Skocz do zawartości
IGNORED

Elberoth's Audio Nirvana

Rekomendowane odpowiedzi

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Józek daj spokój , to tylko sprzęt ;)

Ja do Sylwka nic nie mam i sympatyzuję z nim a nawet w wielu sprawach się z nim zgadzam ale co do Vitusa i Pass-a to wyjątkowo absolutnie nie podzielam jego opinii.

Mam takie prawo.

Piszę to co słyszę bez marketingowego podtekstu.

Czy coś komuś się podoba czy nie to jego sprawa choć przyznasz ,że czasami dziwne "opinie" można przeczytać na forum.

Co do Vitusa to nie będę ciągnął dalej tematu bo jeszcze coś powiem za dużo przez przypadek ... ;)

Kończąc ten wątek powiem tylko tyle :

Product of the Year 2014 w AbsoluteSound - PASS serii XS ( zarówno pre jak i końcówki ).

Akurat chyba ci panowie coś tam słyszeli i jak widać ich opinia jest podobna do mojej.

A Vitus?

Pewnie nie zdążyli jeszcze posłuchać ;)

P.S.

Cybant akustykę już mam powoli opanowaną.

Zebrałem sporo pudełek po jajach na nowe mieszkanie i zleciłem w szkole dla dzieci specjalnej troski dyfuzory ze sklejki ... ;)

Nie chce niczego wypromować. Nie mam w tym żadnego interesu. Pass gra równiej bo nie okazuje tak dobrze różnic w nagraniach. Wszystko zawsze jest miłe, fajne i podobne do siebie.

Jarek ale nie miałeś Vitusów SM-011 to dlaczego uważasz, że możesz coś powiedzieć o tym porównaniu? Nie możesz. Ja miałem łeb w łeb Passy XA i te Vitusy plus Amplifony. Nie jest teź tajemnicą,że masz "kosę" z dystrybutorem Vitusa, więc trudno tu o obiektywną ocenę. Nagle i Vitusy i kable Argento są beznadziejne, totalne dno itd. Ciekawe... :-) A Passy XS są uważane za wybitne i przypuszczam, że tak jest. Byłoby dziwne gdyby nie było. Same końcówki są 2.5x droższe niż Vitusy SM-011.

Edytowane przez sly30

Nie chce niczego wypromować. Nie mam w tym żadnego interesu.

;)

Pass gra równiej bo nie okazuje tak dobrze różnic w nagraniach. Wszystko zawsze jest miłe, fajne i podobne do siebie.

Za to Vitus, omija brzydkie dzwieki i robi dziure...co kto woli, przy klasyce to jest smieszny zabieg. Dla mnie Vitus to jest filtr, filtr srodkowo-zaporowy ;) Dziwny dzwiek, nie wiem jak moze sie podobac.

Edytowane przez Stasiop
Gość cybant

(Konto usunięte)

Józek daj spokój , to tylko sprzęt ;)

Ja do Sylwka nic nie mam i sympatyzuję z nim a nawet w wielu sprawach się z nim zgadzam ale co do Vitusa i Pass-a to wyjątkowo absolutnie nie podzielam jego opinii.

Mam takie prawo.

Piszę to co słyszę bez marketingowego podtekstu.

Czy coś komuś się podoba czy nie to jego sprawa choć przyznasz ,że czasami dziwne "opinie" można przeczytać na forum.

Co do Vitusa to nie będę ciągnął dalej tematu bo jeszcze coś powiem za dużo przez przypadek ... ;)

Kończąc ten wątek powiem tylko tyle :

Product of the Year 2014 w AbsoluteSound - PASS serii XS ( zarówno pre jak i końcówki ).

Akurat chyba ci panowie coś tam słyszeli i jak widać ich opinia jest podobna do mojej.

A Vitus?

Pewnie nie zdążyli jeszcze posłuchać ;)

P.S.

Zebrałem sporo pudełek po jajach na nowe mieszkanie i zleciłem w szkole dla dzieci specjalnej troski dyfuzory ze sklejki ... ;)

Zamówiłeś w tej szkole specjalnej dla dzieci co ja?:)))

Jesteś człowiekiem wielkiego serca;)

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Nie jest teź tajemnicą,że masz "kosę" z dystrybutorem Vitusa, więc trudno tu o obiektywną ocenę.

Co Pan powiesz ?!

Byś się zdziwił co mógłbym napisać w tej sprawie ;)

Ale po ostatniej akcji z kablami nie mam zamiaru.

Ja tego dystrybutora b. lubię . Może on mnie nie lubi choć powodu chyba mieć nie może.

Za fatygę zapłaciłem tyle ile się należało ( bez targowania ) a przy okazji coś tam jeszcze kupiłem.

Człowiek wydawał się sympatyczny i wyglądał na pasjonata a nie typowego handlarzynę a ja takich ludzi szanuję.

Ten dystrybutor ma jeszcze wiele innych sprzętów , o których nie wspominam więc raczej nie masz powodów zarzucać mi brak obiektywizmu.

Staram się być obiektywny w swoich opiniach a to jak widać co niektórych "życzliwych i bezinteresownych" userów na tym forum boli.

W doopę nikomu włazić nie zamierzam.

Kupiłem w Polsce masę różnych rzeczy więc jak widać jak ktoś jest uczciwy i nie chce mnie wydymać potrafi się ze mną a ja z nim dogadać.

To by było na tyle w tym temacie.

pozdr.

Zamówiłeś w tej szkole specjalnej dla dzieci co ja?:)))

Jesteś człowiekiem wielkiego serca;)

Nie , ja zamówiłem w Burkina Faso ;)

Gość jt211

(Konto usunięte)

P.S.

Aj Jarek Ty jak zwykle do tyłu jesteś z tą akustyką. Teraz ostatni krzyk mody to słoma znaczy snopki ale te nowomodne prasowane. Muszą być tylko owinięte folią preforowaną z czterech stron dwie zostają otwarte. Wielkość tych otworów w folii ustala się w zależności od pomiarów pomieszczenia. W razie potrzeby ustawiasz snopki jeden na drugim i jeszcze możesz wybrać kolor folii. :)))

Tajemnice zaczarowanych i ekranowanych Vitusowych skrzyneczek.

Czy jest tam jakas pzelomowa technologia...? Na to pytanie odpowiedzcie sobie sami...

Pozdr.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-31719-0-13303100-1429207955_thumb.jpg

post-31719-0-69605800-1429207963_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

A czy w Kondo czy AudioNote jest jakaś przełomowa technologia? Odpowiedzcie sobie sami... :-)))

Edytowane przez sly30
Gość jt211

(Konto usunięte)

Tajemnice zaczarowanych i ekranowanych Vitusowych skrzyneczek.

Czy jest tam jakas pzelomowa technologia...? Na to pytanie odpowiedzcie sobie sami...

Pozdr.

Stasiu ale co w związku z tym ??? Skoro i na same skrzyneczki Cię pewnie nie stać jak i większość z nas nie mówiąc już nawet o całości :>)

Tak Kondo i AudioNote to super nowatorskie technologie... :-) daj spokój.

:)

Tak, uwazam ze sa najblizej prawdy. ;) Tylko ze dalej to robia na lampach bo nie znaja tranzystorow, i nie moga wyjsc poza betonowa sciane ich ograniczen.

Edytowane przez Stasiop

1- ktoś kto kupuje tak drogi sprzęt to odpowiednio drogi samochód już dawno ma, więc stwierdzenie, że ktoś wolałby Land Rovera od sprzętu audio jest delikatnie mówiąc nietrafione.

Zdziwiłbyś się. Kwestia indywidualnych priorytetów i podejścia do samochodów wogóle.

....

Fakt że ceny w hi-endzie są zawrotne. Jak ktoś siedzi na co dzień to się po prostu zdążył przyzwyczaić i już go nie rusza. Jak ktoś wpadnie tak jak ty - po 8 latach - to zapewne ma lepszą, mniej spaczoną perspektywą ......

Płacz i płać.

Fakt

Czyli ktoś kupuje sprzęt za pól miliona ale na upragniony samochód już go nie stać tak? Widzę, że nie znasz nikogo z tej grupy osób. Ktoś to kupuje tak drogi sprzęt to albo już ma drogi samochód lub kilka, albo zupełnie mu na tym nie zależy.

Edytowane przez sly30

Mam gorąca prośbę, aby nie pisać w tym wątku o urządzeniach które znamy tylko z obrazków i/lub słuchaliśmy tylko na wystawach.

Piszmy o tym czego mieliśmy okazję posłuchać w SWOIM systemie. Myślę, że nikt kto w hi-endzie siedzi więcej niż 2-3 lata, nie jest zainteresowany niczym innym poza opiniami związanymi z osobistym odsłuchem w SWOIM systemie, i ew. porównaniami do posiadanych urządzeń.

Zwracam uwagę, że jest jeszcze dział pt. bocznica - tam można pisać do woli jak coś gra na podstawie zdjęć z internetu, filmów z youtube, miejskich legend i wszystkich przypadkowych odsłuchów, w tym z wystaw.

Dziękuję za zrozumienie..

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Zwracam uwagę, że jest jeszcze dział pt. bocznica - tam można pisać do woli jak coś gra na podstawie zdjęć z internetu, filmów z youtube, miejskich legend i wszystkich przypadkowych odsłuchów, w tym z wystaw.

Uwazasz ze zdjecia wnetrz urzadzen a co za tym idzie sposob ich konstrukcji czy tez filmy jak i odsluchy na wystawach nie niosa konkretnej definiowalnej wiedzy? Czy taka wiedze zawieraja tylko odsluchy w domu i ich subiektywne wrazenia odsluchowe?

Moim zdaniem wszelka dostepna wiedza jest cenna jak i poglady roznych osob z roznych perspektyw poznawczych. Nie uwazasz? ;)

Myślę, że nikt kto w hi-endzie siedzi więcej niż 2-3 lata, nie jest zainteresowany niczym innym poza opiniami związanymi z osobistym odsłuchem w SWOIM systemie, i ew. porównaniami do posiadanych urządzeń.

Nie sadze aby wszyscy byli tego samego zdania, ludzie sa rozni, jak i maja inne rozne spojrzenia na temat, interesuje ich nie tylko doswiadczenie z poziomu przepinania kabli jak i zmian plyt CD/plikow, czy tez wciskania przycisku POWER. ;)

Ale byc moze sie myle i jest tylko jedno prawdziwe podejscie poznawcze.:)

Edytowane przez Stasiop

Jako gospodarz tego wątku, pozwolisz że będę wskazywał kierunek dyskusji.

Zdjęcia wnętrz itd są istotne, ale nie dają podstawy do wydawania opinii na temat dźwięku takich urządzeń. Szczególnie, gdy takie opinie przedstawiane są kategorycznie, niemalże jako prawda objawiona.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Jako gospodarz tego wątku, pozwolisz że będę wskazywał kierunek dyskusji.

Oczywiscie zawsze masz prawo zbanowac! No wiec prosze o bana. :)

Zdjęcia wnętrz itd są istotne, ale nie dają podstawy do wydawania opinii na temat dźwięku takich urządzeń. Szczególnie, gdy takie opinie przedstawiane są kategorycznie, niemalże jako prawda objawiona.

No chcac nie chcac, budowa urzadzen niesie moim zdaniem znacznie wiecej logicznych informacji anizeli subiektywne odsluchy. Ale widocznie subiektywne odsluchy kilku osob ktore mowia przeciwstawne przewaznie rzeczy na temat dzwieku sa cenniejsze...;)

A moze chodzi o cos jeszcze innego...;)

Edytowane przez Stasiop

Elberoth proszę zrób porządek. Przez takich "znawców", to forum sięga dna. Który to już wątek w którym dyskusja z nim kończy się prośbą o zbanowanie. Spełnij jego wolę.

Tranzystor to ciemna strona mocy... strzeżcie się jej... I nie dajcie się zwieść, jakoby mocniejsza była... bo jest tylko szybsza... łatwiejsza... a przez to pociągająca tak bardzo... Podczas gdy jasna, lampowa strona trudna jest... cięższa... wyrzeczeń licznych wymaga... ale bać się jej nie musicie... by Twonk

Mam nadzieję, że po wyjaśnieniach dyskusja toczyć się będzie w sposób merytoryczny, i nie trzeba będzie nikogo banować.

Czy był ktoś na kończących się targach w Monachium? Można liczyć na jakąś relację?

Targi High End 2015 w Monachium są w maju ... chyba że koledze chodzi o inne targi ?

Fajna dyskusja o aktywnych platformach antywibracyjnych:

Ukryta Zawartość

Miałem kiedyś u siebie takie urządzenie (jeszcze pod nazwą Halcyonics) i szczerze mówiąc, ciągle zastanawiam się nad kupnem ...

det-av-i4.jpg

Koszt ok 20-35kzł, w zależności od wielkości.

Hmmmm ...

Ukryta Zawartość

Chętnie bym sprawdził,ale w ciemno nie ma mowy :)

Herbie Hancock:"Czasami nie wiem,co mam grać - wyznałem."

Miles Davis: "To nic nie graj"

No i pytanie,czy platforma na nóżkach fabrycznych,czy coś jednak stawiać pod spodem,niekończąca się historia :)

Herbie Hancock:"Czasami nie wiem,co mam grać - wyznałem."

Miles Davis: "To nic nie graj"

Gość cybant

(Konto usunięte)

No i pytanie,czy platforma na nóżkach fabrycznych,czy coś jednak stawiać pod spodem,niekończąca się historia :)

I odsłuchy kabli zasilających platformę;))

• Pokaż nowe odpowiedzi