Skocz do zawartości
IGNORED

Elberoth's Audio Nirvana

Rekomendowane odpowiedzi

A mnie korci by go spróbować , tylko jakoś tak na rynku w pl ich nie widać. A ten player P.kisiela to jak jest zbudowany ,czy to płyta komputerowa z lepszym zasilaczem coś jak Piopio.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

A ten player P.kisiela to jak jest zbudowany ,czy to płyta komputerowa z lepszym zasilaczem coś jak Piopio.

Napiszę później co nieco.

Myślę, że Ifi się nada do mojego terminala.

Poniżej foto zasilacza:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ifi ma tylko 2A, a tu masz ponad 4A.

Ukryta Zawartość

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Sugeruje zasilacz teradaka badz hdplexa, szymon tez polecal jakies produkowane w polsce ale nie pamietam producenta

TIdal Audio Contriva Diacera SE / Denafrips Terminator+ 12th / Denafrips arce / Monobloki Purifi 1et9040ba / Denafrips Athena / Velodyne Sc1250 +  Wilson Benesh Torus

Ukryta Zawartość

Moze o Tomanka chodziło?

Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka

Ukryta Zawartość

Obiecałem, że napiszę coś o Strumieniowcu Łukasza:

-Płyta główna zapożyczona z komputera serwerowego zamodyfiokowana na wersję pasywną z usunięciem wszystkiego co nie jest potrzebne do pracy w systemie audio.

-Procesor Intel Atom

-Wejścia USB 3.0 na osobnej sekcji. Zasilanie na oddzielonej od pozostałych elementów płyty głównej

-Pamięć Ram od 2 do 4GB

-Dyski SSD 32GB dla systemu

-Obsługa dysków zewnętrznych do 6TB dołączanych na porcie USB 3.0

-System zbudowany na szynie linuksa.

-Sekcja USB audio out do daca bezpośrednio z procesora na filtrach przeciw szumowych do niwelacji zakłóceń.

-Zasilacz impulsowy nisko-szumowy dla zasilana układu całej płyty i podzespołów

-Ekran dotykowy 5" + ewentualne wyjście HDMI lub DVI do telewizora

-Sterowanie z telefonu, pilota lub wyświetlacza

-Odczyt plików do 32bit 384kHz w przyszłości na innych podzespołach do 512kHz

Od siebie dodam, że rzepięknie wykonana obudowa w kolorze czarnym na wysoki połysk z drewnianymi boczkami. Wyglądem odstawia wiele bardziej lub mniej popularnych takich urządzeń daleko w tyle.

Soft jest w fazie testów i sprawdzań poprawności działania. Oficjalna premiera wkrótce:)

Będę miał przyjemność gruntownego testowania.

Edytowane przez Piotr_57210

Na pierwszy rzut oka nie bardzo różni się od projektu CAPS v3 :)

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Na pierwszy rzut oka nie bardzo różni się od projektu CAPS v3 :)

Idea podobna. Napewno jest inny soft. W CAPS v3 nie ma też wyświetlacza do sterowania urządzeniem. Różnią się jeszcze paroma innymi drobiazgami.

Ukryta Zawartość

Nadal Ci się drewniane boczki nie podobają ?

Kolory i rodzaj drewna do wyboru.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Piotr_57210

Nadal Ci się drewniane boczki nie podobają ?

Jest zrobione ok, natomiast o gustach i stylu się nie dyskutuje. Piękne toto na pewno nie jest.

Nie rozmawiamy o wzmaku lampowym na 300B, tylko komputerze do audio i drewno jakkolwiek ładnie zrobione wg mnie razi tutaj.

Ważne jak gra ostatecznie.

Tylko dedykowany usb out do DACa.

Może np tego DACa ? :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Może np tego DACa ? :)

Mam coś podobnego u siebie :)

Jest zrobione ok, natomiast o gustach i stylu się nie dyskutuje. Piękne toto na pewno nie jest.

Nie rozmawiamy o wzmaku lampowym na 300B, tylko komputerze do audio i drewno jakkolwiek ładnie zrobione wg mnie razi tutaj.

Masz rację, że o gustach się nie dyskutuje.

Jednak nie ja zacząłem temat designu.

Nie rozmawiamy o wzmaku lampowym na 300B, tylko komputerze

Dla mnie osobiście nawet komputer do audio musi wyglądać.

Widziałem wzmacniacze na 300B bardzo nieestetycznie wykonane.

Tu też się zgodzę z małym zastrzeżeniem. Musi też wyglądać.

Oczywiście jak sam zasugerowałeś nie każdy na to samo zwraca uwagę.

Czy ktos mi powie czy te sotm sm200 to podobny poziom co soundaware 100 pro i czy ktos porownywal to z aurender. I czy obsluga tego soundaware czy sm200 jest tak samo komfortowa jak aurender?Zastanawiam sie nad dodaniem plikow do cd i vinyl.

Czy ktos mi powie czy te sotm sm200 to podobny poziom co soundaware 100 pro i czy ktos porownywal to z aurender. I czy obsluga tego soundaware czy sm200 jest tak samo komfortowa jak aurender?Zastanawiam sie nad dodaniem plikow do cd i vinyl.

Soundaware wypuścił wersje D100 femto, przymierzam się do zakupu, jak tylko przypłynie dam znać ;)

Soundaware wypuścił wersje D100 femto, przymierzam się do zakupu, jak tylko przypłynie dam znać ;)

Przymierzasz się, czy już ładują kontener na statek? Jak będziesz miał, koniecznie daj znać.

Przymierzasz się, czy już ładują kontener na statek? Jak będziesz miał, koniecznie daj znać.

Dostałem ofertę bezpośrednią, całkiem korzystną, jednak ze względu na cło itp zwróciłem się dystrybutora z NL. Czekam aż dostaną wersję "Femto", w tej chwili jest tylko Deluxe. Po tym co pisał pmcomp i misio1973, postanowiłem zaryzykować. Nie jest to jakaś astronomiczna kwota a opinie pochlebne. Oczywiście dam znać.

Dostałem ofertę bezpośrednią, całkiem korzystną, jednak ze względu na cło itp zwróciłem się dystrybutora z NL. Czekam aż dostaną wersję "Femto", w tej chwili jest tylko Deluxe. Po tym co pisał pmcomp i misio1973, postanowiłem zaryzykować. Nie jest to jakaś astronomiczna kwota a opinie pochlebne. Oczywiście dam znać.

Gdyby nie brak obsługi serwisów z muzyką, funkcjonalność by była kompletna. A tak, trzeba (przynajmniej jak dla mnie) jeszcze coś do Tidal-a.

Gdyby nie brak obsługi serwisów z muzyką, funkcjonalność by była kompletna. A tak, trzeba (przynajmniej jak dla mnie) jeszcze coś do Tidal-a.

Jasne rozumiem, to pieśń przyszłości, na szczęście mnie to nie interesuje, za to patrze na najlepsze możliwe jakościowo (cenowo także) źródło dla plików. Na Aurendera W20 mnie nie stać. Ciekawi mnie to wyjście na zegar, choć mój DAC (Exogal Comet) nie posiada wejścia Mater Clock, to kto wie, może niedługo skuszę się na podstawowego DCSa. I tak wyjdzie połowę taniej niż ww. W20 :)

Jasne rozumiem, to pieśń przyszłości, na szczęście mnie to nie interesuje, za to patrze na najlepsze możliwe jakościowo (cenowo także) źródło dla plików. Na Aurendera W20 mnie nie stać. Ciekawi mnie to wyjście na zegar, choć mój DAC (Exogal Comet) nie posiada wejścia Mater Clock, to kto wie, może niedługo skuszę się na podstawowego DCSa. I tak wyjdzie połowę taniej niż ww. W20 :)

Gdyby d100 zagrał świetnie, to do Tidala mógłbym mieć tak jak obecnie NUC-a z Daphile.

• Pokaż nowe odpowiedzi