015r.

Edytowane przez tomkly

Ja tez Was uwazam za skonczonych idio...., znaczy tych , co wola plastkowa plytke z dziurka, bez urazy oczywiscie:)

Zapisujemy fale dzwiekowa w formie binarnej i mamy ladny plik cyfrowy. Dacie wiare ,ze sa ludzie, ktorzy mowia, ze jak sie go zapisze na plastkowej plytce z dziruka i odtowrzy na specjalnym czytniku optycznym a potem zamieni z powrotem na ten plik to bedzie lepiej brzmialo?

A dasz wiarę, że w XXI wieku co niektórzy wierzą, że Vinyl mający wiele wad i reprezentujący technologie z XIX wieku, gra im lepiej niż bezszumowa i beztrzaskowa cyfra? Wierzą, że fazowe zniekształcenia vinyla to fajna przestrzeń i bawią się w mycie płyt, prostowanie, odkurzanie itd! To dopiero jest chore. I tego nie nazwiesz idiotyzmem?

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Zapisujemy fale dzwiekowa w formie binarnej i mamy ladny plik cyfrowy. Dacie wiare ,ze sa ludzie, ktorzy mowia, ze jak sie go zapisze na plastkowej plytce z dziruka i odtowrzy na specjalnym czytniku optycznym a potem zamieni z powrotem na ten plik to bedzie lepiej brzmialo?

Mariusz , Ty cały czas zapominasz o jednym : Jak odtworzysz płytę CD z tostera to nie wymagaj żeby to grało .

A poza tym, to Ty masz Ayona więc kto tu jest frajerem ? ;)

Edytowane przez jarek&ania

Początkowo miało być porównanie 16/44,1 vs 24/96. Docelowo zrobiono też porówanie 32/192. Tak wynika z treści artykułu.

Str. 14 Sat-AV ze stycznia 2015r.

A skąd taki plik? 32/192? Nie widziałem takich.

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Idiotyzmem a w zasadzie nadużyciem są wnioski popełnione przez redaktora z tego pseudotestu;-) Jak można oceniać coś, czego się nie słuchało... Ja się domyślam, że podczas obu tych odsłuchów brzmienie było dramatycznie słabe, po prostu takie jak z plików. Przy czym te 32/192 było trochę lepsze więc redaktor wypisuje poematy;-) Ja proponuję podłączyć dowolny dobrej klasy transport typu ARC, Audio Aero, DCS, EMM, Metronome i dopiero wtedy wyciągać jakieś wnioski... Redaktor Lacki już nie pierwszy raz dopuszcza się podobnej manipulacji.

A skąd taki plik? 32/192? Nie widziałem takich.

Ja też takich nie widziałem;-) Poczytaj artykuł.

A dasz wiarę, że w XXI wieku co niektórzy wierzą, że Vinyl mający wiele wad i reprezentujący technologie z XIX wieku, gra im lepiej niż bezszumowa i beztrzaskowa cyfra? Wierzą, że fazowe zniekształcenia vinyla to fajna przestrzeń i bawią się w mycie płyt, prostowanie, odkurzanie itd! To dopiero jest chore. I tego nie nazwiesz idiotyzmem?

Nie , ja to nazwe nostalgia.

I czyms nieuchwytnym co sie wymyka logice, blisko wiec do zidiocenia.

Kopii jednak,ze jest to lepszy dzwiek od cyfry nie krusze i nie prowadze krucjaty, ze plytka z dziurka jest lepsza od pliku, z ktorego powstala.

Wyczuwasz roznice?:)

Mariusz , Ty cały czas zapominasz o jednym : Jak odtworzysz płytę CD z tostera to nie wymagaj żeby to grało .

Ci , ktorzy go nie slyszeli, a wydaja sady, Ci sa frajerami bez watpienia.

Konto w trakcie usuwania

Gość cybant

(Konto usunięte)

Nie wkurzajcie mnie , bo zaraz opiszę co wiem o Ayonie ...i haterzy się zadziwią ...zresztą fani również...;)))

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Marslo, do Ciebie jest ode mnie strasznie daleko, ale autentycznie jak tylko zrobię ten tuning CD do końca to wybiorę się posłuchać porównawczo tych Twoich plików...

Dla kogoś dobry jest Vinyl, dla innego plik a jeszcze dla innego CD. Problem nie polega na tym, że plik na CD jest lepszy niż plik na dysku HDD bo z definicji być nie może. Ale przeniesienie tego pliku do kolumn z dobrego transportu CD okazuje się dla wielu lepsze niź przeniesienie go z dysku HDD. A ty wyczuwasz teraz różnicę? Wygląda na to, że technologia CD jest dopracowana w 99%, podczas gdy technologia plików na HDD może w 40%.

Edytowane przez sly30

zaraz opiszę co wiem o Ayonie

Czy to ta firma co jej nie ma ?

Herbie Hancock:"Czasami nie wiem,co mam grać - wyznałem."

Miles Davis: "To nic nie graj"

Sly30 ale żeby to zrozumieć co napisałeś trzeba mieć najpierw solidny konwencjonalny transport czego kolega marslo nie posiada stąd te głupotki chłopak wypisuje....

Sly,

A co to jest dobry transport cd ?

To jest to urzadzenie do krecenia plastikowej plytki z dziurka ,zeby promien swiatla odczytywal rowki? Jakos blisko do winyla , nie sadzisz?

To jest transport cd?

A po co to komu?:)

Edytowane przez marslo

Konto w trakcie usuwania

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Ci , ktorzy go nie slyszeli, a wydaja sady, Ci sa frajerami bez watpienia.

Ja oczywiście żartowałem z tym Ayonem ;)

Ale Ty chyba piszesz całkiem poważnie o tych plikach i zaczynam się martwić o Ciebie , bo Ciebie lubię mój Ty "Froschfresser" ;)

A po co komu szafa pełna vinyli, myjka, ramiona, wkładki i te rytuały, które musisz zrobić żeby odtworzyć 20 min muzyki z szumami, niekiedy z trzaskami. Po co to komu? A jednak. I tak samo jest z CD. Ma swoich fanów.

Marslo, do Ciebie jest ode mnie strasznie daleko, ale autentycznie jak tylko zrobię ten tuning CD do końca to wybiorę się posłuchać porównawczo tych Twoich plików...

Tuningujesz plytki z dziurka czy te ustrojstwa ze swiatelkiem w srodku?:)

Konto w trakcie usuwania

hahahahahaahha

wiedziałem

marslo.....

dam Ci dobrą radę....

Lepiej nie odzywać się wcale i wydawać się głupim, niż się odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości...

ale nie obraz się ;-)

Ja oczywiście żartowałem z tym Ayonem ;)

Ale Ty chyba piszesz całkiem poważnie o tych plikach i zaczynam się martwić o Ciebie , bo Ciebie lubię mój Ty "Froschfresser" ;)

Nie , to nie jest na powaznie, ale nie moge ciagle tych emotikonow wstawiac, bo dostane usta jak Joker.

hahahahahaahha

wiedziałem

marslo.....

dam Ci dobrą radę....

Lepiej nie odzywać się wcale i wydawać się głupim, niż się odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości...

ale nie obraz się ;-)

Dlatego sie odezwales, zeby rozwiac watpliwosci?

Konto w trakcie usuwania

Gość cybant

(Konto usunięte)

A jeśli chodzi o Ayona to "polecam" wszystkim, szczególnie jak się coś zepsuje (a zdarza się często) wtedy jest zabawa....

Toszku , miałem ...i zepsuł się i zabawy nie było ...tylko się naprawiło;)

W pewnym sensie zgadzam sie z tym co zacytowałem.

Jak dla mnie Lampizator W SWOJEJ CENIE jest bezkonkurencyjny.

Jarku, jak to milo zgadzac sie z nowu z Toba w 100%. :)

ale mówiłem żebyś się nie obrażał ;-)

A tak na poważnie:

Mając sensownie zestawiony sprzęt a wydaje się że taki masz, powinieneś od razu wychwycić różnice pomiędzy dowolnym odtwarzaczem plików czy innym tego typu badziewiem a wysokiej jakości transportem. Jeśli tego nie robiłeś to spróbuj a jeśli robiłeś i dalej tak uważasz jak wyżej to naprawdę współczuję....

Ps. siwej brody jeszcze nie mam.

• Pokaż nowe odpowiedzi