Skocz do zawartości
IGNORED

laser w RCD Rotel 951

zed

Rekomendowane odpowiedzi

Witam .

Czy będzie ktoś mógł mi odpowiedzieć co się dzieje z moim laserem w cd Rotel 951 ? kompakcik ma już ponad 7 lat , ja posiadam go od 4 lat i mam go od poczatku na tej samej szafce z płyty wiórowej bardzo podatnej na wstrząsy , na początku posiadania gdy szafką dość mocno wstrząsałem i poddawałem cd różnym wstrząsom żadna płyta nie przeskakiwała , ale ostatnio gdy poziom basu przekracza dopuszczalna skale cd zaczyna przeskakiwać tak samo jest gdy tylko lekko trące szafke lub zamkne szklane drzwiczki , laser oczywiście wyczyściłem ale nic nie dało , ktoś powiedział że pod soczewką jest jeszcze jedna którą też trzeba wyczyścić ?(czy to prawda ?). czy to może początek końca lasera ? .

https://www.audiostereo.pl/topic/32766-laser-w-rcd-rotel-951/

Powiedzmy że to jest typowa szafka RTV z 4-półkami jakich mnóstwo w sklepach a nie zamierzam wydawać na stolik pod sprzęt dużych kwot ( wolałby dołożyć do sprzętu lub kupić płyty ) , na tej szafce grał mi Technics , Soniak , Pioneer (to stare cd i nic się z nimi nie działo ) teraz tam mam też DVD Pioneer i można nim rzucać i nic nie przeskoczy .

Czy to możliwe że tyle kosztuje i to oryginał ? kupe lat temu jak chciałem kupić laser do technicsa to usłyszałem cene około 150-200 PLN . więc skąd ta różnica tym bardziej że to Rotel ????

:))

Tyle kosztuje orginał SONY..sony to firma megamonstrualna nie produkuje tak jak pionier czy yamaha kilkuse sztuk tam sie buduje maszyny do produkcjii lasera KSS213C i ta maszyna jest wyliczona , ze przez 10 lat wyprodukuje 10 000 000 takich laserów..klepiąc je dzien i noc...na okrągło..tylko wtedy laser kosztuje 2 dolary sztuka a firma zarabia miliony dolarów....ciesz się ze rotel to mądara firma i nie stosuje zadnych wynalazków..szkoda ze tak późno sony zaskoczyło ..a nie wtedy jak projektowało cdeki na laserach KSS272..

Dziękuje za szybką odpowiedz .

troche się bałem o cene właśnie przez tego technicsa skoro do niego laser kosztował tyle obawiałem się że do rotela będzie kosztował z raz tyle .

znalazłem go za około 25 PLN kupie go i odrazu i zmienie bo czyściłem już kilka razy i nic

Pozdrawiam .

jako ex właściciel rotela 951 mogę powiedzieć, że:

- przez kilka lat jak go miałem (około 3) oraz wcześniej jak miał go pierwszy właściciel (około 4-5???) lasera nie zmieniałem

- jak zaczynał przeskakiwać to czyszczenie prowadnic oraz czasem soczewki pomagało na około 6-12m-cy

- laser to KSS213C i jest tani jak barszcz - od 25-35zł z mechaniką

• 1 miesiąc później...
  • 3 lata później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.