Skocz do zawartości
IGNORED

Elberoth's Audio Nirvana

Rekomendowane odpowiedzi

Zawsze na niego Alan mówię :) To już nie pierwszy raz. A co do dostępności to nie wiem.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Czasem w audio zatacza się wielkie koło ;-)

To te nowe konstrukcje Alana Jonesa ? Nie wiem czy są dostępne w PL.

Jak będziesz mieć ochotę to zapraszam do mnie z harbethami, posłuchasz moich kolumn przy okazji :-)

Napisze tu to co napisałem przed chwilą w klubie Harbetha:

Mam własnie u siebie Harbethy P3ESR. To najlepsze kolumny świata ! Przynajmniej jeżeli chodzi o stosunek jakości do ceny. Grają FENOMENALNIE.

Mój wzmacniacz kosztuje 20x tyle co kolumny, DAC 10x więcej ... i wstydu nie ma.

Gratuluje posiadaczom. Musze spróbować droższych modeli. Korzystam z tego, że nie mam swoich kolumn. Przez ostatnie 4 tygodnie miałem już u siebie 8 różnych par. Ale to Harbeth rozwalił system.

ten najwyzszy model 40.1 lub 40.2 musisz osluchac,to referencja W.Paculy i wielu audiofili na swiecie

Gość

(Konto usunięte)

Mój wzmacniacz kosztuje 20x tyle co kolumny, DAC 10x więcej ... i wstydu nie ma.

I nie może być wstydu...Jako bardzo doświadczony "gracz" w audio najlepiej wiesz, że liczy się "zgranie" a nie "półki cenowe "...

Mam własnie u siebie Harbethy P3ESR. To najlepsze kolumny świata ! Przynajmniej jeżeli chodzi o stosunek jakości do ceny. Grają FENOMENALNIE.

Nie bardzo moge zrozumiec jak moga sie rownoczesnie podobac kolumny Magico i Harbeth, to jest jak ogien i woda, noc i dzien, yin i yang...No chyba ze Elb osiagnales juz zloty horacjanski srodek a my mozemy sie juz tylko od Cebie uczyc ;)

Gość kennijczyk

(Konto usunięte)

Nie bardzo moge zrozumiec jak moga sie rownoczesnie podobac kolumny Magico i Harbeth, to jest jak ogien i woda, noc i dzien, yin i yang...No chyba ze Elb osiagnales juz zloty horacjanski srodek a my mozemy sie juz tylko od Cebie uczyc ;)

A mnie sie podobaja i brunetki i blodnynki, tez nie rozumiem jak to mozliwe :P

Celna szpila, no ale przecież wiemy że Adam tylko przerzuca sprzęt; to nic wspólnego z audiofilizmem a tym bardziej melomaństwem nie ma nic wspólnego; ot takie wybaczalne natręctwo ;)

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

A mnie sie podobaja i brunetki i blodnynki, tez nie rozumiem jak to mozliwe :P

A w którym miejscu które? ;)

Dokładnie. Głupie pytanie na poziomie 6-cio latka.

Otóż nie, Sylwek jesteś niebezpiecznie blisko tej granicy :)

Celna szpila, no ale przecież wiemy że Adam tylko przerzuca sprzęt; to nic wspólnego z audiofilizmem a tym bardziej melomaństwem nie ma nic wspólnego; ot takie wybaczalne natręctwo ;)

Zadna tam szpila. Zeby bylo smieszniej sam tego nie potrafie zrozumiec ale mi tez sie podobaja i Harbethy i Magico, chociaz w domu wolalbym miec Magico bo uwazam ze powmimo wszystko z tych kolumn mozna wiecej muzykalnosci wyciagnac stosujac dobra elektronike i wybitne zrodlo.

Nie wiem co mam o tym myslec:)a łyzka na to nie mozliwe:))

Zapomniałeś o linku ale coś w tym jest :)

Andrew...pierwsza krew...dla Niemców.

Sylwek nie sprzedawaj TADów,:)bo juz lepszych kolumn nie trafisz na ich miejsce,Jones zdrajca w Elacu,juz aramidu uzywa:)niedlugo Elac pojdzie w gore.

Nie to audio system:))

Żadna tam szpila. Żeby było śmieszniej sam tego nie potrafię zrozumieć ale mi tez się podobają i Harbethy i Magico, chociaż w domu wolałbym miec Magico bo uważam ze pomimo wszystko z tych kolumn możną więcej muzykalności wyciągnąć stosując dobra elektronikę i wybitne źródło.

No cóż strupa zawsze sobie można do domu sprowadzić i uszyć garnitur na garbatego, tyle innych fajnych kolumn fajniejszych w aplikacji jest, po co się katować dobierając poszczególne elementy przez parę lat?

Sylwek nie sprzedawaj TADów,:)bo juz lepszych kolumn nie trafisz na ich miejsce,Jones zdrajca w Elacu,juz aramidu uzywa:)niedlugo Elac pojdzie w gore.

Nie to audio system:))

No ale TAD-y to teraz chyba TAD Marshall a raczej Marshall TAD :) Ogólnie fajne kolumny, co tam jakieś Magico których się nawet Elberoth pozbył :P

Ja tam sie nie lubie klocic i czepiac,ale jak widze ,ze taka osoba jak ELb zaczyna piac nad takimi pazdziezami ,no to cos jest na rzeczy

Pewnie złe zioło pali ;)

No cóż strupa zawsze sobie można do domu sprowadzić i uszyć garnitur na garbatego, tyle innych fajnych kolumn fajniejszych w aplikacji jest, po co się katować dobierając poszczególne elementy przez parę lat?

No wlasnie takie dostrajanie calosci systemu to byloby to wyzwanie, ale czuje w plecach ze jakby nad tym posiedzial tak z kilka lat i robil pod to elektronike to wyszla by z tego piekna muzyka.

Ale mowiac prawde ja nie slyszalem jeszcze dobrze grajacych Magico a slyszalem juz je wielokrotnie w roznych wydaniach i z rozna elektronika. Swiadczy to pewnie o tym jak trudne do ucywilizowania sa te glosniki.

Gość kennijczyk

(Konto usunięte)

A w którym miejscu które? ;)

przeciez oczywistym jest ze mowie o potedze umyslow i pociagu (tudziez innym srodku transportu) intelektualnym ;D

No wlasnie takie dostrajanie calosci systemu to byloby to wyzwanie, ale czuje w plecach ze jakby nad tym posiedzial tak z kilka lat i robil pod to elektronike to wyszla by z tego piekna muzyka.

Auto reklame masz dalej na podobnym poziomie co Magico, moje gratulacje :)

Ale mowiac prawde ja nie slyszalem jeszcze dobrze grajacych Magico a slyszalem juz je wielokrotnie w roznych wydaniach i z rozna elektronika. Swiadczy to pewnie o tym jak trudne do ucywilizowania sa te glosniki.

Prostymi słowami pisz Stasiop: graja jak z tunelu :P

Albo dobre,jak po ziole to moge zrozumiec, ze sie podobaly:)czyby zaczynal sie sezon na leszcza:)

Zanęcanie to podstawa w skutecznym łowiectwie :)

Prostymi słowami pisz Stasiop: graja jak z tunelu :P

Nie! Powiedzialbym wlasnie ze sa bardzo wierne i pokazuja co daje elektronika, glownie zrodlo.

Harbety znowu ladnie zaokraglaja to co zlego poda elektronika, no moze na gornym basie to nawet przesladzaja ze az mdli, ale ogolnie trzeba przyznac muzykalne glosniczki.

Edytowane przez Stasiop

E tam, dajcie juz spokoj Elbowi, nie jest zly chlop ;)

Ja go zawsze chwalę: zapakowany towar perfekcyjnie! szybka wysyłka! możliwość zwrotu jak się nie spodoba! to moim zdaniem poza dużym pozytywem którym jest organizacja AVS dziedziny na których powinien się koncentrować bo robi to bardzo dobrze. Nie rozumiem czemu on chce coś jeszcze wiecej robić , przecież zarobiony jest; nawet nie ma czasu słuchać, sprzęty nie podpinane leżą po parę miesięcy u niego a to już jest sygnał że długo tak nie pociągnie mimo że młodziak jeszcze z niego.

Adamie wrzuć na luz fajny chłop z Ciebie daj innym tez coś porobić w branży ;)

Nie! Powiedzialbym wlasnie ze sa bardzo wierne i pokazuja co daje elektronika, glownie zrodlo.

Harbety znowu ladnie zaokraglaja to co zlego poda elektronika, no moze na gornym basie to nawet przesladzaja ze az mdli, ale ogolnie trzeba przyznac muzykalne glosniczki.

Sugerujesz że następne lata chcesz się katować u siebie w domu :)))))

• Pokaż nowe odpowiedzi